PDA

View Full Version : Unul sau doua prenume la copil?

Fiona
04 nov 2008, 13:50
Eu am doua prenume, nici unu de sfant si de cand ma stiu mi-am dorit sa fi avut un prenume venit de la un sfant ca sa imi pot serba ziua de nume, mai ales ca ziua de nastere e un pic inainte de Craciun.

In curand o sa vina bb si inca nu am "finalizat" alesul numelui. Sotul ar vrea doar un nume, zice ca al doilea prenume nu face decat sa te incurce f tare cand ai acte de completat pt ca si numele de familie e lung (genul ....escu);

Voi cum ati ales sau cum va ganditi sa alegeti pentru copii vostri?

Lola
04 nov 2008, 13:50
Eu imi aduc aminte cand era sora mea copil cat suferea ca nu are nume de sfant sa primeasca si ea cadouri, asa cum primeam eu.
Asa ca, atunci cand am avut-o pe printesa mea i-am pus primul nume pentru ca ne-a placut noua in mod deosebit, iar al doilea l-am ales special sa aiba si ea nume de sfant si implicit inca o ocazie de sarbatorit
Noi o strigam doar cu primul nume, majoritatea cunoscutilor nici nu stiu ca mai are unul.

Daduza
04 nov 2008, 13:51
Eu am un singur nume, sotul la fel, copilul are un nume romanesc de sfant si unul cu rezonanta internationala. Din doua trebuie sa-i placa unul.

gravidutza
04 nov 2008, 13:53
Dupa cum stiti numele ii influenteaza destinul, si neaparat sa aiba un nume de sfant, si un nume care sa aiba o semnificatie frumoasa, benefica, fiecare nume determine anumite calitati sau defecte la cel care il poarta

Ramona
04 nov 2008, 13:53
Eu am un singur prenume (asa au hotarat parintii mei care amandoi au cate doua), am o sfanta in calendar dar de care nu stie nimeni si, la fel, am tanjit mereu dupa serbarea de ziua unui sfant mare. De comun acord cu sotul (care are tot un singur prenume) i-am pus fetitei doua, dintre care unul de sfanta importanta. Pentru ca toata lumea sa-si aminteasca la acea data ca e ziua ei si sa o felicite
Daca e sa fie doua nume, mi se pare aiurea sa nu fie niciunul de sfant. Si, avand in vedere cat se circula in ziua de azi, o rezonanta internationala mi se pare de asemenea un avantaj.

Lavinia23
04 nov 2008, 13:54
Noi toti 4 din familie avem cate 2 prenume (un nume de sfant si unul nu) + numele de familie compus din 2 nume . Cam mult uneori (mai ales cand e vorba de facturi unde nu incape tot , dar noi ne recomandam cu 'varianta scurta': un prenume si unul din numele de familie.

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania