PDA

View Full Version : Voi cum ati ales numele copiilor?

lovelife
04 nov 2008, 14:29
Alegerea numelui copilului este un aspect foarte important, deoarece numele ii va influenta toata viata, voi ati avut ceva intamplari deosebite care vau ajutat sa alegeti un nume potrivit pentru copil.

Mie copilul mi-a spus in vis ce nume are, si cand m-am trezit si am spus cu voce tare acel nume a miscat in burta la mami, apoi mereu ii vorbeam in burtica cu acel nume, si reactiona, atunci am stiu clar ca asta e cel mia potrivit nume

Zaraza
04 nov 2008, 14:33
Am inceput sa citesc calendarul crestin ortodox si cand am ajuns la Sf. Teodora de la Sihla (6 august), desi mai intalnisem si alte Teodore si Teodori pana atunci, nu am mai putut citi mai departe. Si atunci am simtit foarte clar , ca am gasit numele copilului meu: Teodora - darul lui Dumnezeu! I-am spus si sotului meu si a simtit si el ca asta e numele si fost de acord sotul. Verdictul a fost clar: Teodora!

Vasea
04 nov 2008, 14:34
Noi hotarasem sa ii spunem Claudia. Dar nu stiu cum a inceput sa imi apara mereu in minte numele Maria. In ultimele zile de sarcina si imediat dupa ce am nascut aproape ca ma obseda acest nume, si deodata nu imi mai placea Claudia , dar nu-mi venea sa schimb acum...i-am zis sotului in treacat sa se gandeasca ce parere are de "Maria", la care el imi spune foarte bucuros, ca si lui ii apare acest nume in cap dar nu mi-a spus ca nu vroia sa ma supere. Si a ramas Maria

Willy
04 nov 2008, 14:35
Eu am vrut ca pe fetita mea sa o cheme Catalina dar dupa ce am nascut asa de emotionata eram ca nu mi-am mai adus aminte de acest nume cand a fost sa declaram fata i-am spus Maria-Valentina

Ramonel
04 nov 2008, 14:35
Eram in luna a 3-a. Nu stiam inca daca voi avea fetita sau baietel. ?Intr-o noapte am visat o fetita cam de 2 -3 ani care mi-a zis :"Sunt eu,mama, Daria!". Am fost foarte impresionata si am hotarat ca numele ei va fi Daria. Daria are acum 9 luni si 6 zile si incepe sa semene cu fata din vis, cu fata maslinie si ochii verzi-albastrui.

Dory
04 nov 2008, 14:36
imi doream ca numele fetei mele sa fie Malvina insa in noapte in care am nascut-o si am tinut-o in brate alaturi de tati am simtit ceva si am hotarit ca se va numi Lavinia.

Petrica
04 nov 2008, 14:37
Povestea mea e cam asa: Cind ne-am casatorit, era 27 iulie, adica ziua Sf PAntelimon, care a fost doctor fara de arginti, si carec avea darul tamaduirii de la Dzeu. Sotul meu a zis atunci, sa-i punem nume primului baiat pe care il vom avea, Pantelimon. Mie mi se parea un nume prea lung, ziceam ca pina strig eu Pantelimon, el e dus pe usa afara! Dupa o luna am ramas insarcinata, si a venit mom sa ne gindim serios la nume! La fetita, am cazut rep de acord: Maria. La baiat, sotul iar...Pantelimon..Eu nu am zis nimic, dar in gind...mai sunt si alti sfinti in calendar! Dupa o luna, sotul meu a intrat inspital, a fost f rau bolnav, a facut enterocolita, poate stiti ca e groaznica, mai ales pt cineva care a avut ulcer! Ei, si a sosit mom sa ma rog sa se faca bine, dar cui?! Evident, Sf. Pantelimon! Nu stiu cit am realizat atunci, dar citint acatistul lui care e f frumos, i-am promis ca daca sotul meu se face bine si eu voi naste baiat, ii voi pune numele Pantelimon! A doua zi cind am mers la spital, era cu biletul de iesiore in mina! Nu mi-a venit sa cred, mi-au dat lacrimile si mi-am dat seama ca a trecut prin asta pentru necredinta mea! I-am povestit pe drum despre promisiune, iar cind am nascut, a fost baiat! Si il cheama Pantelimon! Sf PAntelimon e si ocrotitorul casei noastre! Daca aveti probleme de sanatate, rugati-va, cititi acatistul Sf PAntelimon, va va ajuta! A fost un sfint mare, si a murit la 19 ani!

gaza
04 nov 2008, 14:37
Atunci cand baiatul nostru era inca in burtica credeam ca e fetita, iar sotul meu cand venea acasa de la servici, intreba ce face Rares, la care eu raspundeam care Rares - e fetita, dar cand am aflat la ecograf ca va fi baiat am spus cae un semn ca trebuie sa aiba numele de Rares.

Monica70
04 nov 2008, 14:38
Noi ne-am dorit sa avem si o fetita, cand am aflat ca voi avea o fetita, am inceput sa caut tot felul de combinatii de nume, m-am hotarat cand intr-o noapte am visat o fetita pe o bicicleta care se uita la mine si pe care o chema Ana - Maria. Cu toate ca atunci nu prea ma incanta acest nume, cand pronuntam Ana-Maria misca in burtica, asta ma convins.

Janice
04 nov 2008, 14:38
Cand am ales numele copilului eram gravida in 2-3 luni, mergeam pe strada iar in fata mea era o doamna cu un bebe de 1 an, la un moment dat bebe s-a impiedicat iar mama lui ii spune"Denis ce faci mai mami ,de ce nu esti atent" Vreau sa spun ca in acel moment am simtit o caldura si o bucurie in suflet, mi s-a parut atat de frumos numele "Denis" incat am stiut ca daca va fi baiat il va chema Denis.
Cand am ajuns acasa i-am spus si sotului meu si a fost si el de acord si asa ca acum pe copilul meu il cheama Denis.

Simona
04 nov 2008, 14:39
Eu am visat cind eram insarcinata ca nasc pe 19 iunie un baiat si ca il cheama Alex. Am nascut pe 17 iunie pentru ca nu a mai avut rabdare.Eram programata la cezariana pe 19. Asa ca il cheama Alex.

Sorina
04 nov 2008, 14:40
Fetita mea se numeste Iulia pentru ca asa a vrut sotul nici el nu stie de unde ia venit ideea asta, a spus ca pur si simplu asa a simtit

Liana
04 nov 2008, 14:40
Pe baiatul meu il cheama Matei. Nume de fapt si l-a ales singur, in timp ce eram intr-un mijloc de transport in comun, a urcat o tanara mamica cu un baietel simpatic foc. Mi-a atras atentia tunsoarea lui cea moderna si cand mama lui l-a strigat pe nume MATEI, bebele meu din burtica a miscat si am stiut atunci ca asa vrea sa il cheme.M-am interesat mai apoi si am aflat ca Matei inseamna dar de la D-zeu.

Razesa
04 nov 2008, 14:41
Dupa ce am facut o lista lunga cu nume, cat o zi de post, am ajuns la Marco. Apoi , intr-o seara parca m-a pocnit in cap numele Antonio, si asa a ramas, si acum imi place foarte mult Antonie.

Unregistered
04 nov 2008, 14:41
Cand eram prin luna a 5-a spre sfarsit, citeam o carte care ma captivase, si ma trezesc ca spun cu glas tare - ILINCA! Si parca m-a lovit - nu mi-a venit sa cred cat de convinsa am fost ca asa trebuie s-o cheme pe fetita mea! Dar acum mi se parea perfect. ! Nu ma gandisem la numele asta deloc inainte

Tantza
04 nov 2008, 14:42
Ne mutasem in alt apartament si aranjam cartile in biblioteca, le stergeam de praf si imi aminteam cu drag actiunea celor care mi-au placut, si ajung la 'Enigma Otiliei' ...si mi-a picat fisa... si sotului i-a placut numele si asta a fost, fetita noastra se numeste Otilia.

Voinica
04 nov 2008, 14:44
Noi am simtit ca Bogdan sar potrivi cel mai bine, nu am cunoscut pe nimeni cu acest nume, dar pur si simplu asa am simtit ca trebuie sa se numeasca copilul meu..imi place tare mult , e masculin, dar are si o nota de blandete... pe net am gasit o semnificatie(Print ) asa si este printisorul nostru!!!

Robertina
04 nov 2008, 14:45
Pe fetita mea o cheama Raluca pentru ca am visat-o inainte de a merge la maternitate sa nasc si in vis sotul meu o striga Raluca.

Codruta
04 nov 2008, 14:51
Pe fetita noastra o cheama Elizabeth ceea ce in evreieste inseamna "promisiunea lui D-zeu". Am visat cu acest nume inainte de a ramane insarcinata asa ca.... Elizabeth a ramas

Anette
04 nov 2008, 14:52
Eu am trait mult si bine cu cosmarul ca nu pot avea copii. Dupa multe tratamente fara nici un rezultat, aproape ma obisnuisem cu ideea ca nu voi fi niciodata mama. Nu am renuntat insa niciodata sa sper si sa ma rog pentru visul meu. I-am pus minunii mele de fetita numele Antonia pentru ca m-am rugat mult la Sf. Anton. Nu stiu ce sa cred , nu am fost niciodata o credincioasa practicanta si in plus sunt o fire destul de realista, dar atunci asa am simtit: ca vreau ca pe copilul meu sa-l cheme Antonia sau Anton. Si acum stiu ca Sf. Anton m-a ajutat sa am un copil.

Truli
04 nov 2008, 14:53
Pe sufletelul meu il cheama Teodor, inseamna Darul lui Dumnezeu, si i-am pus acest nume pentru ca l-am asteptat mult si a venit pe lume ca un dar de la Dumnezeu.

Soper
04 nov 2008, 14:54
Eu imi doream o fetita, de fapt avusesem un vis ceva mai ciudatel, in care o voce imi spunea: "fetita pe care o vei naste se va numi Antonia" si dupa ce am ramas insarcinata si am aflat ca voi naste o fetita, am fost convinsa ca-i voi pune numele Antonia

Unregistered
04 nov 2008, 14:55
Fetita mea se numeste Sofia, noi am vrut sa ii punem numele Florina, dar Sofia mi-a venit in minte cu putin inante de a naste, dar nu era ceva stabilit de comun acord cu sotul si nici cu mine insami. Asa mi-a sunat mie in momentul in care am fost intrebata, si asa a ramas. si cred ca nu a fost intamplator, fetitei ii place foarte mult

Janina
04 nov 2008, 14:55
dupa ce am aflat ca vom avea o fetita m-am apucat sa fac liste peste liste cu nume de fetite si semnificatia lor, dar nu ne hotaram la un nume, ne placeau mai multe, pana cand, intr-o seara, sotul a strigat-o Karina (inseamna little loved one/micuta cea iubita) si mie mi-a sunat asa de bine in ureche incat am hotarat ca asta sa-i ramana numele

Daria
04 nov 2008, 14:56
Hotarasem cu sotul ca fata noastra sa se numeasca Veronica, atunci cand m-am trezit din anestezie, m-a intrebat asistenta ce nume ii dau fetei. Si eu ametita cum eram, am zis Antonia. Dar m-am corectat repede spunand ca vreau Veronica. Treaba este ca vreo trei zile tot Antonia ii spuneam fetei! Apoi mi-am dat seama ca nu degeaba se intampla asta si este un nume predestinat pentru ea, si acum se numeste Antonia, ei ii place foarte mult.

Rachela
04 nov 2008, 15:06
Timp de 9 luni eu cu sotul ne-am contrazis la nume eu voiam Neli, el...orice altceva
Ajunge ziua de nastere, eu tot vorbeam la burtica Neli si Neli ...

Am nascut joi seara, iar vineri eram in spital inca, si ca sa fie setul complet, erau femei religioase acolo care au impartit la toate mamicile cate 2 lumanari si rugaciune de Shabath... nu sunt religioasa, dar daca tot mi-au lasat pe pat lumanarile... le-am aprins, eram in patul de langa geam, asa ca le-am aprins langa geam nu m-am mai dus pana in hol unde au aprins toate femeiile ... bine, m-am intins in pat... si cum imi place la nebunie linistea aproape totala de intrare a shabathului... am inceput sa reflectez... fetelor nu stiu cum, dar m-am gandit la prezentatoarea israeliana de la MTV - incercam sa imi aduc aminte cum o cheama si dintr-o data am simtim, ca un flash total ----- EDEN ----- am sarit ca fripta wowwww cum de nu m-am gandit la asta pana acum???? Ce nume frumos... abia asteptam sa vina sotul sa ii spun la ce nume m-am gandit.... in fine a sosit si sotul si de cum ne-am vazut amandoi am inceput ...am un nume ... si el la fel ... am un nume... ne contraziceam cina sa spuna primul... bineinteles ca am renuntat in favoarea lui... si incepe... Cristina, am avut o senzatie ciudata, dupa ce a intrat Shabath, citeam ziarele si nu stiu cum am sarit ca fript... parca am primit un semn.. singurul lucru pe care am reusit sa il percep a fost numele EDEN !!!!!..... va da-ti seama ca m-am albit toata.... nu am reusit sa respir 1 minut .... dupa care i-am povestit ce am patit ... acum a fost randul lui sa ramana masca ... cum??????????
Am hotarat amandoi ca este mai presus de noi doi acest lucru si ca va ramane Eden.
... nu se termina aici... sambata, barbatii carora li se nasc copii in acea saptamana urca la Tora si citesc "Parashat Hashavua" - prescriptul saptamanii (?) iar cand a urcat Haim... era sa lesine... subiectul gradina Raiului - Eden in ebraica inseamana rai ce spaima a tras.....

In fine... tot nu s-a terminat... dupa ce alb ca varul a povestit unchiului sau ce s-a intamplat... au facut un calcul (don't ask me what ) iar dupa calculul de litere a iesit EDEN !!!!

Am fugit sa o stang in brate ... de fiecare data cand imi aduc aminte ma ia cu fiori si plang

Isaia
04 nov 2008, 15:08
Eu si sotul doream ori Rotem ori May (Maya) - ar fi trebuit sa nasc in mai - aproape de sfarsitul sarcinii am intrebat-o pe Bianca daca i-ar placea numele de Rotem surioarei ei... am avut o senzatie ciudata, Eden devenise foarta crispata si ....parca era in transa, mi-a spus aprope mecanic si cu o privire fixa.. mami nuuuuu.... nu Rotem , am intrebat de ce? pentru ca nu este bine, a repetat Eden de cateva ori, si atunci am intrebat-o ce nume ar dori pentru surioara ei?, a zis Shachar - ai sa vezi ca asa va fii - dupa care s-a intors sa se joace cu jucariile ei , dupa cateva minute am intrebat-o din nou acelasi lucru, nu mai tinea minte ca vorbise cu mine am lasat fata in pace, am inceput sa intreb la gradinita daca au pe cineva cu numele de Shachar - nu aveau, nici in cercul ei de prieteni - nimic...
Am povestit asta unui coleg de serviciu care este religios, el mi-a spus ... fa ce doresti, dar nu alege numele de Rotem - cica numele (scris in ebraica) contine literele M.O.T - care inseamana moarte

Unregistered
04 nov 2008, 15:14
M-am nascut de ziua onomasticii mele. A fost singurul nume pe care tata l-a retinut pentru a i-l transmite mamei mele la spital dupa ce m-am nascut (pentru ca, cu ani in urma si parintii spirituali propuneau nume pentru cei pe care urmau sa ii boteze). Si a ramas Mihaela, pentru ca si mamei i-a placut. Ulterior si-au dat seama ca ma nascusem chiar de ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril.

XTINA
01 feb 2009, 16:23
printr-o intamplare noi (eu si sotul meu) avem 3 nume d familie. cand m-am casatorit, mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu noua rezonanta a identitatii mele si, desi credeam ca povestile astea cu numele care te reprezinta sunt pure baliverne, am constatat ca ma enervam cand lumea uita ca am si un prenume. in fond eu sunt xtina de 26 d ani, nu de ieri.
dintotdeauna am stiut c nume va avea copilul meu, indiferent dc va fi baiat sau fata, gemeni baieti, gemeni fete sau gemeni -baiat si fata. din cand in cand imi veneau alte idei. de ex., pt fete, de la Eliza, am trecut la Melissa, apoi la Vanessa, iar acum, dc as avea o fata as fi precisa ca Briliana ar fi numele aproape perfect (Briliana-Eva, Briliana-Cora sau Briliana-Clara cele perfecte.)
numai ca simt ca bebicul din pantec e baiat. si singurul nume c ma satisface p deplin e Rares. insa Rares e numele lu' tata-su. tre sa aiba rezonanta ca sa se poata auzi dp 3 nume d familie. uf, e greu! aveti vreo idee? m-am uitat p toate site-urile, am citit mii de nume d baieti si imi plac numai d-astea imposibile gen, edmond. dar cum sa-i zic asa comorii mele?

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania