PDA

View Full Version : Pete negre pe dinti

Daniela33
04 nov 2008, 16:05
Buna fetelor,
Fetitei mele in varsta de 2 ani i-au aparut niste pete negre pe incisivul superior. Initial a fost doar un punctulet negru care s-a extins pe dinte la baza gingiei, iar azi am observat ca i-au aparut si pe dintele de langa. Am fost si la stomatolog, dar mi-a zis sa stau relaxata ca oricum sunt dintii de lapte si ca probabail i-am introdus ceva nou in alimentatie.
Nu am folosit biberon deloc, nu a mancat si nu mananca dulce, o spal pe dinti, deci nu stiu care ar putea fi cauza. Stiu insa ca nu as vrea sa ma un copil cu dinti negri pana la dentitia definitiva.
V-ati cinfruntat cu asa ceva si ce solutie ati gasit?
Va multumesc

Luminita
04 nov 2008, 16:06
Cunosc o familie a carui baietel pe la 2-3 ani avea problema asta , erau afectati dintii de jos, parca,dar sincera sa fiu nu stiu ce masuri au luat. Oricum a frecventat stomatologul si acum e Ok. Parerea mea e sa cauti alt stomatolog cat despre alimentatie .... mi se pare o explicatie superficiala.

Eka
04 nov 2008, 16:07
Al meu baietel de 2 ani si jumatate are aceiasi problema. Am fost cu el la 2 stomatologi, primul mi-a zis ca sunt carii de biberon (desi nu aratau ca niste carii, ci doar erau puncte negre pe dinti), iar al doilea mi-a spus ca e "materialul prost". Adica, din cauza lipsei de calciu, dintii au o structura mai... poroasa, lucru ce atrage depunerile alimentelor si formarea acestor depozite. De atunci am inceput sa-l spal zilnic pe dinti si vreau sa-ti spun ca de pe dintii de sus s-au curatat petele COMPLET. Mai are, inschimb, pe dintii de jos, aceleasi depuneri, insa in urma periajului zilnic, chiar si de 2-3 ori pe zi, i s-au mai curatat vizibil. N-ai ce-i face, asta este structura lui osoasa, cel mult ii poti suplimenta cu calciu, eu asta voi incepe de luna asta. Insista cu periajul zilnic si te vei convinge de efecte! Succes!

Sanziana
04 nov 2008, 16:08
David are niste pete negre la baza dintelui. Stomatologul mi-a spus ca nu sunt carii, ci sunt resturi de mancare care se depun pe marginea dintelui ...
Solutia este spalatul pe dinti, chiar si de 3 ori pe zi...

La noi dispar si apar cum uitam sa periem o zi sau doua!!!!

Annia
04 nov 2008, 16:10
petele astea negre nu au fost initial niste punctulete albe-argintii? Poate nu le-ai observat, nu sunt foarte vizibile.Te intreb pentru ca pe la 1 an jumate lui Marc i-au aparut vreo doua-trei punctuletze de astea albe pe un dinte si stomatologul le-a numit drept puncte sensibile, care se pot transforma in carii, sau se pot innegri. si apoi transforma in carii. Chiar tin minte bine explicatia pentru ca da, un punct s-a facut carie, desi nici fi-meu nu mai sugea biberon, nu suzeta, spalat pe dinti..
Problema e numai pe un dinte, pe care l-am plombat deja de doua ori si acum trebuie sa mergem iar ca i-a cazut. Nu se vede urat pentru ca in rest are dintisori ca niste perlute, dar nu vreau sa astept sa-i cada ca probabil pana atunci, in 3 ani,o sa-i dispara de tot si e nasol, ca e un incisiv superior.
Eu l-am spalat pe Marc cu pasta de la 1 an, de aia speciala pentru copii si sunt perfet de acord cu. Avem reguli de igiena, dar nu exageram ( cu lingurita, pupatul, dezinfectatul etc)

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania