PDA

View Full Version : Copilul meu se trezeste noaptea

MonaTia
04 nov 2008, 16:33
Mai are cineva probleme cu copilu sa se scoale le 2-3 noaptea si sa nu se mai culce pina la 6-7 dimineata.
Piticul meu are 2 ani si 8 luni si destul de des se trezeste noapte si nu se mai culca pina dimineata.
Mai tot timpul a facut asa dar am tot dat vina pe dinti,masele,racit chiar mi s-a parut mie ca de la piscina de la mirosul de clor in noptile urmatoare nu prea mai doarme.
Chiar mi se paruse ca daca spal covorul cu diverse solutii ar avea efect asupra lui.

Dar noaptea trecuta de exemplu nu a fost nimic din toate presupunerile mele si s-a sculat la 2 noaptea si s-a mai culcat la 7
Mentionez ca asa nu observ nimic deosebit este atit de vioi ne pune la 3 noaptea sa ne jucam pitita, sa ne jucam jocuri pe calculator,
vrea sa plecam pe afara,construim castele, facem puzzle :)

I s-a mai intimplat cuiva? O fi ca are prea multa energie ca da pe afara :)

Vanga
04 nov 2008, 16:34
ai putea, incepind cu dupa-amiaza, sa incerci sa elimini orice activitate ce l-ar agita prea tare. de asemenea, seara o baie cu lavanda sau ceai de tei turnat in apa de baie, ca sa inhaleze aburii, chiar un ceai de tei baut seara. oricum, ca orice om, probabil si el are perioade bune si rele... si nu cred ca-i o idee buna sa raspunzi provocarii de-a va juca la ora aia din noapte, ci sa invete sa adoarma singur inapoi...astea sint teorii, si stii ca practica ne omoara!
bafta multa, si scrie-ne cum ai reusit sa rezolvi problema

BianKA
04 nov 2008, 16:36
credeam ca Florin al meu (1 an si 8 luni) este unicat. Pe mine ma dispera.. adoarme la ora 23, se scoala la ora 2 si se culca la ora7,30 cand pleaca tatal sau la servici. In tot acest timp se joaca. Vrea afara din patut, ok. il scot afara, apoi il pun in pat cu noi, dar nu sta decat 5 minute, pana isi atinge scopul, se da frumos jos din pat, si pe intuneric pleaca in toata casa, aprinde becurile, scoate jucariile din sertarul lor si se joaca , mai merge si pe la fratele sau in camera, care saracul are scoala dimineata, si face galagie..
Am incercat o singura data sa il ignor, sa il las in patut cand se trezeste, dar atunci ba aprindea becurile, ba striga ca din gura de sarpe ca vrea in brate.. si l-am lasat sa urle 1 ora, plangea deja cu sughituri, sotul meu m-a acuzat ca sunt rea ca il las sa urle. Daca ar fi dupa sotul meu ,l-ar lasa mereu sa se joace, de fiecare data cand se trezeste, desi el merge la servici dimineata, tot eu comentez ca nu-mi place ca urla, ca e nervos .
Chiar, nu stiu ce am putea face cu copiii acestia, stie cineva o solutie?

Mihaela36
02 apr 2012, 11:16
Desi nu e normal pentru un copil de 1 an si 2 luni, Cosmin al meu se culca in fiecare seara dupa ora 23. Este plin de energie si nu reusesc sub nici o forma sa-l adorm mai repede. Mentionez ca obiceiul acesta il are de vreo 2 luni, inainte se culca la ora 21. Problema era ca atunci cand se culca la noua seara se trezea de 3-4 ori pe noapte, uneori sa manance sau pur si simplu nu mai avea somn si avea chef de joaca. Nici nu stiu cum e mai bine: acum ca se culca tarziu dar doarme pana la 7-8 dimineata sau inainte?

AlynaB
04 apr 2012, 16:14
Asa pateam si eu cu baietelul meu. L-am lasat o sg noapte sa planga, l-am ignorat,nu am facut nici o miscare, a plans vreo 10min si apoi s-a culcat sg inapoi. Am repetat 3 seri la rand, pana s-a invatat. Acum are 1 an si 2 sapt. Il culc pe la 9-10, se mai trezeste pe la 1 dar adoarme sg inapoi, se mai trezeste pe la 4-5 ii dau o gurita de apa sau suzeta si adoarme inapoi.Apoi pe la 7 isi bea lapticul, mai doarme dupa aprox o ora jumate.Are nopti cand nu se trezeste deloc.Sau se trezeste, se intoarce pe partea cealalta si adoarme inapoi.
Eu cred ca difera de la copil la copil.
Parerea mea este ca nu ar trebui sa le facem jocul la ora 2-3 dimineata.Fiecare procedeaza cum stie

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania