PDA

View Full Version : papiloma virus

maiiris
06 nov 2008, 19:29
:( Salut!
Azi am fost la un control sa vad daca ceva e in neregula, pt ca nu raman insarcinata. mi s-a facut colcoscopie si mi s-a spus ca am papiloma virus. Acum trebuie sa fac un vaccin, apoi altul peste o luna si un altul peste 6 luni. asa ca trebuie sa mai astept mult timp pana sa ma gandesc la un bebe.... sunt suparata. Desi saptamana trecuta mi-a iesit C2 la testul PapaNicolau, la un alt doctor...
Totodata mai trebuie sa tratez si o rana pe col cu cerviron.
stiti ceva de acest virus? daca raman in aceasta perioada existra riscuri in sarcina?
stiti ceva si de vaccin?
astept raspunsurile voastre sau experiente similare....:(

Miruna
06 nov 2008, 21:39
Exista riscuri daca ramai insarcinata, eu am aflat cand am nascut ca am avut papiloma, dar bebe a fost perfect sanatos, dar exista niste riscuri asa ca inainte de conceptie este bine sa te tratezi de tot ce ai

Viorica
06 nov 2008, 21:49
si eu am avut papiloame in zona genitala pe care tocmai le-am cauterizat cu laserul ..primul mi-a aparut acum 3 ani si nu stiam ce este apoi au mai aprut inca 2 .la un examen ginecologic mi s-a spus despre ce e vorba si am incercat sa le tratez cu condiyline dar au reaparut in acelasi loc.acum sper sa nu reapara ...ciudat este ca la papanicolau de anul trecut nu a iesit nimic anormal ..

maiiris
07 nov 2008, 17:57
Buna fetelor!
Am si eu o nedumerire, mai exact o suparare,
Ieri, la o colposcopie doamna doctor mi-a spus ca am HPV. M-a chemat luni sa incep vaccinul. Alt tratament nu mi-a dat, nici biopsie nu mi-a facut, nici nu m-a trimis la testare de HPV.
Stiam ca am o rana mica pe col, la care un alt doctor mi-a dat tratament cu Ceriviron. Acelasi doctor mi-a facut saptamana trecuta si PapaNicolau, si a iesit bine, C2. Nu m-a trimis la nici o alta analiza sau investigatie....???? a spus ca sunt bine.
Intamplator am cunoscut aceasta doamna doctor-cu colposcopia, careia i-am povestit ca vreau un copil, ca am o rana pe col.... si m-a chemat la ea sa-mi faca colposcopia.
Imi pun o gramada de intrebari, ma voi duce marti la primul dctor sa-l intreb, si sa-mi recolteze proba pt testare HPV. Asa m-am gandit eu ca este mai bine.
pana atunci insa, voi ce parere aveti? daca nu as fi facut aceasta colposcopie - total intamplatoare- ? daca e vorba doar de inca un vaccin vandut? se stie ca e o campanie la nivel mondial cu aceasta vaccinare, nu? repet... alt tratament nu am primit, nici o testare sa vada ce tulpini am.....:mad:??? doar m-a trimis la vaccin.

lovelife
07 nov 2008, 20:00
Vaccinul nu te ajuta daca ai un virus, doar previne, eu zic sa te tratezi, si apoi sa concepi un Bebe

maiiris
14 nov 2008, 10:07
Salutare!

Am primit rezultatul analizei HPV! E negativ!
Asadar, nu am nimik in afara acestei rani micute, pe care o tratez cu Cerviron. De luna viitoare ne putem reapuca de "proiect".
Sfatuiesc toate femeile care sunt diagnosticate superficial de catre "medici".... sa ceara si alte pareri, si sa nu se lase prada disperarii, si sa-si faca toate analizele!
Am trecut prin niste momente groaznice, gandindu-ma si citind despre HPV. Ce poate gandi un medic cand isi bate joc de un om in halul asta!
Imi vine sa ma duc la aceasta "doamna doctor" sa-i spun cateva.... dar ma opreste bunul simt si cei 7 ani de acasa.....
Daca sunteti din Timisoara, scrieti-mi sa va avertizez macar.
:rolleyes: Va pup, si va doresc multa sanatate!

Flavia
14 nov 2008, 10:16
Felicitari, si sunt sigur ca acea munca intensiva si grea de a concepe un copil iti va face placere :)

si eu sunt de parere ca trebuie sa consulti mai multi medici, unii sunt incompetenti, altii pot sa nuaiba o zi buna, sau pur si simplu Dumnezeu crede ca ai nevoie de o lectie, deci orice diagnostic aveti nu disperati

maiiris
19 nov 2008, 09:10
Buna fetelor!

In curand termin tratamentul cu Cerviron, indicat pentru rana de pe col. Ma voi duce la un control sa vad daca s-a vindecat. Sper sa fie asa!
Apoi, incepem din nou proiectul "bebe".
Mi s-a indicat pentru ciclul neregulat, o periada mai lunga de incercari, respectiv 10-15 zile pe luna.
Pana acum, se poate sa nu fii nimerit exact perioada ovulatiei, pe care luna aceasta mi-am testat-o si am gasit-o in ziua a 20-a zi de ciclu!!!
Asa ca, testele de ovulatie sunt eficiente.
Este imoprtant sa-ti cunosti organismul, ritmul lui de functionare. Sa ai analizele facute, si sa sa-i dai drumul. :o
Am inceput sa-mi monitorizez si ovulatia cu acele teste si temperatura bazala, durata ciclului...
Astept din decembrie vesti bune!
Va pup si sa auzim de bine!
;)

lovelife
19 nov 2008, 20:33
Ovulatia are loc in a 20 zi de la inceputul menstruatie sau cum? cate zile are ciclu la tine

maiiris
20 nov 2008, 08:24
da, am avut ovulatie in 17 noiembrie, iar ultima menstra mi-a venit in 29 octombrie. Testele de ovulatie mi-au indicat in 16 noiembrie seara rezultatul pozitiv. Conform indicatiilor ovulatia are loc in urmatoarele 24-48h.
am ciclu si de 28 si de 32, 33 zile.:confused:

valy84
16 ian 2009, 09:52
Referitor la vaccin, voi ce parere aveti? Nu stiu daca sa-l fac sau nu. Am tot citit articole care descriau reactiile adverse; pe de alta parte sunt interviurile cu medici care asigurau ca totul este ok.
Flu - Vaccinul pentru cancerul de col uterin (VIDEO) (http://www.flu.ro/articole/Sanatate/Vaccinul_pentru_cancerul_de_col_uterin_VIDEO_.html ) Totusi de ce a fost retras in alte tari daca nu sunt riscuri majore?

lovelife
16 ian 2009, 09:54
Medicii recomanda acest vacin pentru ca sunt platiti sa spuna asta, pentru ca primesc comision pentru fiecare vaccin facut

Unregistered
10 sep 2009, 15:50
salutare!

Am primit rezultatul analizei hpv! E negativ!
Asadar, nu am nimik in afara acestei rani micute, pe care o tratez cu cerviron. De luna viitoare ne putem reapuca de "proiect".
Sfatuiesc toate femeile care sunt diagnosticate superficial de catre "medici".... Sa ceara si alte pareri, si sa nu se lase prada disperarii, si sa-si faca toate analizele!
Am trecut prin niste momente groaznice, gandindu-ma si citind despre hpv. Ce poate gandi un medic cand isi bate joc de un om in halul asta!
Imi vine sa ma duc la aceasta "doamna doctor" sa-i spun cateva.... Dar ma opreste bunul simt si cei 7 ani de acasa.....
Daca sunteti din timisoara, scrieti-mi sa va avertizez macar.
:rolleyes: Va pup, si va doresc multa sanatate!

la ce medic ti-ai facut analiza hpv si colposcopia?

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania