View Full Version : Exercitii fizice in sarcina
ma intereseaza si pe mine din cazuri concrete cum influenteaza practicarea exercitiilor fizice in timpul sarcinii momentul efectiv al nasterii? ma refer la durata travaliului, timpul de expulzie al fatului, a fost mai usoara sarcina si nu a necesitat vreo manevra obstetricala? va multumesc
Tatiania
08 nov 2008, 13:44
iti dau eu un caz concret ;P eu am facut sport..dans pana la 30 saptamani..si mai faceam zilnic cate 7 km in 60-70 minute..mers alert in pante cu inclinatie destul de mare..am facut trepte..cate 30 de etaje zilnic aproape 1 luna inainte de nastere..si ea venit cu 12 zile intarziere si am avut travaliu intens de 1 zi si jumatate..
deci nu m-a ajutat..in schimb m-a ajutat la expulzie..am impins de 3 ori..si GATA!!
eu nu am facut nici un fel de exercitii,am mers pe jos dar nu m-am ofilit de obosita,deci asa...moderat....in ultimele sapt,repaus pt ca eram huge :) si tot travaliu cu contractii intense de la 5 dimineata pana a doua zi la 1:45(cand am nascut), de impins.... sa zic ca am impins de 10 ori (da nu cred ca a fost atata). concluzia ar fi urmatoarea... ( dupa parerea mea) ....... nu conteaza cat efort faci, exerciti, dans, etc inainte de nastre, asta depinde de organismul fiecaruia.
eu,sa fiu f sincera, ma asteptam la ceva mult mai greu, sa imi vina sa o strang de gat pe dr, dar nu a fost deloc asa, deci as mai face chiar si maine alt bebe :)
sarcina usoara iti urez si sper ca ti-am putut fi de folos cu ceva.
Sabrina
08 nov 2008, 13:45
Ba dupa parerea mea conteaza sportul. Te tonifica si iti creste rezistenta fizica. Mai sunt si alti factori desigur, dar oricum e bine sa fii in forma, chiar si dupa nastere.
Eu mergeam pe jos pana la 5 km, apoi o pauza si iar 5 km (mergeam pe jos pana la mama mea). Si ma gandeam: daca nu nasc usor sa vezi ce-i injur pe aia de zic sa faci multa miscare! Si am nascut super rapid in trei ore la ambele nasteri. Chiar la prima nastere, la internare aveam dilatatie 2 si pana m-a dus cu liftul pe sectie ajunsesem la 8!
Important e sa faci sport corelat cu activitatile tale anterioare sarcinii, ca sa nu exagerezi. Eu sunt mai sedentara si am inceput treptat cu 1 km, etc. Unele mamici fac sala, inot, etc. Depinde cat sport faci de obicei!
Si daca medicul iti permite si nu ai probleme cu sarcina. Dar mersul pe jos (fara sacosi de la piata!!) e indicat aproape oricui.
Lorelai
08 nov 2008, 13:46
Eu am nascut in iulie si am facut exercitii fizice pana aproape de dead line-ul. M-am simtit mai tonica si mai in forma ca niciodata, aveam o energie inepuizabila. Am avut astfel, toata perioada sarcinii, greutatea sub control, m-am ingrasat doar 11 kg, am nascut repede, iar dupa nastere intr-o saptamana eram la forma initiala.
bluesugar
02 nov 2010, 11:44
salutare, imi spuneti si mie va rog cam ce fel de exercitii pot sa fac in perioasa sarcinii? sunt convinsa ca beneficii sunt pt ca e important sa avem un corp tonic dar nu stiu exact ce exercitii pot face iar cursuri pentru femeile insarcinate nu sunt la mine in oras
yogilifestyle
03 nov 2010, 09:34
In zilele de 13-14 noiembrie la Bucuresti se desfasoara un seminar de yoga pentru sarcina si nastere. Daca aveti cunostinte care ar putea fi interesate va rog sa le indrumati spre pagina:
yogaforpregnant | Just another WordPress.com site (http://yogaforpregnant.wordpress.com/)
Daca aveti intrebari referitoare la seminar va rog sa mi le adresati. In zilele de 20-21 noiembrie voi tine acest seminar si la Brasov. Numarul de locuri este limitat si pentru a participa e nevoie sa va inscrieti inainte.
Cu drag,
Daniela
andreea-sarcinamea
25 nov 2010, 12:09
In zilele de 13-14 noiembrie la Bucuresti se desfasoara un seminar de yoga pentru sarcina si nastere. Daca aveti cunostinte care ar putea fi interesate va rog sa le indrumati spre pagina:
yogaforpregnant | Just another WordPress.com site (http://yogaforpregnant.wordpress.com/)
Daca aveti intrebari referitoare la seminar va rog sa mi le adresati. In zilele de 20-21 noiembrie voi tine acest seminar si la Brasov. Numarul de locuri este limitat si pentru a participa e nevoie sa va inscrieti inainte.
Cu drag,
Daniela
Yoga este minunata in timpul sarcinii, eu de pe la 4 luni am facut rost de un program "the New Method Baby and Mom Prenatal Yoga". Am facut de 1-2 ori pe saptamana si m-a ajutat mult sa ma relaxez si sa lucrez muschii cei mai solicitati in timpul sarcinii si nasterii.
Recomand din suflet Yoga in timpul sarcinii si nu numai!
andreea-sarcinamea
25 nov 2010, 12:15
Cu drag,
Daniela
Yoga este minunata in timpul sarcinii, eu de pe la 4 luni am facut rost de un program "the New Method Baby and Mom Prenatal Yoga". Am facut de 1-2 ori pe saptamana si m-a ajutat mult sa ma relaxez si sa lucrez muschii cei mai solicitati in timpul sarcinii si nasterii.
Recomand din suflet Yoga in timpul sarcinii si nu numai!