PDA

View Full Version : Sunt insarcinata si nu lucrez

Miranda
14 nov 2008, 12:19
buna ziua si la multi ani la toata lumea.Ma numesc Mirela si sunt insarcinata in 23 de saptamani nu lucrez si deci nu am platite asigurarile de sanatate . Trebuie sa platesc ceva la nastere? dar daca imi iau document ca nu am profit tot mai platesc sunt f nelamurita ..... si ce alocatie o sa primesc .....stie cineva ceva puteti sa ma ajutati? eu am fost in strainatate pana acum jumatate de an... Multumesc anticipat astept raspuns daca se poate

Gina
14 nov 2008, 12:19
deci.. te duci ;la administratia financiara de sector si ceri certificat fiscal cu care poti beneficia de asistenta medicala gratuita cat esti insarcinata si lauza.
Spun pt ca sunt avocat si stiu. ok?

Papusa
14 nov 2008, 12:21
salut mirela. De platit cred ca trebuie sa platesti spitalizarea, dar nu sunt sigura de asta, doar cred. Nu vreau sa te informez gresit, iar despre alocatie, poti sa-ti faci acte dupa ce nasti bebicul, o sa primesti 200 de lei. Adica timp de un an, alocatia o primesti indiferent daca lucrezi sau nu.
Pupici

Miranda
14 nov 2008, 12:21
Multumesc mult pt ajutor eu sunt la a doua sarcina insa primul copil fetita Eva am nascut-o in afara tarii acum am hotarat sa ma intorc si am ramas insarcinata . Bebelusul va fii fetita si sora ei mai mare Eva e f. fericita . Va multumesc din suflet inca o data.

Laurica
14 nov 2008, 12:22
nu platesti spitalizarea, gravidele si lauzele au totul gratuit; inclusiv medicamentele trebuie sa le ai compensate; asa ca nu iti face griji;

Valeria
14 nov 2008, 12:22
si vezi ca pe langa alocatia de 200 lei pe o perioada de 2 ani ai dreptul si la o indemnizatie de 100 lei care se da mamicilor care nu au lucrat, tot pe o perioada de 2 ani

Unregistered
23 feb 2009, 14:33
am terminat cursurile universitatii de stat cu lucrare de diploma in septembrie 2008.sunt insarcinata si urmeaza sa nasc peste o luna ,mai exact pe 16-18 martie 2009.Imi puteti sp daca beneficiez de imdemnizatia ptr mamici?

CleopatraVII
12 mai 2009, 23:18
eu terminat facultatea anul trecut se ia in calcul ca am terminat la stat pe langa ceel 8 luni care le am lucrate pt concediu?

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania