PDA

View Full Version : probleme cu lapticul

bianca1981
21 nov 2011, 06:56
salutare, tocmai m-am inregistrat si eu.sunt mamica unui ingeras de aproape 3 luni pe care il cheama paul gabriel.avem o "mica "problema;dar sa incep cu inceputul:initial a fost alimentat doar la san, dar am vazut ca nu a luat in greutate deloc(la nastere3400, dupa 2 saptamani avea mai putin, cu toata scaderea fiziologica), am fost la pediatru si n-i s-a recomandat lapte praf in completare NAN1.a inceput sa i-a in greutate, dar totodata sa-l dea afara, prin urmare am trecut la NAN AR, acum are 6kg,dar problema cu datul afara persista.face treaba mare doar o data pe zi, cateodata chiar la 2 zile, are aspect de namol verde,in plus se mai si chinuia sa-l faca. am fost din nou la pediatru si mi-a schimbat laptele cu NAN SENSITIVE.sa zicem ca e mai bien dintr-un punct de vedere, in sensul ca da mai multe parturi, dar in schimb fiind mai fluid il da aproape tot afara(pe urma rade).va rog sa-mi dati un sfat, cum pot sa-l ajut.ma simt neputincioasa,medicul pediatru a zus ca daca nu merge cu nan sensitive o sa incercam cu nativa1 si daca nici cu asta , atunci trecem la humana.sincer nu prea as vrea sa fac experi,mente cu puiutul meu, dar as vrea sa-i dau ceva sa nu mai dea fara la orice miscare din picioare, indiferent ca se screme sau este vesel.va rog sa ma ajutati cu un sfat.multumiri anticipat.

SinzianaIC
21 nov 2011, 09:15
Buna, Bianca!
In primul rand, spune-ne daca mai alaptezi, si cum se comporta bebelusul tau cand mananca lapte de la san.
Apoi, ar trebui sa stii ca in prima faza nici nu ar trebui sa ne asteptam sa ia in greutate foarte mult, chiar deloc. Medicii se grabesc sa prescrie formula, desi mamele si bebelusii nu au nici o problema, trebuie doar sa mai treaca putin timp.
Astept raspunsul tau, cu drag !

ClejAde
21 nov 2011, 12:30
eu ii dau Nan 1 completare,si nu am probleme face caca d 2 3 ori p zi,dar probabil din cauza k ii dau si san,nu stiu ce s zik...caca e k mustarul la culoare,iar d dat afara a mea nu vomita dar regurgiteaza putin:)

bianca1981
21 nov 2011, 16:23
am revenit cu raspunsul:cred ca din cauza ca i-am dat cam de mult lapte praf, nu mai vrea sa suga.a supt pana acum cateva zile, dupa care ii dadeam completare.acum nu mai vrea deloc, l-am pus la san, trage de 2 ori, vede ca nu mai vine asa cum e obisnuit, si prin urmare incepe sa planga si il lasa.totusi ma mulg si ii dau cat curge(din pacate doar vreo 40-50ml dupa 12 ore).la inceput mi-a zis medicul sa fac proba suptului, am facut-o, si nu erau mai mult dde 50-60ml.la un moment dat nu i-am dat lui sa suga si m-am muls eu, am recoltata cam 70-80ml cam in 20 minute(niciodata mai mult, cu toate ca am luat si galafor si am baut si ceai pentru lactatie).ce am mai observat e ca se screme si se foieste in somn, cateodata chiar si lplange(scanceste), dupa care tace si contiinua sa doarma.de dormit cam avem un program in sensul ca se culca de pe la 7 seara pana pe la 3.30-4.00 dimineata, ne schibam, mancam si mai dam o tura pana pe la 6 si un pic, foarte rar 7, dupa care trezirea.pe timpul zilei mai atipeste cateodata cateva minute, altadata poate sa doarma si 2 ore(cam in jurul pranzulu).am mai vb si cu alt pediatru si cred ca am sa merg pe NAN AR, ii mai dau espumisan, si o-m mai vedea.pe la 4 luni o sa incep sa diversific, si sa speram ca va fi mai bine.apropo, ca nu am precizat, acum mananca 150ml formula la o masa si avem cam 6-7 mese, depinde cat da afara si cat de repede i se face foame.oricum nu ii dau sa manace mai repede de 2-2.30ore sa manace(cam asta e intervalul in timpul zilei).daca mai aveti alte sfaturi, le astept.multumesc mult.sa cresteti mari si voinici:suzeta:

ClejAde
21 nov 2011, 17:14
s a mea 150 ml manca l o masa s are vreo 5 6 in 24h,dar aia 150 sunt si LP si san

bianca1981
21 nov 2011, 18:50
se mai poate face ceva ca sa-l mai pot alapta sau este totul "cam"pierdut?daca stie careva vreo metoda o ascult, sau mai bine-zis o citesc.merci:thankyou:

nectaria
21 nov 2011, 19:19
salutare, tocmai m-am inregistrat si eu.sunt mamica unui ingeras de aproape 3 luni pe care il cheama paul gabriel.avem o "mica "problema;dar sa incep cu inceputul:initial a fost alimentat doar la san, dar am vazut ca nu a luat in greutate deloc(la nastere3400, dupa 2 saptamani avea mai putin, cu toata scaderea fiziologica), am fost la pediatru si n-i s-a recomandat lapte praf in completare NAN1.a inceput sa i-a in greutate, dar totodata sa-l dea afara, prin urmare am trecut la NAN AR, acum are 6kg,dar problema cu datul afara persista.face treaba mare doar o data pe zi, cateodata chiar la 2 zile, are aspect de namol verde,in plus se mai si chinuia sa-l faca. am fost din nou la pediatru si mi-a schimbat laptele cu NAN SENSITIVE.sa zicem ca e mai bien dintr-un punct de vedere, in sensul ca da mai multe parturi, dar in schimb fiind mai fluid il da aproape tot afara(pe urma rade).va rog sa-mi dati un sfat, cum pot sa-l ajut.ma simt neputincioasa,medicul pediatru a zus ca daca nu merge cu nan sensitive o sa incercam cu nativa1 si daca nici cu asta , atunci trecem la humana.sincer nu prea as vrea sa fac experi,mente cu puiutul meu, dar as vrea sa-i dau ceva sa nu mai dea fara la orice miscare din picioare, indiferent ca se screme sau este vesel.va rog sa ma ajutati cu un sfat.multumiri anticipat.

Bianca, si eu am un baietel de 5 lunite. La fel am patit si eu cu NAN pana pediatra ne-a schimbat pe HUMANA si creste foarte bine de la el, nu mai vomita, are scaun de 2 ori pe zi. Eu il recomand cu caldura, nu are rost sa mai chinuil copilu su NAN ca e clar ca organismul lui nu il accepta!

bianca1981
22 nov 2011, 07:46
as vrea sa stiu humana este mai gros?ca si consistenta.pentru ca paul il da afara chiar vdaca se joaca si da din picioare, fara sa-l doara burtica(in sensul ca nu se chirceste sau sa scanceasca). cel putin asa face cu nan.de aseara i-am dat nan ar , si nu prea il da afara chiar daca da din picioare, cel putin nu asa cum facea cu nan simplu sau sensitive.:thankyou:

bianca1981
22 nov 2011, 08:00
inca o intrebare:care dintre produsele humana il folosesti?:thankyou:

ClejAde
22 nov 2011, 10:27
eu iam dat humana l a mea dar a trebuit s trec inapoi p nan,am crezut k dak ii cel mai bun ii bun si pt ea,dar nu il suporta:)

nectaria
22 nov 2011, 11:31
as vrea sa stiu humana este mai gros?ca si consistenta.pentru ca paul il da afara chiar vdaca se joaca si da din picioare, fara sa-l doara burtica(in sensul ca nu se chirceste sau sa scanceasca). cel putin asa face cu nan.de aseara i-am dat nan ar , si nu prea il da afara chiar daca da din picioare, cel putin nu asa cum facea cu nan simplu sau sensitive.:thankyou:

E putin mai gros...bebelusul meu nu mai vomita de la el, nici nu se mai constipa.

nectaria
22 nov 2011, 11:33
inca o intrebare:care dintre produsele humana il folosesti?:thankyou:

Uite asta http://img39.imageshack.us/img39/2775/humana1prebiotic1.gif (http://imageshack.us/photo/my-images/39/humana1prebiotic1.gif/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Humana 1... nu folosim forumulele speciale!

nectaria
22 nov 2011, 11:34
eu iam dat humana l a mea dar a trebuit s trec inapoi p nan,am crezut k dak ii cel mai bun ii bun si pt ea,dar nu il suporta:)

Cel mai bun lapte e cel pe care bebe il tolereaza si creste bine dupa el :) Eu am vrut sa ii dau NAN si nu l-a tolerat!

bianca1981
23 nov 2011, 07:24
pentru nectaria:ai folosit cumva NANAR?daca da poti sa-mi spui, este vreo diferenta intre el si humana1(sau ar trebui sa folosesc humanaar).humana1 este mai gros decat nan1?:floare:

bianca1981
23 nov 2011, 07:29
bebelusul meu creste, are aproape 3 luni si are deja 6,200kg, s-a nascut la termen cu 3400 si 53 cm(acum are63cm);si eu si sotul meu suntem inalti(176 si 182cm).singurele probleme ar fi ca da lapticul afara si se chinuie sa faca treaba mare(da din picioare, se screme, se chirceste, plange pana se face albastru si ramane fara aer), o face doar daca il ajut cu supozitoare de glicerina.

nectaria
23 nov 2011, 12:56
pentru nectaria:ai folosit cumva NANAR?daca da poti sa-mi spui, este vreo diferenta intre el si humana1(sau ar trebui sa folosesc humanaar).humana1 este mai gros decat nan1?:floare:

NAN 1 am folosit, apoi NAN AR si apoi humana1. Humana 1 e putin mai gros decat nan 1.

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania