PDA

View Full Version : stiti un ser fiziologic bun?

oana.gicu25
09 dec 2011, 15:55
Buna mamicilor. Eu sunt oana si am un bebelus de 3 luni. mi-a recomandat doctorul ca in fiecare zi sa ii curat ochii si nasucul cu ser fiziologic, insa se consuma foarte mult si mi se pare destul de scump. am folosit Uriage, ca sunt destul de pretentioasa cu ce ii cumpar, dar as vrea sa incerc si o varianta mai ieftina dar la fel de buna. stiti vreun ser fiziologic bun, igienic dar mai ieftin? N-as merge doar pe recomandarea farmacistei pentru ca mi-e frica sa nu-mi recomande ceva de care vrea sa scape de pe raft.

nectaria
09 dec 2011, 16:32
Eu pentru nasuc am folosit HUMEX apa de mare... e 40 de lei un spray de 150 ml. Eu il am de cand avea bebe 1 luna, acum are aproape 6 si inca il folosesc. E foarte bun. Te tine mult!
Ochisorii i-am curatat cu apa calduta!

Marimar23
09 dec 2011, 18:35
Exista ser fiziologic in farmacii folosit pt perfuzii, acelasi ser care e si in tubulete, numai ca e mult mai ieftin, aproximativ 3 lei 500 ml. Il poti scoate cu o seringa sterila. Eu il folosesc pt aparatul cu aerosoli. Noroc cu o prietena care mi-a spus de el, ca si eu dadeam o gramada de bani pe serul acela la tubulete.

chippenda
09 dec 2011, 20:23
eu am luat la tubulete de plastic...bebicina, ca sunt ceva mai ieftine. recunosc ca nu aruncam tubuletul de fiecare data, mai dadeam si a doua zi in nasuc daca era cazul (la inceput, ca acum nu ii mai curat nasul daca nu e nevoie). pentru ochisori insa luam mereu tub nou. costa cam 1 leu bucata, poate si mai ieftin, depinde de farmacie.
dar pentru ce ii cureti zilnic ochisorii, are vreo problema?

oana.gicu25
13 dec 2011, 17:20
marimar23 si chippenda mi-a mai zis o prietena de serul fiziologic de la bebicina, m-am si dus la farmacie sa-l cumpar- e foarte usor de folosit, are un capacel in forma de fluture se deschide f repede, cu serul fiziologic ii curat si ochisorii in fiecare dimineata, insa avem probleme si cu nasucul, am inceput sa-i dau cu spray apa de mare, sa incerc si altceva ?

chippenda
13 dec 2011, 22:35
pai ce probleme are la nasuc? eu ii dau cu ser fiziologic, cateodata. dar nu ii mai curat nasucul decat daca are mucisori. daca e infundat pe nas si tuseste din cauza asta ii dau cu ser si scot mucii cu batista bebelusului (doar cateva zile s-a intamplat). daca are muci la vedere, ii scot cu betisor de ureche. in rest nu il curat cu nimic, ca se curata singur cand stranuta.
tot pentru nasuc trebuie sa fie aerul umed in camera (nu am umidificator, pun un vas cu apa pe calorifer)
oricum, e bun si spray cu apa de mare, dar bebe tre sa stea cam la vertical, ca altfel nu mai are presiune sticluta cand se mai goleste. deci tot mai bun mi s-a parut serul, ca apas o data de fiola si se duce cu jet.apoi facem cucu bau ca sa traga nasul (ii pun o batistuta pe fata si isi tine respiratia)

oana.gicu25
16 dec 2011, 17:07
Chippenda pentru mucisorii de la nasuc.. ii curat cu serul fiziologic, in camera pastram aerul umed, sa speram ca ne facem bine cat de curand, mai ales acum ca vin sarbatorile...

Andreea_S
19 mar 2012, 21:09
Nu stiu daca esti din bucuresti - eu cumpar de la Mega iMAGE - CUTIE CU 30 DE STICLUTE - marca proprie Mega Image CARE cu 12 lei - sunt foarte bune

nicoletab
11 apr 2012, 12:28
buzna genioara nicoleta:buna,eu tot pe cel mare perfuzabil l am folosit pentru toaleta bebelusului

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania