View Full Version : Despre silueta gravidei
UnregisteSilvia
16 nov 2008, 09:27
.. un moment mult asteptat; 2 liniute pe test, fericire, lacrimi, sentimente confuze.. emotia fiecarei etape e traita din plin, cu gol in stomac si nod in gat..
primul trimestru e bland cu trupul nostru, dar in general ne stoarce stomacul si energia precum am stors si noi atatea lamai in apa... ca altfel nu se mai putea!
al doilea trimestru ne arata in oglinda o burtica mare, sani gigantici, ups, si ceva rotunjimi pe ici pe colo...
al treilea trimestru ne face sa ne simtim si sa ne vedem intr-un singur fel; MARI! eram slabe sau grase inainte de sarcina? nici nu mai conteaza, acum ne amintim ca eram slabe!! ne cautam de vergituri, ne masuram, ne cantarim; "cantare, cantare, iarta-ma pt inghetata asta gigantica halita.. ah, si pt acea ciocolata devorata de una singura in doar 5 minute!!
ntzzz, tot nu-mi dau seama cum de am luat atatea kg, e nedrept!!".
acum, foste burtici isi tin pruncii in brate. sunt fericite, ba chiar mai mult de atat! nu exista cuvinte..
Cum va simtiti burticilor cu atatea kilograme in plus si multi centimetri in talie?
r daca nu sunt mamica te inteleg perfect si asta pentru ca desi imi plac la nebunie copiii am inceput de la o vreme sa ma gandesc la aceasta etapa din viata cu groaza, tocmai din motivele enumerate mai sus de tine.
Intai ma ingrozeau kg acumulate in timpul sarcinii. Cum scapi de ele?! Cat trebuie sa muncesti sa iti recapeti silueta? Ma gandeam la faptul ca, cu cat esti mai tanara, cu atat te poti reface mai repede... adevarat doar pe jumatate. Kilogramele poate ca dispar mai repede dar raman multe alte urme de care nu scapi cu una cu 2.
Cunosc pe cineva care are 22 de ani si urmeaza sa nasca. Era o tipa extrem de slaba, iar odata cu sarcina s-a ingrasat destul de mult. Este mereu deprimata si orice repriza de shopping se poate termina cu o "portie" de plans. Asta nu este totul. Adevaratul motiv al depresiei nu este neaparat acumularea acelor kilograme care vor disparea cu timpul ci vergeturile si celulita de care se stie ca se scapa foarte greu
In plus, mai este o alta problema care pe mine ma framanta. Faptul ca multe mamici nu mai reusesc sa slabeasca si exista treptat riscul ca partenerii sa nu mai fie atrasi de ele si sa caute satisfactie sexuala in alta parte... Sunt constienta ca depinde de partener (ca doar nu sunt toti mitocani ) asa ca nu-mi ramane decat sa sper ca majoritatea vom lua deciziile corecte pana sa ne grabim sa ii facem tatici.
16 nov 2008, 09:28
bun topicul asta si cred ca se poate adresa si viitoarelor mamici, nu doar ' prospaturilor' pt ca e bine de stiut ce-i de facut inainte sa te apuci de ' insarcineala' ... eu de ex, cat sunt de mare si frumoasa [ scuze da nu reusesc sa pun iconite ' ironice' asa ca nu luati tot de buna ce scriu io ] .... mi-am facut planul cam asa: pin sa raman gravida sa maninc sanatos, dau jos surplusul plus vreo 2-3 kg ca sa fiu sigura .... fac sport si ma cremuiesc cat pot preventiv pt nenorocitele de vergeturi ... basca am vazut in magazin niste 'gogosari' de chiloti care te string la burti si toate cele si cica sunt excelenti [ in special pt proaspetele mamici] - personal nu am cum sa-i incerc acum ca sunt prea subtire cica si n-au nr meu , insa sefa mea ii poarta si astept rezultatele la ea.... stiu ca depinde f mult si de constitutia fiecaruia dar eu ma ambitionez sa fiu mamica sexy... cand oi fi .... pe la anu'....
Rammona
16 nov 2008, 09:30
dupa primele doua luni de dupa nastere, ma consider complet refacuta si m-am decis sa fac ceva cu mine. Am primit niste perechi de blugi superbi, insa ba ma strang, ba nu pot incheia nasturii... de dragul lor, voi slabi. Suna ciudat, nu? In afara de asta am probleme la coloana si greutatea inrautateste situatia, am colesterolul mare; nu stau hainele bine pe mine (pocnesc!); vreau sa ma simt bine in pielea mea, vreau sa ma vada sotul din nou "buna", desi el nu face nicio aluzie. Dupa nastere am ramas cu 70 kg., in prima saptamana am slabit 3 kg si de atunci nimic... dar sunt hotarata sa lupt ptr mine!
ioana12381
25 nov 2008, 20:07
Eu am 22 saptamani de sarcina si am pus 9 kg.Mi se pare foarte mult desi nu arat asa grasa, m-am latit in solduri,picioare mai groase dar si burtica mare pentru varsta mea de sarcina.Medicul s-a mirat si el de cat de mult a crescut burtica in centimetri,de kilograme n-a zis nimic.Mi-e frica sa nu pun mai multe de acum in colo ca acum creste copilul mai mult. Voi cum stati cu greutatea?
Buna, eu am 34 de saptamani si am luat 12 kg, nici la mine nu se cunoaste, doar burtica e mare:).
Eu sunt in 25 de saptamani si am pus deja cam mult- aproape 13 kg. Insa sunt inalta si cine m-a vazut a spus ca nu prea se cunoaste. Ideea este ca bebe sa fie bine.
lavynutza
02 dec 2008, 11:02
buna!eu am 31 de saptamani si am pun 14 kg...
Buna
eu am 17 saptamini si doar 1,3 kg am pus
Astept joi ca sa merd la control sa vad cum evolueaza sarcina
Sper ca sa fie totul ok
Am 27 de ani/18 saptamani , 1 kilogram!Nu eram vreo subtirica inainte, dar sunt ff atenta la ce mananc.Doctorita mea e ff mandra de mine, m-a atentionat sa fiu fff atenta sa nu explodez.Fructe, legume si vointa!Aaaa, lactate si carne, putina.Mezeluri mai deloc, miscare ...grup si numai bine!Nu mancati pentru doi.Am o verisoara de 21 de ani care are un ingeras de 8 luni , pe Alexia-se ingrasase fff mult cat a fost gravida, de asemenea ii e greu sa dea jos acum!Va doresc retineri atat cat se poate, bebei sanatosi si ...multa incredere in voi!Mai vorbim!
Va pupa Ali si bebe
Buna
Eu am 33 de ani,am 18 saptamini de sarcina si am pus 2 kg.Am 1.70m si am greutatea de 59 de kg.Pina acuma doar daca sunt dezbracata se vede putin burtica si nu mai sunt chiar asa de subtire in talie.Maninc foarte multe fructe si legume pt ca mincarea gatita imi c-am face rau-Dar ma simt foarte bine.Am fost la medic si totul e ok.Bebe-ul nu sta o secunda,este foarte activ.Abia a putut ca sa il masoare la ecograf.Nu stiu ce sex o sa aiba ,luna viitoare pe 25 o sa merg la ecograf,dar sunt foarte fericita ca o sa devim mama-Sper ca toate mamicile sa se bucure la fel de mult ca mine si sa aibe copii sanatosi.Va pup pe toate si aveti grija de bebe
buna si eu am 20 sap.dar am 27 ani si 51 kg.Cand am ramas insarcinata aveam 55 kg.insa din cauza greturilor am slabit pana la 46 kg...acum incep sa urc,dar nici eu nu am burtica asa ca nu sta ingrijorata....eu ar trebui sa nasc pa 17 iunie,tu?
dragelor burtici, sunt noua in lumea voastra si am nevoie de niste lamuriri.
vreau sa stiu mai multe despre sarcina , deoarece eu abia sunt la stadiul celor doua liniute ale testului.sunt f fericita si-n acelasi timp mi-e teama de schimbari.va rog, spuneti-mi cate ceva despre ce urmeaza, voi lua legatura si cu un medic, dar vreau si niste sfaturi castigate prin experienta. multumesc, va pup
Draga Adina
Si eu sunt la prima sarcina si am fost foarte emotionata cind am vazut ca testul este poziv.Acuma am intrat in 19 saptamini de sarcina dar sa stii ca nu a fost foarte usor ,deoarece in primul trimestru ,pina la 3 luni imi era rau in fiecare dimineata,si nu puteam ca sa manic,tot ce mincam dadeam afara.Dupa primele 3 luni greturile matinale au trecut dar celelalte greturi de peste zi au ramas,si acuma imi este rau,nu prea pot ca maninc decit lapte cu fulgi,fructe si legume dar sunt fericita ca o sa fiu mama .Asta e tot ce conteaza
O sa iti mai scriu
va pup
Romina_23
03 feb 2009, 12:11
Si eu sunt noua in randul vostru... nu cred ca am 8 saptamani inca. O sa merg saptamana viitoare la gineco...sunt curioasa ce-o sa zica :D.
Am citit tot felul de articole pe internet, de pe diferite siteuri...voi credeti in calendarul chinezesc (poti determina sexul copilului cu ajutorul lui in functie de varsta mamei si luna conceptiei)? Aaa, se mai zice ca daca mananci mai mult sarat faci baiat, iar daca ai pofta de dulce faci fata. Voi ce parere aveti? Eu nu prea cred in aceasta superstitie si nicio superstitie nu mi se pare plauzibila. In ceea ce priveste kg, momentan sunt la fel. Am 1,59 cm si 53 kg...sper sa nu iau foarte mult in greutate, mai ales ca-s scunda...cred c-o sa arat ca o bila! :(
sunt noua si va scriu ca va vad ca sunteti emotionate cand vine vorba despre silueta voastra . am 27 da saptamani si 10kg luate. sunt bucuroasa ca sunt isarcinata si nu ma gandesc decat ca fetita pe care o voi naste va fi fff iubita.despre silueta am timp destul acum incerc sa evita anumite mancaruri, dar nici sa poftesc. va doresc sarcina usoara si sa va simtiti implinite din toate punctele de vedere...