View Full Version : Vaccinul de la 1 an
Viviana
16 nov 2008, 09:48
vreau sa-mi inscriu copilul la cresa(are 9 luni). mi s-a spus ca o primeste cu o singura conditie: sa aibe vaccinul antirujeolic. Stie cineva daca se poate face totusi mai devreme sau ce efecte negative poate avea in caz ca se face la 10 luni de exemplu? mentionez ca eu nu beneficiez de indemnizatie si sotul nu are un salariu care sa-mi permita sa stau acasa, mai ales pe timpul ierni. si inca ceva, nu am cu cine altcineva sa-l las acasa.
buna draga mea, sfatul meu este sa intrebi un medic pediatru ca sa vezi mai exact daca se poate sau nu dar cred ca nu se poate ca si pe mine ma chemat pt antirujeolic dupa ce face un an. Bafta multa
Daca acest vaccin se face la 1 an si nu mai devreme trebuie sa fie o motivatie medicala, du-te si discuta cu cei de la cresa mai serios, nu este corect cum procedeaza, daca nu poti sa faci o reclamatie pentru descriminare, de fapt nu o faci dar ii ameninti
Jannina
16 nov 2008, 09:52
eu nu inteleg..... pai si daca eu vreau sa-mi duc copilul la cresa de la 5...6... luni (si multi parinti fac asta ) tot asa trebuie sa-i fac vaccinul cu o jumatate de an mai devreme?
e aiurea pe bune.... si nici nu cred ca se face mai devreme de un an.... totusi e vaccinul cel mai important....
Eu zic sa vorbesti mai serios de vaccin cu ei, nu este corect
Marinnela
16 nov 2008, 09:52
Nu stiu daca va mai aduceti aminte cand intr-un an s-au tot imbolnavit copilasi mici pna intr-un an de rujeola si s-a facut o campanie de vaccinare antirujeolic pe la 7,8 luni.Si fetita mea a fost vaccinata la 7 luni iar apoi la 1 an si o luna.Eu zic ca e posibil sa-i faca vaccinul,mergi la medic si intreaba si daca nu vrea,adu-i aminte de anul acela cu campania si vezi ce zice.
aveti grija de voi,va pup.
Pauleta
16 nov 2008, 09:53
nu inteleg de ce nu te primeste la gradinita fara ror?
daca ceialti copi sunt vaccinati, care mai e problema?acest vaccin e in grila de vaccinare obligatorie si se face intre 12 si 15 luni(dar nu toata lumea il face) . in cazul acelei epidemii s-a facut doar antirujelicul, ramanand sa se faca un rapel dupa 1 an, care sa contina si anti rubeola si antioreion.la noi in valcea nu cere la inscrierea in gradinita decat DTPa, BCG si anti TBC.
Eu m-am interesat pt al meu bebel, si nu ne-a cerut nimeni date despre vaccinul ROR. Eu zic sa te mai interesezi si pe la alte gradinite, iar ac sa-l faci cere parerea unui medic.
multi pupici si te asteptam cu vesti.