View Full Version : Pastila Postinor pentru contraceptia de urgenta
Geanina
17 nov 2008, 07:48
cine stie ce este cu aceasta pastila postinor ca eu una am ramas insarcinata si doctorul ginecolog a zis ca nu sunt bune de nimic, ci la unele fete chiar provoaca sa ramai insarcinata, aveti grija fetelor!
Paulette
17 nov 2008, 07:48
si eu am folosit pastila de dupa (postinor). se spune ca trebuie luata intr-o anumita perioada de timp. daca ai depasit si cu 5 minute durata de timp in care trebuia sa i-ai pastila ea nu isi mai face efectul. doctorul meu ginecolog mi-a spus ca daca se ia in urmatoarele ore (maxim 3), sau maxim 8 ore de la contact sunt foarte mari sanse ca pastila postinor sa isi faca efectul. cu cat se intarzie mai mult cu atat efectul pastilei scade drastic. deci haideti sa avem putina grija si de noi, ca altfel nu are nimeni
cornelia
17 nov 2008, 07:49
Buna, fetelor vreau sa va zic sa aveti mare grija cu postinor deoarece nu trebuie luate decat 2 pastile in 6 luni, provoaca dereglari ale menstruatiei si daca sunt luate la un interval de timp mai mare de la actul sexual poate provoca sarcina extrauterina.
am luat si eu faimoasa pastila postinor si din fericire ma numar printre persoanele la cre si-a facut efectul,dar medicul meu ginecolog mi-a explicat k aceasta pastila nu are deloc beneficii asupra corpului nostru... dimpotriva... cel mai indicat, dupa spusele lui...o data 1 in viata se ia .. pentru ca e foarte periculoasa.. asa ca sfatul meu.. hai sa ne protejam si fara aceasta pastila postinor si sa fie ultima speranta ea... sa avem grija d noi.
Buna, pe data de 9 noiem. am avut un contact sexual neprotejat.... am vrut initial sa urmez metoda calendarului (pe data de 2 noim. mi-a venit menstruatia si mi-a trecut pe 6 ) totusi mi-a fost frica de ceeea ce se putea intampla si am zis ca sa fiu mai sigura sa iau pilula de a doua zi si am incercat Postinor... am luat prima pastila la interval de o ora dupa contactul sexual ,dar probl. este ca pana sa iau a doua pastila am mai avut inca odata un contat sexual neprotejat.... dupa aceea am luat si cea de a doua pastila la intervalul de timp la care trebuia luata .... Apoi la 7 zile dupa lucrul asta mi-a venit menstruatia sau ce o fii asta imp. e ca am niste sangerari.... Oare st sanse sa raman insarcinata din cauza celui de-al 2-lea contact sexual neprotejat...?
As avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta, dupa un raport sexual in care se rupt prezervativul insa nu a avut loc ejaculare intamplat cu o zi inainte de data de incepere a ciclului, am luat Postinor in a 3-a zi adica dupa vreo 60 de ore, iar acum au trecut 2 zile de cand am luat Postinorul si nu mi-a venit inca menstruatia. Imi puteti spune cam care sunt in mare reactiile din acest punct de vedere?
Va multumesc
Rafaela
17 nov 2008, 07:54
am luat si eu postinor. Stiam mai demult de el totusi recomand ca acest medicament sa se ia cat mai rar. provoaca un impact negativ mare asupra organismului care reactioneaza diferit de la caz la caz.
Cand am luat eu ( din cauza ca s-a rupt prezervativul) pe prospect scria ca la 7 zile apar sangerari care tin 2-3 zile.e i bine pe mine m-au tinut 7 de ma saturasem. totusi nu mi-au provocat vreo dereglare a menstruatiei, nici greturi dupa ce le-am luat etc. aveti grija cu el.
ps. tipul cu care ati facut sex atunci cand s-a intamplat e si el raspunzator si ca atare e necesar sa cumpere el pastilele, sa se intereseze cu alte cuvinte. In cazul meu la 3 dimineata prin ger a umblat vreo ora sa gaseasca ceva deschis.
Buna sunt noua pe acest forum si am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.. pot ramane insarcinata dupa ce am luat postinor?
Mentinez ca in timpul actului sexual, exact in ziua ovulatiei, prezervativul s-a rupt iar eu am apucat sa scot repede capatul prezervativului cu sperma insa nu stiu daca a apucat sa patrunda ceva din ea.. in momentul acela am actionat rapid m-am spalat bine cu otet si apa apoi in jumatate de ora am luat postinor prima pastila si la 12 ore pe a 2-a.. nu am avut reactii adverse insa urmatoarea data cand trebuie sa imi vina este 22 noiembrie si sunt foarte nelinistita.. pentru ca ma gandescc ca exista riscul sa fi ramas.. ajutati-ma cu sfaturi va rog..
izabela
21 nov 2009, 21:30
vreau sa raman insarcinata de 2 ani de zile dar nimuim amfacut tratamente pastile antibiotice dar degeaba credeti ca pot ramane insarcinata cu pastilele POSTINOR? VA ROG VREAU UN RASPUNS
Unregistered
09 dec 2009, 00:13
vreau sa raman insarcinata de 2 ani de zile dar nimuim amfacut tratamente pastile antibiotice dar degeaba credeti ca pot ramane insarcinata cu pastilele POSTINOR? VA ROG VREAU UN RASPUNS
Pastilele POSTINOR sunt pt evitarea unei sarcini, mergeti la medicul ginecolog doamna este cel mai in masura sa va spuna ce si cum, aici puteti primi informatii eronate !
Elena81
03 ian 2010, 21:02
Buna seara! Am venit si eu ca toate celelalte cu o problema legata tot de postinor 2 ...
Pe 28 noiembrie am avut menstra, pe 2 am avut contact neprotejat cu iubitul meu si un accident s-a produs, dupa 13 ore am luat prima pastila de portinor, apoi dupa 12 ore cealalalta. Pe 10 decembrie, timp de 2-3 zile am avut asa spusa menstruatie, sangerare mai degraba, efect al pastilei. Pe 28-29 decembriea asteptam urmatoarea menstruatie si nici pana acum nu mi-a venit. Pe 31 decembrie am facut testul de sarcina si mi-a iesit negativ. Dupa un calcul de sarcina ar fi trebuit ca "sarcina" sa fie avansata si de altfel sa am simptome de sarcina, problema e ca nu am nici un fel de simptom de asa ceva ... De 2 zile incerc sa ma relaxez, sunt incordata si stresata ca nu mai imi vine odata menstruatia.
P.S. Antibebe nu pot lua din cauza unui tratament pt tromboza si de la prez ma irit ... asa ca's in pom cu contraceptia ... As dori un ajutor!
Multumesc anticipat!
m_andra
20 aug 2010, 13:16
Buna, am tot citit despre posibilele efecte adverse ale pastilei Postinor, dar totodata am inteles ca absenta lor nu inseamna ca pastila a fost ineficienta. Momentan au trecut 3 zile de cand am luat cel de-al doilea comprimat si inca nu am avut niciun fel de simptom. Singura senzatie anormala care imi creeaza disconfort este o durere usoara de ovare, care cred ca e cauzata mai mult de raceala, fiindca am facut dusuri cu apa rece. Astept cu nerabdare venirea menstrei, sa fiu convinsa ca totul e ok si sa pot incepe sa iau anticonceptionale.
mamiloca
21 nov 2010, 12:14
Eu am luat Postinor de cateva ori si intr-adevar si-a facut efectul dar de obicei dupa ce le luam imi intarzia menstra atat de mult incat trebuia sa iau duphaston ca sa-mi vina. M-am lecuit. Am preferat sa iau anticonceptionale. Acum folosesc inelul contraceptiv. Dar Postinor nu mai vreau.
myyhaelutza
22 nov 2010, 10:26
cine stie ce este cu aceasta pastila postinor ca eu una am ramas insarcinata si doctorul ginecolog a zis ca nu sunt bune de nimic, ci la unele fete chiar provoaca sa ramai insarcinata, aveti grija fetelor!
poftimmmmmm!!!!!!!!!!!!!!! :confused:
eu am luat postinor si a trecut 8 zile si nu a venit menstra si sincer imi este tare frica sa fac un test :(((((
mamiloca
22 nov 2010, 12:30
Eu zic sa nu te sperii. Eu nu am ramas niciodata insarcinata dupa Postinor. Ar trebui sa mergi la un medic sa-ti recomande niste pastile care sa-ti declanseze menstra. Eu am patit asta de cateva ori. Intarzieri chiar si de 2 saptamani din cauza piluelei de a doua zi. Nu te speria! Dar mergi la doctor si va fi bine, o sa vezi.
myyhaelutza
23 nov 2010, 09:03
ieri mi-am facut curaj si am facut un test de sarcina si.... iupyyyy nu sunt insarcinata :)
treaba este ca eu de 1 an si ceva tot am probleme cu mentra ca nu vine la timp si luna trecuta doctorul mi-a spus sa fac pauza 2 luni si sa iau a3a luna clomifen, oare menstra intarzie si din cauza asta??
myyhaelutza
23 nov 2010, 09:05
o intrebare idioata... stiu :)) dar cum este inelul contraceptiv ?
mamiloca
23 ian 2011, 00:33
o intrebare idioata... stiu :)) dar cum este inelul contraceptiv ?
de ce sa fie idioata? nici eu nu am stiut de el pana nu mi-a zis medicul de el.
uite aici am scris putin despre el, daca mai ai intrebari spune-le fara retinere caci nu e nimic rusinos.
http://www.sarcina-nasterea.ro/forum/contraceptie/2028-inelul-contraceptiv.html#post57966
Am mai luat si eu Postinor, dar nu am avut probleme, a fost ok.
Insa am o amica ce a ramas insarcinata chiar daca a luat Postinor, de 2 ori :eek:- si are acum 2 copilasi minunati.
… vin cu o mare rugaminte la voi – particip la un concurs foto si va rog mult un vot :):) si pentru iubirea mea :
Galerie - Category: 1. VOT PUBLIC - /Imagine: Nunta noastra (http://www.verze.ro/Concurs-foto/Concurs-foto-Sarut-de-Ziua-indragostitilor/1.-VOT-PUBLIC-/Nunta-noastra-935.html)
Multumesc muuult! :)
Mixaela
08 mar 2011, 10:26
Pe cand eram cu fostul prieten, am luat de 2 ori Postinor intr-un an de zile. Prima data cand am luat aceasta pastila a fost ok, menstra mi-a venit la data exacta, in schimb dupa 6 luni cand am luat iar aceasta pastila mi-a dereglat total ciclul... abia dupa 1 luna intarziere mi-a venit si am zis ca nu mai pun in gura aceasta pastila oribila, ce o fi o fi cu o sarcina, dar Postinor este fara cuvinte daunator ....
nectaria
08 mar 2011, 18:49
http://www.sarcina-nasterea.ro/forum/contraceptie/2253-adevarul-despre-anticonceptionale.html#post106535
elenu tziculicushika
27 mar 2011, 20:20
Eu zic sa nu te sperii. Eu nu am ramas niciodata insarcinata dupa Postinor. Ar trebui sa mergi la un medic sa-ti recomande niste pastile care sa-ti declanseze menstra. Eu am patit asta de cateva ori. Intarzieri chiar si de 2 saptamani din cauza piluelei de a doua zi. Nu te speria! Dar mergi la doctor si va fi bine, o sa vezi.
Deci se poate intampla sa-ti intarzie si fara sa fie vorba de sarcina.....eu din pacate am luat de 2 ori aceasta pastila iar acum sunt ingrijorata pentru ca nu-mi mai apare menstruatia.(dupa ce am luat-o a doua oara,adica pe data de 17 martie )
Andrei44
08 mai 2011, 20:36
Am nevoie va rog de niste sfaturi: Din nefericire sa rupt prezervativul si iubitul meu a ejaculat in mine umpic pt. ca a apucat sa scoata penisul...chiar atunci am mers la baie am facut pipi ;)) dupaia m-am spalat bine si el a mers la farmacie si mi-a cumparat Postinor, 2 pastile prima am luat cu circa o jumatate de ora de cand sa intamplat actul sexual iar a 2a urmeaza sa o iau dupa 12 ore, imi este foarte frica pt. ca am fost virgina :(( va rog ajutati'ma ce sa mai fac? ce teste? sa fiu foarte sigura!!
Daniela19
20 aug 2011, 17:57
Buna ziua .
As avea cateva intrebari legate de o posibila sarcina .
Dupa contactul sexual am observat faptul ca prezervativul pe care il foloseam s-a rupt in interior inainte de ejaculare, ejacularea realizandu-se in interiorul vaginului. Avand in vedere ca ultima data menstruatia mi-a venit in jurul datei de 20 Iulie iar penultima oara in jurul datei de 15 Iunie, acum ar trebuii sa imi vina in mod normal pe 25 august ( de obicei menstruatia dureaza 5-6 zile ). Cu ajutorul unui calculator online de aflarea intervalului de fertilitate am constatat ca aceasta perioada in care a avut loc contactul sexual, nu eram intr-o perioada fertila. La 7 ore dupa contactul sexual am luat prima doza de contraceptie de urgenta, Postinior 2 si un Emetostop pentru prevenirea eventualelor greturi provocate de efectele secundare ale medicamentului. Urmeaza sa iau si a doua doza dupa 12 ore.
Considerati ca este o posibila sarcina ? Este oare suficient folosirea metodei de urgenta de contraceptie ? Cum imi dau seama daca metoda a reusit ? Pentru viitor cum ar trebui procedat in cazul in care prezervativul se rupe in timpul actului sexual, cand in prealabil a avut loc o ejaculare ?
Va multumesc frumos si astept raspunsul dvs. in cel mai scurt timp .
Daniela19
20 aug 2011, 17:57
Buna ziua .
As avea cateva intrebari legate de o posibila sarcina .
Dupa contactul sexual am observat faptul ca prezervativul pe care il foloseam
s-a rupt in interior inainte de ejaculare, ejacularea realizandu-se in
interiorul vaginului. Avand in vedere ca ultima data menstruatia mi-a venit in
jurul datei de 20 Iulie iar penultima oara in jurul datei de 15 Iunie, acum ar
trebuii sa imi vina in mod normal pe 25 august ( de obicei menstruatia dureaza
5-6 zile ). Cu ajutorul unui calculator online de aflarea intervalului de
fertilitate am constatat ca aceasta perioada in care a avut loc contactul
sexual, nu eram intr-o perioada fertila. La 7 ore dupa contactul sexual am luat
prima doza de contraceptie de urgenta, Postinior 2 si un Emetostop pentru
prevenirea eventualelor greturi provocate de efectele secundare ale
medicamentului. Urmeaza sa iau si a doua doza dupa 12 ore.
Considerati ca este o posibila sarcina ? Este oare suficient folosirea
metodei de urgenta de contraceptie ? Cum imi dau seama daca metoda a reusit ?
Pentru viitor cum ar trebui procedat in cazul in care prezervativul se rupe in
timpul actului sexual, cand in prealabil a avut loc o ejaculare ?
Va multumesc frumos si astept raspunsul dvs. in cel mai scurt timp .
Daniela, ti-a venit ciclul ?
In mod normal contraceptia de urgenta e foarte sigura, avand o concentratie hormonala extrem de mare.
elena14
05 nov 2011, 09:17
buna...sunt noua pe acest forum ...si am si eu o problema la care astept sa.mi raspunde.ti..acum 2 zile am intretinut relatii sexuale ( la 2 noaptea) neprotejat ( 1 oara ),apoi protejat...timp in care prezervativul s.a rupt...am luat dimineatza la 12:20 Postinor(1 pastila) si pe ce.a de a doua am uitat sa o iau la interval de 12 ore si am luat.o dupa 16-17 ore( adica azi la 8:20 dimineatza) ...sunt panicata...oare sunt insarcinata?...nu stiu ce sa fac ...help!