PDA

View Full Version : concediu de crestere si ingrijire a copilului pana la 2 ani

simo
06 feb 2012, 13:08
Buna ziua tuturor!
Numele meu este Simona, sunt functionar public, momentan sunt intr-o perioada de intrerupere a activitatii la cerere conform Lg.188/ 1999, art.95 privind Statutul functionarilor publici, pana in data de 01.08.2012. Intrebarea mea este daca pot beneficia de concediu de crestere si ingrijire a copilului pana la 2 ani in cazul in care raman insarcinata.
Multumesc!

maya_bv
29 feb 2012, 15:39
Daca nu ai venituri in aceasta perioada, nu poti beneficia de indemnizatie.
Legea spune ca trebuie sa ai venituri in ultimele 12 luni (aici se includ si concediile medicale, concediu pre- si postnatal precum si concediul pentru cresterea copilului).

B.elena
20 apr 2012, 16:49
Buna.am si eu o intrebare,am la locul actual de munca 6 luni.acum am ramas insarcinata.au dreptul de a ma da afara?

AlynaB
20 apr 2012, 16:50
din cate stiu eu, trebuie sa ai 1 an lucrat la ei pana sa intri in per de crestere a copilului ca sa primesti indemnizatie

maya_bv
20 apr 2012, 17:04
Buna.am si eu o intrebare,am la locul actual de munca 6 luni.acum am ramas insarcinata.au dreptul de a ma da afara?

Nu pot sa te dea afara daca ai anuntat inscris ca esti gravida. Trebuie sa ceri numar de inregistrare la cererea ta, ca sa ai dovada ca i-ai informat.

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania