View Full Version : Cum ati amenajat camera copilului
lovelife
22 ian 2009, 11:22
Camera lui Matei este varuita in galben, cu mocheta albastra gen puzzle. Pe pereti are desenate de mami si tati tot felul de chestii, plus mazgaliturile lui (care sunt facute in spatele usii, ne place se credem ca le-a facut acolo ca sa nu se vada urat cand vin musafiri... )
Aveti idee daca abtzipildurile acelea colorate se pot lipi si pe tapet? Daca da, risc sa il rup cu totul cand le scot?
Asa am patit cu scotchul cu care am lipit folia la varuit si am ciopartit tot tapetul. Acum as vrea sa lipesc chestii colorate ptr Alex dar nu as vrea sa distrug iarasi tapetul pe acolo.
Poti lipi linistitia abtibilduri. Eu i-am lipit Alexei la mamaie si nu au fost probleme. Acel adeziv, desi tine bine abtipildul, nu e chiar asa de "puternic" incat sa rupa tapetul.
Rammona
22 ian 2009, 11:36
e adevarat ca rosu ii streseaza pe astia mici?
eu staim ca prima data vad rosu si galben dar ca-i streseaza mai incolo nu.
mie imi place rosu si ma binedispune dar daca i-ar stresa de ce s-ar mai fcae atatea jucarele pe rosu!?
intreb ca mi-a venit o idee de decorare si are "tema" rosu
sigur asa e cu abtibildurile Rox, sa stii ca se desprind usor apoi daca vrei, numai ca trebuie putina atentie, sa nu le tragi brusc;
legat de tema rosu, nu stiai chestia asta!!! dar o camera in rosu nu ar fi prea obositoare?
Imagineazati ca ai sta tu intr-o camera rosie, la inceput este bine ca iti da dinamism, dar apoi te streseaza
Rosu e o culoare care stimuleaza si invioreaza cu conditia sa nu fie in exces. Petele de rosu dau mult dinamism unei incaperi. Sunt placute, in general, de persoanele tinere si de cele foarte active indiferent de varsta. Pentru copiii cu mai putina energie, putin rosu in camera e binevenit, deoarece culoarea este antrenanta. De regula insa, utilizarea rosului se recomanda in combinatii cu alte culori, pentru a nu deveni agresiv si obositor (stresant).
lovelife
22 ian 2009, 11:38
[quote]Voi cum ati amenajat camera copilului (copiilor)?[quote]
Si eu ma gandesc foarte mult la felul in care va arata camera lui bb. Initial am zis ca astept sa aflu ce va fi, sa aleg culorile in functie de asta. Nu m-am gandit la roz/bleu, ca mi se pare prea clasic si demodat. Dar putin trebuie individualizata camera.
Recent, am vazut intr-o gradinita niste dulapuri foarte dragute: din PAL colorat (rosu, galben, bleu si bleumarin), in forma de castel. Poate o sa fac o poza sa va trimit. Ideea mi s-a parut grozava, mai ales ca dulapurile nu sunt greu de facut.
Cat despre mochete si perdele, avem de ales dintre multe modele, care mai de care mai simpatice. Si asta e bine.
Va spun ce am facut eu pentru camera Giuliei: mobila este din pal, combinatie mov/crem, mai avem patutul ei multicolor si un coltar (pe care dorm eu), tot asa, combinatie culori pastel, iar pe pereti am lipit o groaza de abtibilduri cu personaje din povesti. Seara, le "verifica" pe toate, ca a inceput sa de-a atentie culorilor si formelor ! Arata foarte vesela incaperea, datorita acestora.
Si eu m-am gandit la mov, in combinatie cu un orange deschis. Si poate inca o culoare. Camera este spre sud, soarele intra cam toata ziua si cred ca movul ar merge.
Stiti cumva un loc de unde sa pot cumpara mobila din pal pt camera bbului? Caut ceva colorat si nu prea scump, mai exact o comoda cu sertare si un dulap mai micut. Am fost pe la Obor si nu aveau nimic colorat, doar cires si crem. Am vazut un dulap vernil dar era urias, avea vreo 5 usi.
Asa cum citeam undeva:
Decorarea ideala tine cont de varsta micutului
Camera copilului este o incapere cu totul speciala a casei, iar amenajarea ei poate fi chiar distractiva atat pentru cel mic, cat si pentru dumneavoastra. In functie de varsta copilului, camera trebuie decorata diferit, dar ideea este aceeasi: nu o incarcati cu mobilier si accesorii inutile, ci limitati-va la strictul necesar (un pat, un dulap, un birou si cateva polite).
Important este ca in centru sa ramana un spatiu liber, unde copilul sa se poata juca.
Camera copilului trebuie zugravita in culori vesele (roz, lila, galben, verde deschis, bleu si chiar in mai multe combinatii). De asemenea, puteti aplica un tapet cu diverse modele (flori, personaje din desenele animate, avioane, masinute, plusuri, etc.) sau puteti lipi chiar dumneavoastra pe pereti diverse decoratiuni gen stelute fosforescente sau postere amuzante.
lovelife
22 ian 2009, 11:46
Am vazut cateva idei foarte dragute intr-o revista de amenajari interioare (cred ca (,) "Casa Ta"). Culorile care predominau erau lila, roz si alb. O chestie draguta: rafturile erau facute din ladite vopsite alb si lacuite. Si inca ceva: ramele fotografiilor erau "imbunatatite" ca aspect cu bucati de tapet.
Si mai era un patut de copil (fara gratii, din cel pentru copilasi mai maricei) care avea la capul patului o placa mai inalta taiata sub forma de casutza. Tot felul de idei interesante, dar cred ca e mare bataie de cap sa le pui in practica.....
lovelife
22 ian 2009, 11:47
eu ma gandeam sa-i pun pe pereti ceva. mobilierul va fi cumparat din magazin. deja i-am cumparat un ceas mare de perete cu minnie mouse. vad ca e foarte atrasa de floarea soarelui (are in camera una de plastic intr-o vaza). vreau sa caut una de pus pe perete. nici eu nu ma gandesc sa ma complic prea mult, mai ales ca mobila n-o voi schimba dupa varsta. ii vom lua una de tineret si aia e. oricum multumesc pt. sugestii.
mella si bb daria
lovelife
22 ian 2009, 11:47
la desene adezive m-am gandit si eu. Sunt unele chiar f.dragute. I-am lipit o fetita cu codite pe usa camerei. Nu se strica peretele cu lipiciul ala? Sa stii ca la tarabele de langa McDonald's nu m-am uitat. E o idee.
Mella
Haideti sa va zic pe ce am dat eu banii azi.
Pe o mochetuta cu ursuleti si un taburet in forma de bondar. Sunt atat de haioase.