Pagina 5 din 17 PrimulPrimul 1234567891015 ... UltimulUltimul
Rezultate de la 49 la 60 din 199
Like Tree164Likes

Subiect: 25 greseli in alaptat

Luissa este offline Membru
    Data inscrierii
    mai 2011
    Posturi
    1.344

Implicit Raspuns 25 greseli in alaptat

In primul rand trebuie sa va multumesc ptr ca m-ati ajutat si ma ajutati foarte mult. Am incredere ptr. ca sunt incapatanata cand imi doresc ceva dar asa mult ajuta povestile voastre si incurajarea....

Pompez dupa ce papa el ca uneori nu se goleste sanul si ptr ca am inteles ca cu cat este mai bine golit cu atat se produce mai mult lapte si mi-a tot fost frica sa nu se imputineze... acum. am impresia ca pot alapta si 7 ani daca imi trec durerile dar continui cu mulsul dupa unele supturi deale lui ca mai pun la congelator ptr orice eventualitate.

Buzita lui se pliaza pe barbie dar sfarcul parca nu e 100% rotund, poate ca dupa ce mai creste va fi mai bine.

Am citit despre vasospasmul sfarcului si despre candida
    din cauza asta ma intreb sa nu fie ceva problema medicala mai ales ca am simtomele ptr. vasospasmul sfarcului. Daca e asa poate o fi si ceva remediu .
    Multumesc din nou si va anunt ce am mai rezolvat.
    Apropo... azi a dost mai bine la inceputul suptului si foarte bine in timpul actului dar dupa la fel de rau
    Bye!!
    mmm2011 likes this.

Data inscrierii
    mai 2011
    Posturi
    1.344

Am reusit cu alaptatul 100% titi Acum mai pompez seara si dimineata dar il pun la congelatir ca ii ajunge ce papa de la titi.... si nu mai suporta biberonul. Inca ma dir ritile dupa ce alaptwz sau pompez dar m-am obisnuit. Bebe oapa cirect ca nu ma dor in timp ce papa. Sunt defecta cu treaba asta poate dar pot suporta durerea inca 4 lu i si apoi incet incet oricum tre sa renunte la titi! Habar nu am cum se procedeaza cand incepe diversificarea.... dar mai am timp sa ma documentez.
    BBpiticutz and angelkim like this.

chippenda Avatar
    chippenda este offline Membru
    Data inscrierii
    mai 2011
    Varsta
    27
    Posturi
    1.395

bravooo!!! ce bine imi pare. nu inteleg insa de ce te pompezi? cu cat pompezi cu atat sanul produce mai mult decat e nevoie si atunci apare angorjarea sanului.
    cat despre diversificare...merge in paralel cu lapticul pana la cel putin 1 an. deci nu ai de ce sa renunti la titi la 6luni. al meu bebe are 6 luni si papa vreo 6 mese de san si o masa de piure de fructe, urmata tot de san. deci dureaza....bucura-te de ce ai acum. alaptatul va deveni o experienta din ce in ce mai frumoasa!
    BBpiticutz, Luissa and angelkim like this.

Andrei Ovidiu

Lalira Avatar
    Lalira este offline Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Ma bucur foarte mult ca ati reusit. Bravo, ai fost tare si ai reusit.
    Noi avem 10 luni si papam tzitzi. Nu stiu cat voi alapta, poate inca 6 luni, poate mai mult sau mai putin. Ma orientez in dependenta de bebe.
    Luissa and angelkim like this.

Data inscrierii
    mai 2011
    Posturi
    1.344

Maaama cate greseli am...scuzati! Am scris cand eram cam somnoroasa si de pe ipod unde imi este destul de incomod.
    Nu cred ca am prea mult lapte...deaia cred ca mai pompez...daca vad ca se ingroasa gluma renunt. Am sa fac branza din laptele stocat! ))
    Oare iese ? ))
    angelkim likes this.

Data inscrierii
    mai 2011
    Posturi
    1.344

Si eu ma gandesc la 6 luni apoi pana la 2 ani daca se poate, daca nu musca )).
    Apropo de asta, cum e cu bebe cu dintisori la titi?

Lalira, acum la 10 luni cate mese papa de la titi ?

In aceste 6 luni au primit bebeii vostri si altceva decat titi? Ca eu nu ii dau nimic altceva si am avut noroc cel putin pana acum ca nu a avut probleme cu colici si altele la burtica asa ca nici ceaiuri nu a primit.
    Unii doctori spun ca e bine sa se inceapa de la 2, 3 luni cu cate un pic de suculet. Eu nu prea i-as da, ca are timp toata viata sa bea suculete.
    Si catelusii sunt alaptati parca vreo 2 luni, nu mai stiu cat...pana primesc papa solida. Si ar mai suge ca am vazut ca saraca mamica sangera si mai avea laptic si dupa ce i-am dat pastilute de oprire a lactatiei. A fost o eroina ptr. mine. Pacat ca a avut parte de o viata scurta ca era mamica tare buna ptr. cateii ei. E o comparatie ciudata poate )))
    Scuzati-mi interventia dar mi-am adus aminte de catelusa noasta care a murit inaite sa nasc cu vreo 2 luni. Si foarte greu mi-a picat.

CE ma bucur ca am cu cine vorbi despre alaptare
    angelkim likes this.

chippenda Avatar
    chippenda este offline Membru
    Data inscrierii
    mai 2011
    Varsta
    27
    Posturi
    1.395

sincer, nu stiu daca iese branza din lapte de mami dar recunosc ca si eu m-am intrebat. poti face fara probleme din lapte de vaca sau praf, atunci cand va fi vremea.

bebele meu inca e stirb, dar sper ca nu va musca sanul cand va avea dinti. in principiu, discerne cand e vorba de mancare. adica ii dau canita cu cioc sau biberon. daca ii e foame, suge din tetina. daca il dor gingiile si atat, o roade.

eu i-am mai dat ceai, baby drink (dulceeee...) cand mai avea gaze. dar rarut...inca am o gramada de pliculete. nu prea are nevoie de adaosuri, in afara de lapte. laptele are o gramada de apa, dupa cum cred ca ai vazut la muls.
    in schimb iti urez mult succes sa tii piept "sfaturilor" cu privire la sucul de morcov de la 6 sapt. probabil vor fi chiar rude care te vor bate la cap ca sta copilu nemancat, ca alti bebei au mancat mai stiu eu ce inca de la 2 luni si uite ce sanatosi sunt acum etc. fii tare, sfatul meu. e pentru binele copilului tau.

nu zice nimeni sa fii absurda si sa nu dai copilului o lingurita de apape la 4-5 luni, daca pare ca "pofteste". sau sa ii dau sa suga o felie de mar. dar nu ii da mancare...orice s-ar spune, sucul de portocale la 2 luni nu da vitamina C, da dureri de stomac.

dar mai ai pana la diversificare o gramada...pana atunci vor mai aparea si alte dileme, si alte intrebari. astept sa vad cum e dupa 2 luni cu lapticu, daca situatia devine "roz."
    Luissa and angelkim like this.

Andrei Ovidiu

Data inscrierii
    mai 2011
    Posturi
    1.344

O daa.. mama-mea ma o facea ea pea desteapta ca la 2 luni deja tre sa bea suculet de nu mai stiu care.. Si i-am spus ca nu are nevoie d esuculet...si ..sarcastica ea de acolo...ca ce cu ce il hranesti cu apa??? Nu !!!! Si am trimis-o pe net sa se documenteze ca si asa se uita la toate prostiile pe net...cand ne-am luat masina...imediat a consultat netul sa vada cat am dat pe ea...teroare!!

Sunt destul de incapatanata sa o tin pe a mea!! Si inafara de mama care degeaba imi spune ca oricum toata viata am facut tot pe dos din ce mi-a spus, mai e soacra dar ea din cate stiu e pro alaptat...si oricum ma sustinut mult.

Si oricum stam singuri si parintii nostri sunt la kilometri ...asa ca...nu-mi fac griji...

Multumesc!! Mult din nou !!! Nici nu stiti ce mult m-ati ajutat! Si tare imi place ca v-am gasit ca am aceleasi idei despre alaptat.
    Mai am o casuta unde palavragesc cu fetele...si imi sunt tare dragi si ele dar acolo suntem mai putine care alapteaza..si si mai putine care alapteaza exclusiv de la titi.

AnUtZyIk Avatar
    AnUtZyIk este offline Moderator
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    6.245

Fetelor, deni face 1 anisor pe 21 si el e mare "tzatzoman" inca il alaptez si sper sa am laptic inca 6 luni, vreua sa-i dau pana la max 1 an jumate, nu de alta dar deja trage de haine in public sa-si scoata tzitzi, mai am si avantajul ca e inca stirb...dupa ce ii dau dintii daca ma musca nu mai vede titi.

Luissa,cu mamica mea e invers, eu aveam momente cand ma panicam si ziceam ca nu ii e suficient lapticul meu si ma stresam ca nu vrea lapte praf, sa-i dau un pic de supliment si mama ma potolea intotdeauna.Tot ea,la inceput cand denis mi-a rupt un sfarc, ma sustinut sa continui sa-l alaptez, sa nu renunt.
    Lalira, Luissa and angelkim like this.

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Luissa,
    noi am inceput diversificarea la 6 luni, pana atunci n-a primit nici ceai. Pentru mine ceaiul tot e diversificare (diversificarea= altceva in afara de lapte )
    Acum are cam 4-5 mese de tzitzi pe zi + 2-4 noaptea. Papa solida nu-i prea place, mananca cam 2-3 mese solide, adica jumatati de portie.
    Dar e ok asa, nu e musai sa manance in rand cu noi. Din moment ce ia bine in greutate, e vesela, se dezvolta frumos, e ok.

Despre diversificare ce sa zic, inainte da, se incepea cu sucuri de pe la 6 sapt., dar intre timp s-au schimbat radical lucrurile.
    Nu stiu daca ai vazut, am deschis anul trecut un topic despre diversificare

http://www.mamicamea.ro/forum/alapta...rsificare.html
    Luissa likes this.

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Anutza, ce noroc ai tu de mami tau.

Am mai uitat ceva important.
    Exista niste indicii, care ne pot ajuta s ane dam seama daca bebe e pregatit de mancare solida sau nu.

1. In primul rand prezinta interes activ fata de ce mancam noi (se intinde spre farmuria/ cana noastra, duce la gurita si protesteaza tare daca nu primeste)
    2. In general bebe trebuie sa poata sta in fundulet, cel putin semisezut, pentru ca diversificarea se incepe cu lingurita si nu se da cu biberonul.
    3. A disparut reflexul de a scoate cu limba din gurita mancarea solida sau orice altceva. Adica i s-a format reflexul de a inghiti si stie sa "manance" din lingurita.
    Desi pare ciudat, dar bebelusii stiu, de la o anumita varsta, cum sa pape din lingurita. Daca inca n-o fac, inseamna ca nu sunt pregatiti.
    Luissa, chippenda and angelkim like this.

Data inscrierii
    mai 2011
    Posturi
    1.344

Intrebare... poate pare tampita dar n-am nimic de pierdut
    Fetelor se incarca evident sanii mai tare cand bebe creste ? Al meu beb papa din totdeauna ca 5, 6 mese. Mai are zile cand sunt mai multe mese probabil ca e prin vreo perioada dinaia zisa puseu de crestere. La o luna cantitatea de lapte pe care o papa e una si la 5,6 luni sigur e mai mare daca mesele nu sunt mai multe ... si nu ar trebui sa fie mai multe... sau la alaptarul de la titi e alta poveste?
    Sper ca mi-a fost inteleasa intrebarea ca nu am stiut cum sa o explic mai bine.

Numai bine mamici si bebei/copii

Subiecte Similare

1. Camasi de noapte pt gravide si pt alaptat
    De ANDAP in forum Anunturi, vanzari, cumparari
    Replici: 32
    Ultimul post: 04 mar 2012, 21:00
  2. 6 greseli pe care le fac parintii in legatura cu somnul copiilor
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 21 apr 2010, 08:45
  3. Sutiene speciale pentru alaptat la san
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 30 iul 2009, 03:55

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44