chipp , asa facea si alex la inceput , dar nu stiu cum de l-am fraierit ...inca protesteaza cand ii prind manutele , dar stie el ca nu-i merge cu mine ....
adelina , nu e prea devreme , dar sa ai grija sa nu o strangi prea tare ...doar atat cat sa ii tina manutele pe langa corp ca sa nu se sperie de ele , si piciorusele i le lasi libere , efectif , de la mijloc in joc , alex nu este infasat ... si sa nu fie o paturica groasa .... dar o mai verifici tu sa vezi daca transpira ...
cuscra , si eu sunt impotriva infasatului ... asta e semi-infasat ... daca pot sa-i zic asa ... nu l-am legat niciodata , si in momentele in care chiar nu vrea , nu il oblig ...daca nu reusesc sa il conving , astept pana e obosit si adormit , si asa il pacalesc ...
fetele eu l am infasat pe ianis al meu prima luna nici prea strans dar nici lejer,intre si intre nu stiu cum sa va spun si nu am avut nici o problema la solduri sau mai stiu eu ce,iar acum pe Alexia nu am infasat-o absolut deloc
eu nu cred in vb babesti cum k daca nu infesi copilul va iesi ''cracanat'' cu masaj dupa fiecare baita sigur nu va fi nici o problema
mie soacra-mea mi-a zis de la inceput ca bb va dormi mai linistit daca are manutele infasate ,nu a zis nimic de cracanici ... dar eu ma bateam cupumnii-n piept ca bb tre sa stea liber ,asta pana-mi picau ochii-n gura de somn ptr ca alex se trezea din jumate injumate de ora ...
Nici eu nu l-am infasat desi...asa eram sfatuita ca ar trebuii. Ca asa era cand eram eu mica...dar nu am ascultat pe nimeni am facut ce m-a dus capul si l-am lasat sa doarma cum vrea. Cateodata cand era fff mic ii prindeam putin manutele fiindca se speria de ele si se trezea.
Mie din maternitate mi-a spus dr ca e bn sa o infas, dar nu cumva sa o leg sau sa o strang prea tare, doar cat sa stea ea cu manutele linistita si in nici un caz stransa la picioare, ca nu mai suntem pe vremea strabunicii sa iasa copilul cracanat. Cu toate ca soacra mea si toate persoanele mai invarsta din jurul meu urlau la mine sa infas copilul, eu nu o infas decat seara dupa baita si doar la manunte, ca avem probl cu vomitatul si ca sa doarma linistita pt k atunci cand isi misca manutele se sperie si se trezeste.
Lalira, multumesc pentru informatiile postate. Nici eu nu stiam de aceasta complicatie pe care o poate face bebele din cauza infasatului.
Personal, aproape m-am certat cu mama mea din cauza ca nu am vrut de la inceput sa infas bebelina. Si soacra-mea si cumnata-mea insistau sa o infas ca sa aibe picioarele drepte.
Fetita mea s-a nascut ca majoritatea bebeilor cu picioarele aduse spre interior si de asta ele au insistat mult sa o leg.
Mie mi-a spus medicul neonatolog ca aceasta problema este reductibila de la sine si ca putem sa ajutam si noi cu masaj.
Micuta mea s-a obisnuit din maternitate cu manutele libere, ca daca ii invelesc cumva mainile si nu si le poate scoate incepe sa planga. La fel plange si daca nu-si poate intinde piciorusele in ce directie vrea ea.
Si noi vrem sa facem ecografie de sold (asa ne-au recomandat la maternitatea unde am nascut) intre saptamanile 4-6. Am zis ca o sa programez in saptamana 6 poate se mai imbuneaza vremea asta sa nu scot copila din casa la -20 de grade.
Multumesc pentru postare.
Chiar incepusem sa ma indoiesc de decizia mea de a nu-i lega strans picioarele, avand atatia in jurul meu, care insistau sa-i "indrept picioarele" prin infasat.
Cateodata NU trebuie sa mergi la culcare chiar daca iti spun toti ca esti beat...![]()