Pagina 1 din 4 1234 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 38
Like Tree8Likes

Subiect: Infasatul bebelusului

Lalira Avatar
    Lalira este offline Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Implicit Infasatul bebelusului

Infăşatul strans poate cauza displazie de şold

O altă tradiţie care se poate dovedi periculoasă este infăşatul strans al picioarelor „ca să iasă drepte”. Prin această manevră, bebeluşul este supus riscului de a face o luxaţie de şold, denumită displazie, care apare mai ales la fetiţe, din cauza unor factori genetici.

„Copiii sunt infăşaţi ca nişte sărmăluţe, cand ei ar trebui lăsaţi să dea din picioruşe. Dacă e forţat să stea intr-o anumită poziţie, se poate scoate capul femurului de bazin, ceea ce duce la luxaţie de şold”, explică neonatologul Silvia Stoicescu.

In loc să ajungă să aibă picioare drepte, copilul va avea un picior mai lung şi unul mai scurt. Un alt pericol este şi rahitismul, care poate să apară pentru că bebeluşul se mişcă mai puţin. „Infăşatul strans nu-i permite copilului să se mişte şi se instalează rahitismul, deşi organismul are vitamina D”, explică Rodica Nanu, medic primar pediatru la Centrul Medicover din Bucureşti.

Asta este pozitia anatomica si normala a picioruselor nou nascutului.

Daca chiar doriti sa-i infasati, prindeti-le numai manutele si lasati piciorusele libere.

Terapia luxatiei de sold e indelungata si anevoioasa, dureaza si luni de zile.
    Bebelusii sunt fixati sa stea cu piciorusele larg desfacute.

Ultima editare de Lalira : 27 oct 2011 la 12:46

Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Varsta
    24
    Posturi
    2.372

Implicit Re: Infasatul bebelusului

Eu nu l-am infasat deloc, cu toate ca maicamea si soacramea imi ziceu sa-l infas. El doarme asa de bine desfasat, cu mainile ridicade deasupra capului si picioarele deschise.
    Am o prietena care are o fetita cu o luna mai mare ca Razvan al meu, si ea o infasa strans, invers cum ai zis tu, ii lasa mainile libere si picioarele le strange, ca sa iasa fata cu picioare drepte.
    Plus de asta eu cred ca daca ii infasam, se supraincalzesc, si iar nu e bine.
    Imagini atasate Imagini atasate

Razvan-Stefan. 21.12.2010

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Vai, Sandy, ce dulce e, sa va traiasca.

Unii copii se simt mai bine daca au manutele prinse, altii nu.

Problema e ca multi bebelusi nu au soldurile fixate la nastere, chiar la mamici de ianuarie sunt 2 parca. Asta nu e dispalzie, dar oricum trebuie avut mai multa grija.
    Unii doctori recomanda 2 pampersi, ca sa stea bebelusii mai cracanici sau in asa situatie e bine de purat bebe in esarfa, agatat de mama si sta cu picioarele larg desfacute.

Aaa, uite ca mi-a mai venit o idee de topic nou.

Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Varsta
    24
    Posturi
    2.372

Razvan-Stefan. 21.12.2010

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Mai urmeaza cineva sfaturile astea ?

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Soldul este luxat din cauza nedezvoltariui capului osului coapsei in timpul sarcinii.

Anomalia este mai frecventa la fetite, dar se poate trata daca este descoperita la timp.

Pozitia defectuoasa a bebelusului in timpul sarcinii si laxitatea articulara pot duce la o intarziere a dezvoltarii capului femural si la luxatia congenitala de sold.

Cum o recunosti?

Desi aceasta deformare poate scapa chiar unor medici experimentati, exista cateva semne clinice care pot indica aceasta afectiune:

asimetrii ale cutelor picioarelor
    miscarea asimetrica a picioarelor
    asimetrii de pozitie si de indoire ale piciorului
    dificultati cand incearca sa roteasca sau sa indeparteze piciorul.
    Simptomele pot fi inexistente imediat dupa nastere, insa pot aparea oricand in primele 6 luni. La 4 luni semnele se pot observa mai bine.

Sfat: daca ti se pare ceva in neregula cu soldul, consulta un ortoped pediatru si fa-i micutului o radiografie de sold!

Tratamentul e greu si anevoios

Imediat ce afectiunea este depistata, se impune un tratament urgent. Acesta consta in indepartarea coapselor la 90 de grade, atat ziuacat si noaptea, 24 de ore din 24, timp de mai multe luni.
    Se pot folosi mai multe sisteme, usor de suportat:

o perna speciala fixata de niste chiloti prevazuti cu bretele
    o atela cu inele care cuprinde strans coapsele, tinute de o tija de lungime variabila
    diverse dispozitive sau aparate care asigura pozitiile corespunzatoare.
    In cazuri mai grave, se aplica aparate ghipsate, ce se schimba periodic in pozitii care sa corecteze deformarea.

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

De retinut: infasatul cu picioarele stranse (din popor sau de la mamici si bunici) este traumatizant si favorizeaza luxatia de sold. Copilul cum se naste trebuie lasat sa stea cum doreste, nu numai pentru diagnosticul luxatiei, dar si pentru faptul ca poate fi observat mai bine de catre medic.
    Luxatia congenitala de sold

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Dragi mamici,
    pentru binele bebelusilor vostri si pentru sanatatea lor sa nu ezitati sa faceti o ecografie de sold copiilor. CAt mai repede cu atat mai bine.
    Asa se poate diagnostica si trata displazia congenitala de sold.
    O displazie netratata duce la probleme mari la varsta adulta, dureri mari si in final la interventie chirurgicala si proteza de sold.

Nu va jucati cu sanatatea copiilor vostri.

Micuta mea are displazie (forma usoara) bilaterala si trebuie sa poarte un cadru ca sa-i fixeze piciorusele in pozitia broscuta, sa se prinda bine capul femurului.
    Terapia poate dura si luni de zile. Noi speram sa scapam de cadru cat mai repede.

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Eva cadru dina sta poarta

Data inscrierii
    martie 2011
    Varsta
    28
    Posturi
    354

Lalira, ai mare dreptate in ceea ce priveste infasatul. Sora mea, care acum are 32 de ani, a fost infasata STRANS la piciorute pana aproape la 6 luni, asa i-a spus bunica-mea la mama sa faca, si ea a ascultat. Aproape de varsta de un an, au observat ca sora mea nu prea statea in sus, nu pasea, etc. Au dus-o la medic si au descoperit ca avea luxatie la solduri. Ce a urmat a fost un adevat calvar, din ceea ce mi-au povestit ai mei. Pe vremea aceea ori nu existau astfel de cadre, ori nu stiu ce sa zic, dar sora mea a fost pusa cu picorutele in gips de sus pana jos, si a stat asa cate trei luni cu fiecare picior, pe rand. Aceste sase luni le-a petrecut in spital. Ma rog, a fost groaznic si pt ea, si pt ai mei, ea saracuta multa vreme dupa a ramas f speriata, se temea inclusiv de fotograf, credea ca e doctor. Ea in toate pozele de pana pe la 6 ani, plange.. Ma rog, bine ca acum e bine, nu se cunoaste la mers, insa are doua operatii de toata frumusetea la solduri si a fost "obligata" sa nasca prin cezariana.
    Asta inseamna sa fii dezinformata, si sa asculti de sfatul bunicii..
    Scuze pentru postul asa lung.
    Pupici

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Imi pare foarte rau pentru sora ta.
    Saraca prin ce a trecut.

Si acum se mai foloseste ghipsul daca gradul de displazie e mare.
    Si tot asa stau saracii copii cate 6 luni cu piciorusele in ghips.

Eu uneori am probleme cu un sold, ma ia cate o durere de nu pot misca piciorul, trebuie sa fac si eu o ecografie sa vad daca e totul in ordine, cine stie ce mai am si eu acolo.

Lalira Avatar
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Noi am scapat de terapie dupa 7 saptamani.
    Gata, avem liber la pedalat.

Pagina 1 din 4 1234 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Numele bebelusului
    De corynica in forum Clubul burticilor
    Replici: 94
    Ultimul post: 22 apr 2012, 10:58
  2. Sexul bebelusului !!!
    De corynica in forum Clubul burticilor
    Replici: 5
    Ultimul post: 06 feb 2011, 09:43
  3. Calatoria bebelusului cu masina
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 01 mar 2010, 15:01
  4. Cum se dau sucurile de fructe bebelusului
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 1
    Ultimul post: 24 ian 2010, 21:15
  5. Intarcarea bebelusului e grea
    De Tatiana in forum Alaptarea si diversificarea
    Replici: 5
    Ultimul post: 14 nov 2008, 10:46

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44