Rezultate de la 1 la 7 din 7
Like Tree4Likes
  • 3 Post By Lalira
  • 1 Post By Lalira

Subiect: Prima incaltaminte a copilului

Lalira Avatar
    Lalira este offline Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Implicit Prima incaltaminte a copilului

Se pare ca eu incet incet imi voi castiga numele de carcotasa forumului, dar chiar nu pot trece cu vederea anumite teme.
    Am mai gasit una, care in Romania este vazuta altfel decat in restul lumii.

Primii papucei ai copilului, cand, de care ?
    Din pacate informatiile accesibile in Romania sunt depasite.
    Si iar ajung s ama intreb de profesionalismul doctorilor care nu se pun la curent cu ultimele descoperiri in domeniu si nu vor sa tina pasul cu ce se intampla in lume, dar raman la ideile lor de scoala veche.

Presupun ca cele mai multe mamici stiu ca bebelusul nu are nevoie cu adevarat de incaltaminte pana cand nu incepe sa mearga. Chiar si atunci cand incepe sa mearga el nu are cu adevarat nevoie de incaltaminte, ci mai degraba incaltamintea este o constrangere asociata plimbarilor pe afara. Daca nu ar exista risc de accidentari, pantofii sau ghetutele chiar nu ar avea ce cauta in viata copilului care invata sa faca primii pasi. Cel mai bine ar fi ca bebe sa fie descult, iar daca suprafata pe care calca nu este suficient de confortabila sa poate sosete (unele care nici sa nu-l stranga, dar nici sa nu-i alunece din picior).

De ce nu este nevoie de incaltaminte pentru bebelusii care invata sa mearga

Pentru a invata corect si sanatos sa calce, talpa copilului trebuie sa ia contact direct cu suprafata pe care calca. Trebuie sa o SIMTA. „Calcat corect si sanatos” inseamna sa ruleze talpa atunci cand calca, sa nu mearga pe varfuri, cu varfurile inspre interior sau mult spre exterior, sa nu arunce piciorul necontrolat. In etapa in care el invata sa controleze ridicarea piciorului si apoi asezarea talpii pe sol copilul nu are nevoie de o greutate suplimentara (aceea a pantofului sau ghetutei) si nici de un „dirijor” pentru picior. Piciorul trebui sa-si gaseasca singur calea, daca pot spune asa. Este o idee gresita aceea ca niste ghetute ar putea educa piciorul. Mersul natural este cel care educa. Si evident miscarile repetate, care duc si la rafinarea miscarii si la dezvoltarea musculaturii. Incaltamintea nepotrivita nu il va invata pe copil sa ruleze talpa si va da mesaje gresite gleznei si genunchiului, uneori suprasolicitadu-le.

Si totusi cumparam incaltaminte

Pentru plimbarile de afara vom cumpara totusi incaltaminte. Pentru ca asa am fost educati, pentru ca a merge desculti pe strada reprezinta o bariera psihologica si pentru ca, din pacate, asfaltul este uneori prea cald, uneori prea rece, cand cu denivelari si asperitati, cand cu cioburi, chistoace, pietricele sau cine mai stie ce. Iar daca tot trebuie sa cumparam incaltari, atunci cel mai bine sa stim cum anume sa le alegem.

Atunci ce incaltaminte alegem

Nu trebuie sa ne imaginam ca daca medicii recomanda ghetute de gips in cazul unor probleme anatomice ale piciorului, atunci este bine si sa cumparam incaltaminte rigida copilului. Incaltamintea rigida, cu talpa rigida ii face copilului un deserviciu, nicidecum nu il ajuta sa mearga corect, sanatos si confortabil. Nu doar rigiditatea este o problema, ci si greutatea. Ar trebui deci sa ne asiguram ca alegem incaltaminte moale si usoara, care lasa loc piciorului de manevre, de experimentat, de simtit si invatat.

Fara legatura cu invatarea mersului, trebuie sa spun totusi ca ar trebui sa ne asiguram ca alegem incaltaminte din materiale naturale – piele sau materiale textile. Sa ne asiguram ca pielea piciorului respira, nu se incinge si nu provoaca disconfort. Alegerea incaltamintei este cu atat mai delicata cu cat de cele multe ori alegem fara sa probam. Sa ne gandim totusi ca cel mic nu stie sa spuna ce anume il nemultumeste si atunci trebuie fie sa anticipam, fie sa evitam sursele de disconfort.

Am simtit nevoia sa scriu despre acest subiect pentru ca multe incaltari pentru bebelusi si copii existente pe piata sunt grele, cu talpa rigida sau chiar integral rigide. Mai mult, am auzit ca exista chiar si unii medici pediatri care recomanda o talpa rigida, in situatii nepotrivite, in care copilul nu calca corect. Personal, pledez pentru documentare din cat mai multe surse relevante pentru ca din multe puncte de vedere primii pasi in viata sunt esentiali.
    Incaltamintea pentru primii pasi ai copilului Ecomami.ro
    Lily, oana_claudia and Dana like this.

nectaria Avatar
    nectaria este offline Super Moderator
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

Implicit Re: Prima incaltaminte a copilului

Multumim de info

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

ovinico_99 Avatar
    ovinico_99 este on-line acum Membru
    Data inscrierii
    iunie 2010
    Varsta
    31
    Posturi
    1.899

E bine de stiut........eu oricum pana la toamna ce da frigul Luca ,,danseaza,, cu picioarele goale.

Lilypie Second Birthday tickers

Lalira Avatar
    Lalira este offline Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Eva isi va primi primele incaltari la anul. VA fi numai bine, primavara...
    Va merge ca si Daniel in sosete chiar si prin parc.
    Dupa aia ii voi lua si ei incaltari din piele tip opincuta

Lily likes this.

ANDAP Avatar
    ANDAP este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    3.466

F util.Am mai citit undeva ca e bine ca bebele care invata sa mearga sa exerseze pe nisip...si, Da, descult.
    pupi

Camasi de noapte pentru alaptat in culori vii si imprimeuri vesele la preturi incepand cu 37 de lei
    http://www.mamicifericite.shopmania.biz

Dana Avatar
    Dana este offline Moderator
    Data inscrierii
    aprilie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    6.276

Implicit Raspuns Prima incaltaminte a copilului

multumim de info ... eu am primit cadou papucei care ii vin , dar la varsta lui sunt asa , de forma ...

"Exista un singur copil frumos in lume si el apartine fiecarei mame"

"Iubeste cat vrei, cum vrei, cum poti... dar iubeste mereu ! "
    Alex&Bianca=Love

nicoletab este offline Membru
    Data inscrierii
    aprilie 2012
    Posturi
    16

Implicit Raspuns Prima incaltaminte a copilului

buzna genioara nicoleta:foarte adevarat,bebelusi merg mult mai bine fara incaltaminte,dar totusi pt plimbare cred ca e nevoie de o pereche de incaltari usoara,potrivita ca marime si de calitate.pupici

Subiecte Similare

1. vand cateva perechi de incaltaminte de toamna pentru fetita, toate masura 20
    De masha77 in forum Anunturi, vanzari, cumparari
    Replici: 5
    Ultimul post: 08 dec 2011, 12:03
  2. Vand incaltaminte de la baiatul meu
    De patri in forum Anunturi, vanzari, cumparari
    Replici: 0
    Ultimul post: 08 aug 2011, 12:47
  3. Replici: 0
    Ultimul post: 14 apr 2011, 11:16
  4. Vand hainute si incaltaminte fetite 0-2 ani!
    De andreea99 in forum Anunturi, vanzari, cumparari
    Replici: 1
    Ultimul post: 12 dec 2010, 14:39
  5. Vand hainute si incaltaminte fetite 0-2 ani!
    De andreea99 in forum Clubul mamicilor
    Replici: 1
    Ultimul post: 12 dec 2010, 14:39

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44