Wow...4 meseedy cred k are vreo 7-8=)))...nu a cazut pana acum,nu s taraste,sta in fund,merge in picioare dk il tii,s ridik aproape in fund dk il las p spate,se rostogoleste si cam atat
))
aaa si tipa toata ziua)) nu plange,vorbeste el tare=))
Sa va povestesc:
Ieri am mers cu diva la control:66 cm si 6885gslabuta cica dar ok avand in vedere ca a avut inceput de bronsiolita. Are 4 mese pe zi: 8:30, 13, 17, 21. dimineata si seara mananca lapte cu cereale si mai nou la 13 trebuie masa de legume si la 17 cea de fructe. nasol..pt ca nu suporta legumele si abia papa cateva lingurite de banana. mi-a facut kkci si de 5 ori pe zi. chiar si lapte bea putintel (130 ml dupa 10 ore de somn continuu). seara baga 200ml si cam atat.
azi a luat prima tranta direct pe parchet in fata...am trecut peste si suntem bine. sare, se taraste, sta in fund etc...gimnasta mea frumoasa!
voi ce mai faceti?
Isa, cum sa fie slabuta ?
E adevarat, e UN PIC sub MEDIU, dar mult mai sus de limita de jos. Limita de jos ar fi 5900. Ce greutate a avut la nastere ? Si-a dublat greutatea pana acum ?
isa, am facut 27 prin noiembrie...dar iti multumesc ca ai observat
mie mi se par putine 4 mese (desi asa ar trebui se pare la varsta lor...). al meu are cam 5 mese de zi si 2,3 de noapte.
mai citeam ca fructele se dau de fapt ca si gustare, pe la 10,11...apoi la 13-14 legumele. prima si ultima masa ar trebui sa fie lapte.
acum...om vedea cum se comporta bebii...e complicat tare si cu diversificarea asta...
si andrei face niste acrobatii de ma sperie. dar nu a cazut inca. e permanent supravegheat, pentru ca nu suporta sa fie singur...si urla!! asa ca ii oferim prezenta noastra tot timpul
special pentru adrim
am facut aseara un experiment:
din 60ml lapte, surplusul de la mulsul de pranz, am pus aproape o lingurita de cereale si i-am dat dupa ce a papat ultima masa, la 21 si ceva. s-a mai trezit cum face de obicei, de vreo 2 ori, pana pe la 23...apoi la 2juma si 6juma. de regula papa la 1,4,7. deci am prelungit cam cu o ora...deh, am incercat si eu. oricum, a dormit binisor. asta pentru ca te tenta sa incerci cu cereale seara, poate poate ai parte de ceva somn.
eu nu ii mau dau cereale seara, decat daca imi mai ramane lapte de la muls (la munk reusesc sa mulg cam 100ml, max, iar bebe papa cam 80 dupa masa de fructe. dar ieri am muls 130ml, asa ca era pacas sa arunc surplusul)
oricum, pusesem intr-un biberon cu tetina cu gaura mai mare, dar nu iesea nimic. asa ca i-am dat cu cana cu cioc...
am nascut-o cu 3300 g. e lungana dar pare firava si delicata. cand ma gandesc cum era de dodoloata la vaccinul de 4 luni cand papa lapte de la mine si ce picioruse are acum...mi se pare slabuta. in dimineata asta iar dupa 11 ore de la ultima masa a mancat doar 120 de lp cu cereale. e drept ca aseara la 21 a bagat 200 lp cu cereale dar...
e tare mofturoasa. poate ca o jeneaza gingiutele ca par putin cam albe prin lateral.
Lalira,
te rog ajuta-ma cu un sfat.
Isteata de mine a inteles gresit si i-am dat amaliei pireul de legume facut din 3 sortimente in loc de unul. bineinteles ca prima reactie a fost sa verse. nu a acceptat sa manance asa ceva(adevarul e ca e tare nasol la gust din punctul meu de vedere). am incercat apoi sa o obisnuiesc cu gustul de morcov fiert. NIMIC..nici sa nu-l vada. ce sa-i fac? nu o pot tine doar pe lp. laptele meu l-am gustat si e groaznic....amar, sarat etc. de aproape 2 sapt nu ma mai scot la pompa si tot curge...offf.
daca manca si ea noaptea poate ca aveam si acum lapte dar cum doarme ca valiza in gara toata noaptea normal ca s-a dus si laptele.
isa...incearca la fructe sa ii dai decat niste mar (copt sau oparit) cu putina scortisoara. poate asa vrea. eu asa am inceput, cu compot de mar (am fiert mar in putina apa pana s-a inmuiat bine si apoi am pasat...gasisem o reteta pe undeva prin niste articole). asa am tinut/o cateva zile. apoi am pus si para pasata. acum pun si cateva cereale, ii dau un gust foarte bun. (ca am inteles ca nu se combina fructele cu legume ori cu lactate pt ca au timpi de digestie diferiti)...am zis eu ca e complicat...
si nu te mai amari cu lapticu...aia e...a fost bun cat a fost.
cat despre gust, mie mi se pare oribil gustul laptelui (am incercat si eu, ca nu iesea din biberon si am tras sa vad daca e tetina infundata...iac...). dar banuiesc ca asa tre sa fie el...