Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 22
Like Tree11Likes

Subiect: Hai sa ne jucam , mami !

Dana Avatar
    Dana este offline Moderator
    Data inscrierii
    aprilie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    6.276

Bebe Hai sa ne jucam , mami !

Pe langa bucuria de a provoca rasul copilasului, jocurile aduc un stimulent pentru miscare, insusirea vorbirii, adaptare la mediul social, interes pentru lumea din jur. Aceste exercitii de miscare, tactile, sonore si verbale, sunt excelente pentru copii si ii ajuta pe micuti in primii pasi spre cunoastere si comunicare.

Iata cateva, incercate si verificate:
    Oglinda-oglinjoara- (0-5 luni) Copilasii adora sa-si priveasca imaginea in oglinda. Asezati-va in fata oglinzii cu micutul. Schimbati-va mimica fetei insotind strambaturile vesele cu sunete; faceti semn cu mana apoi apucati-i manutele si repetati aceeasi miscare; leganati-va cu bebelusul de la stanga la dreapta, inainte si inapoi.
    Fetze-fetze- (0-5luni) Desenati cu creionul negru pe o coala alba de hartie (sau farfurie de carton) o fatza simpla, zambareata. Pe partea cealalta desenati o fatza trista. Tineti desenul "zambaret" la 25-30 cm de ochii bebelusului si dupa ce l-a fixat cu privirea miscati-l de-o parte si de alta, in sus si in jos pentru a vedea daca urmareste desenul. Apoi intoarceti foaia si aratati-i partea "trista" . Observati reactiile.
    Atingeriďż˝ (0-5 luni) Mangaiati burtica micutului cu o perie delicata, cu o pensula moale sau cu o pana . Sarutati apoi suflati usor peste burtica, maini, talpi, obraji. Atingeti-l cu obiecte ce ofera senzatii contrastante: reci-caldute, matasoase-aspre.
    Atingerea fruntilor - (5 - 8 luni) Asezati
    copilul in poala, in sezut, cu fatza spre dumneavoastra. Aplecati capul si atingeti-va usor fruntile, razand la fiecare atingere. Cu timpul copilul va anticipa jocul si se va inclina la randul sau inainte ca fruntile sa vi se intalneasca.
    Aplauze- Intre 7 si 9 luni
    pruncul invata sa isi apropie cu zgomot palmele. Se va distra grozav incercand sa va imite "aplauzele" ritmice. Puteti sa incalziti ritmul cu un cantecel.
    Balonase de sapun - Pe langa cantecele, aceasta e una din cele mai bune metode de a inveseli un
    bebelus.
    Suflati balonasele aproape de copil astfel incat sa le poata atinge; exclamati "poc" cand se sparg; dupa un timp va dori sa le prinda iar apoi sa sufle in ele (un bun antrenament pentru a sufla mai tarziu peste mancarea prea calda). Chiar daca doar va privi cascada de balonase e un bun exercitiu de urmarire cu privirea, util pentru cititul de mai tarziu.
    Instrumente in bucatarie-(6luni-1an) Ustensilele de bucatarie: oale cu capac, linguri de lemn, boluri de plastic... sunt tot atatea instrumente ce extind repertoriul de sunete al bebelusului. Loviti capacele intre ele, mai tare, mai incet, stivuiti oalele, amestecati cu lingura...ďż˝ďż˝ďż˝ďż˝ďż˝ďż˝ďż ˝
    Cucu - (5luni-1 an) Acest joc de care nu se va satura si pe care il va juca si mai tarziu il invata pe micut ca obiectele ascunse privirii pot exista si pot fi gasite - o lectie importanta. Iata cateva variante:
    - ascundeti-va fatza dupa degetele rasfirate ale mainii. Apoi indepartati mainile.
    - ascundeti-va dupa usa, scaun sau canapea si aratati-va fatza de dupa ele.
    - acoperiti-va fatza cu o panza subtire pe care bebelusul sa o poata trage cu usurinta.
    - acoperiti-va fatza cu o carte, o farfurie, o tesatura. De cate ori va descoperiti, schimbati-va expresia. Miscati obiectul ce va acopera fatza in sus, in jos, intr-o parte...
    Nu uitati sa exclamati un "cucu" victorios de cate ori va descoperiti, contribuie la inveselire
    .(sursa : nou-nascuti.ro)

Voi cum va jucati cu bebelusii vostri ?
    INES, ANDAP and ClejAde like this.

"Exista un singur copil frumos in lume si el apartine fiecarei mame"

"Iubeste cat vrei, cum vrei, cum poti... dar iubeste mereu ! "
    Alex&Bianca=Love

Umm Luna Avatar
    Umm Luna este offline Membru
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    276

Implicit Raspuns Hai sa ne jucam , mami !

Buna....f dragut subiect. Si noi suntem plcictisiti si avem nevoie de idei noi.
    Eu de ex mi-am cumparat un set de finger puppets. Sunt niste animalute colorate, arata ca un degetar. La inceput i le introduc una cate una explicandu-i ce e, ce sunet face....sau un cantecel scurt despre respectivul animal. Pe urma alt animal si tot asa...Am 5, pt fiecare deget. La sfarsit le vede pe toate in miscare si incercam sa facem un dialog cu toate. Intrebari simple, raspunsuri scurte. Cand era micut era tare fascinat, acum nu mai are rabdare si vrea sa le guste cat mai repede.
    De asemenea, am un set de jucarele Lamaze. Sunt sosetele si bratari pt manuta cu niste jucarii care fac zgomot. Ii pun sosetele in picioruse, acelea bratari la manute si el le studiaza atent. Acum reuseste sa isi prinda piciorusele, sa le duca la gurita asa ca e f distractiv sa il vezi cat de atent e la sunet, culori, cum gusta tot. Acestea sunt Lamaze Gardenbug Wrist Rattles and Foot Finders Toy - Lamaze Toys
    Dana likes this.

Dana Avatar
    Data inscrierii
    aprilie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    6.276

ce misto sunt ! am sa ii fac "cadou" de craciun , ca atunci o sa aibe si al meu 5 luni ... dar sa ma uit unde le gasesc in ro ...am mai vazut pe diferite site-uri jucarii de la Lamaze si par destul de interesante ...
    el are deocamdata zorzonele de alea de plastic si i le pun eu in mana , inca nu le apuca el , dar le tine strans ... cat de curand o sa inteleaga ca atunci cand misca manuta se aude si zgomotul ...
    imi place cat de interesat este atunci cand scot sunete de la diferite animale ...aseara de exemplu latram ca un catelus mic , iar el radea , dupa aceea am mimat plansul catelusului si bebe a inceput sa planga ... deocamdata ii plac catelusii foarte mult , la pisici nu are nicio reactie ))

Alex&Bianca=Love

Umm Luna Avatar
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    276

Ma bucur ca ti-au placut. Poate gasesti sa comanzi de pe net. E f bine ca i le arati de acum, va fi curios si asa va invata. Asa era si al meu cand era mititel. Si ii placeau la nebunie luminile, de altfel si acum ii plac. Asa ca seara... inainte de culcare proiectam lumini pe perete. Am 3 lanterne colorate, niste forme de prajituri hehe... si mai departe imaginatie si rabdare sa ai. Bine asta s-ar rezolva mai usor, sunt veioze care deja fac lucrul asta dar eu aici nu am gasit. Dar oricum e mai interactiv asa. Acum tine el cu manuta lanterna si o misca cum vrea si face niste ochi maaaaari la jocul de lumini
    Dana likes this.

Dana Avatar
    Data inscrierii
    aprilie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    6.276

am gasit numai chestiile alea de pus la incheieturi ... sunt si eu in cautare de cv care sa proiecteze imagini pe perete , dar nu stelute si chestii simple ... alex e innebunit dupa tv si vreau sa il pun sa se uite la altceva care sa semene cu tv-ul ...

Alex&Bianca=Love

Umm Luna Avatar
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    276

Legat de tv nu stiu, ca si lui Joseph ii place tare mult. Nu il las ca nu e indicat pt ei. De asta incerc sa gasesc tot felul de activitati cat de cat interactive. Am jucarii de plus care canta, caruselul de la patut care are si ceva lumini+cantecele. In rest... nici eu nu am gasit cine stie ce pt varsta asta. Bine ca sunt usor de multumit totusi...ceva nou si colorat si ii distrage atentia imediat.
    Iar cea mai simpla si ieftina solutie.... sa iesim in parc. Acolo totul e nou si ii sunt stimulate toate simturile. Doar ca noua nu ne prea place in carucior.. asta e alta poveste. Pe masura ce cresc dezvolta preferinte. De ex nu il mai pot pacali cu o jucarie de plus acum. O gusta si gata.... dar daca i-as da hartie, o punga de plastic, o cutie mica... ar fi cel mai fericit! Acum prezinta interes telecomanda, tastatura, telefonul (asta ii pune capac de-a dreptul)...Si e stresant ca baga totulll in gurita. Nu am cum sa sterilizez tot ca oricum nu il ajut nici asa...dar trebuie urmarit f atent.

Dana Avatar
    Data inscrierii
    aprilie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    6.276

dragul de el ... si lui alex ii place in parc , dar aici este deja frig si nu il mai pot scoate mereu ... ... intr-adevar cele mai bune jucarii ptr ei la aceasta varsta suntem noi ...

Alex&Bianca=Love

Umm Luna Avatar
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    276

Da, asa e. E asa de fericit cand i se acorda atentie. E tot un zambet cand i vb, mai ales cand e si taty. Noi de ex ne jucam si in 3... f rar ca sotul ajunge f tarziu acasa si bebe deja doarme... unul dintre noi il tine in brate si il ridica sus, facem pe avionul sau masinuta... si celalat e in fata si incearca sa il prinda (cand aterizeaza avionul)hehehe.
    Mai si dansam cu mamy, acum de curand i-am dat o lingurita de bebe (ne pregatim pt diversificare). Si sa ne obisnuim cu ideea.... facem ciu-ciu , trece trenuletul (lingurita) prin tunel (prin gurita). Acum nu stiu cat e de corect, ca nu as vrea sa creada ca lingurita e o jucarie.
    Dupa cum vezi... eu sunt mai bebe decat bebicul, dar Joseph are zile in care nu doarme ziua deloc asa ca... trebuie gasit ceva nou mereu.

Dana Avatar
    Data inscrierii
    aprilie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    6.276

Citat Citat din Umm Luna Vezi post
    Da, asa e. E asa de fericit cand i se acorda atentie. E tot un zambet cand i vb, mai ales cand e si taty. Noi de ex ne jucam si in 3... f rar ca sotul ajunge f tarziu acasa si bebe deja doarme... unul dintre noi il tine in brate si il ridica sus, facem pe avionul sau masinuta... si celalat e in fata si incearca sa il prinda (cand aterizeaza avionul)hehehe.
    Mai si dansam cu mamy, acum de curand i-am dat o lingurita de bebe (ne pregatim pt diversificare). Si sa ne obisnuim cu ideea.... facem ciu-ciu , trece trenuletul (lingurita) prin tunel (prin gurita). Acum nu stiu cat e de corect, ca nu as vrea sa creada ca lingurita e o jucarie.
    Dupa cum vezi... eu sunt mai bebe decat bebicul, dar Joseph are zile in care nu doarme ziua deloc asa ca... trebuie gasit ceva nou mereu.
    asa si alex . a inceput sa stea foarte mult treaz ziua...uneori il mai las sa se mataie de unul singur ...
    stii cum e vb aia "am dat in mintea copiilor" asa si trebuie ... eu am zis ca-mi voi trai din nou copilaria o data cu alex , dar acum la intensitate maxima ...
    deocamdata lui alex ii place sa il trag de picioruse , sa-l zdruncin tot , mai exact ... dar usor , usor cercul "jocurilor si jucariilor" se va mari ...
    ne pregatim acum de baita ...
    Umm Luna likes this.

Alex&Bianca=Love

Umm Luna Avatar
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    276

daaa, categoric! Asa am zis si eu, o sa fiu iar copil! Serios acum, pe vremea mea nu erau asa jucarele dragalase
    Baita placuta, ma retrag si eu. E prima data cand postez atat de mult la un topic hehe
    Nt buna si somnic pufos

Dana Avatar
    Data inscrierii
    aprilie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    6.276

Citat Citat din Umm Luna Vezi post
    daaa, categoric! Asa am zis si eu, o sa fiu iar copil! Serios acum, pe vremea mea nu erau asa jucarele dragalase
    Baita placuta, ma retrag si eu. E prima data cand postez atat de mult la un topic hehe
    Nt buna si somnic pufos
    noapte buna ...
    te astept si la bebelusi de 2011 , acolo suntem mai multe mamici si putem imparti mai multe idei . pupici

Alex&Bianca=Love

chippenda Avatar
    chippenda este offline Membru
    Data inscrierii
    mai 2011
    Varsta
    27
    Posturi
    1.395

noi jucam mult "cucu bau" (ii pun o batistuta pe fata). de cand a inceput sa vada mai bine, ii place si cand scot limba la el...o scoate si el la mine. iarasi, ii mai place sa ii suflu usor peste fata. in rest, nu prea ne jucam ca e un plangacios si ii place numai in brate, mai ales ca a avut colici de la 2 sapt si nu a scapat nici acum, la 2 luni. cand se distreaza si el mai tare il apuca o criza...
    Dana likes this.

Andrei Ovidiu

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Poarta-ma, mami
    De Lalira in forum Bebelusi 0-12 luni
    Replici: 120
    Ultimul post: Astazi, 08:44
  2. De ce cosmetice organice pentru mami si bebe?
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 03 feb 2011, 14:18

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44