Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 30
Like Tree13Likes

Subiect: bebelusul adoarme la san

t3odora26 este offline Membru
    Data inscrierii
    martie 2011
    Posturi
    1.561

Implicit bebelusul adoarme la san

In urma cu 1 luna cred, am facut greseala sa pun bebelusa sa doarma cu mine. Motivul era din cauza puseului de crestere si vroia la san din ora in ora.Inainte adormea tot la san dar in brate. O puneam in patut apoi si daca se trezea o mangaiam pe frunte ii dadeam suzeta si adormea la loc.
    Acum am vazut ca nu mai vrea aproape deloc sa adoarma cu suzeta ci doar cu sanul. Se mai si treseste de cateva ori dupa ce adoarme. Nici nu pot sa o mut in patul ei in felul asta. Noaptea mananca de 3-4 ori. Ma gandeam sa incerc sa o reinvat sa adoarma in pat si fara sa stea la san cat mai repede pana nu e prea tarziu. Oare sa astept pana incep diversificarea? Oare va dormi mai mult si mai bine atunci?
    Ati trecut careva prin asa ceva? Ati reusit sa reobisnuiti bebelusul sa doarma in patut si mai ales sa nu mai adoarma la san? Daca da, cum?
    Orice sfat e binevenit sau propuneri.
    Ariana likes this.

Dana Avatar
    Dana este offline Moderator
    Data inscrierii
    aprilie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    6.276

Implicit Raspuns bebelusul adoarme la san

eu iti zic cum fac eu cu alex , referitor la dormitul in patut ...ii infas manutele , ca e inca mic si se sperie de ele , apoi il iau in brate sau il las pe patul mare sa adoarma bine , dupa care il iau si il pun in patut la el ... singur nu adoarme nicicum in patut , dar ma gandesc ca multi copilasi trebuie adormiti de catre parinti ... si ca la un moment dat o sa se dezvete ei ... am auzit ca o data cu diversificarea bebelusii dorm mai mult noaptea ... incearca sa nu ii mai pui sanul in gura de fiecare data cand vrea sa adoarma , ia-o in brate si daca nu vrea suzeta oricum se va simti in siguranta in bratele tale si va adormi pana la urma ... orice invat are si dezvat ...

"Exista un singur copil frumos in lume si el apartine fiecarei mame"

"Iubeste cat vrei, cum vrei, cum poti... dar iubeste mereu ! "
    Alex&Bianca=Love

magdalena Avatar
    magdalena este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Varsta
    26
    Posturi
    3.826

Citat Citat din t3odora26 Vezi post
    In urma cu 1 luna cred, am facut greseala sa pun bebelusa sa doarma cu mine. Motivul era din cauza puseului de crestere si vroia la san din ora in ora.Inainte adormea tot la san dar in brate. O puneam in patut apoi si daca se trezea o mangaiam pe frunte ii dadeam suzeta si adormea la loc.
    Acum am vazut ca nu mai vrea aproape deloc sa adoarma cu suzeta ci doar cu sanul. Se mai si treseste de cateva ori dupa ce adoarme. Nici nu pot sa o mut in patul ei in felul asta. Noaptea mananca de 3-4 ori. Ma gandeam sa incerc sa o reinvat sa adoarma in pat si fara sa stea la san cat mai repede pana nu e prea tarziu. Oare sa astept pana incep diversificarea? Oare va dormi mai mult si mai bine atunci?
    Ati trecut careva prin asa ceva? Ati reusit sa reobisnuiti bebelusul sa doarma in patut si mai ales sa nu mai adoarma la san? Daca da, cum?
    Orice sfat e binevenit sau propuneri.
    eu nu pot sa iti dau nici un sfat pt ca si eu ma confrunt cu aceiasi problema daca nu doarme la san doarme doar leganta si in pat cu noi asa ca tre sa ma duc la nebuni
    Ariana likes this.

O mama nu-si mai apartine ei, ci copiilor ei.
    ALEX&BIANCA=LOVE

Data inscrierii
    martie 2011
    Posturi
    1.561

eu azi noapte am adormit-o iar la san si s-a trezit de vre-o 3 ori.. a4-a oara nu i-am mai dat sanul.. si a inceput sa miorlaie, apoi sa planga cu lacrimi si zici ca ma certa.. eu ii tot vorbeam "hai mai iubita nu se poate sa dormi numai cu tzitzi.. hai ca esti fata mare.. scumpa mami" la un moment data mai tacea apoi incepea iar.. am inceput sa ii cant... a intors capul si se uita la mine zambind, apoi iar si-a amintit si a inceput sa planga iar.. dupa 10-15 min am cedat , am pus-o la san , a adormit in 3-4 minute bustean
    Mi-e si teama ca daca o invat fara san.. apoi poate nu va mai fi asa usor sa adoarma si imi va fi mai greu.
    Ce am observat, dimineata s-a trezit fara a face scandal.. se juca pe intuneric si se tot uita la mine. Cred ca plansul de aseara a avut ceva efecte.. zic doar cred.. Nu stiu..
    O sa mai incerc si in seara asta.. Mie imi pare rau ca nu mai ia suzeta. Imi era mai usor asa..
    Ce figuri suntem uneori. Tot cum ne e mai usor am vrea )
    Nu ma deranjeaza asa tare sa o adorm la san, insa nu stiu cat de bine e sa tot suga de atatea ori. Ma gandesc si la stomacelul ei si mai ales, la cum se dezvolta ca individ. Va deveni prea dependenta. Ea acum asociaza sanul cu somnul si stiu ca nu e ok..
    Ariana likes this.

Alinuta_b este offline Membru
    Data inscrierii
    martie 2011
    Posturi
    298

Super Teo ca ai deschis subiectul asta . Poate aflam si noi de la alte mamici cateva smecherii.
    Dorotea mai nou nici de dupa-amiaza nu mai vrea sa doarma fara mine , adoarme la san si cum o pun in patut se apuca de plans . Ea doarme numai pe burta si mai nou iar se tot intoarce pe spate . Zilele trecute am lasat-o pe spate am zis sa se invete sa doarma si asa . O ora fara sa exagerez tot plangea in patut si atipea si iar se trezea , isi mai sugea degetelul , da de dormit deabinelea nici vorba . Am luat-o din pat pana la urma , nu am mai lasat sa se chinuie si nu a mai dormit toata ziua nu stiu cum a rezistat atata fara somn.
    Am citit despre metoda mancare -joaca -somn . La noi e mancare -joaca -mancare -somn .
    La voi cum e?
    t3odora26 likes this.

Data inscrierii
    martie 2011
    Posturi
    1.561

asa si la noi din pacate

Alinuta_b este offline Membru
    Data inscrierii
    martie 2011
    Posturi
    298

Sa mai spun ce am mai patin intr-o noapte. S-a trezit pe 12 fara ceva si am zis ca nu are cum sa-i fie foame deja , am zis ca stau tare pe pozitii si nu o iau din patut. A tot plans saracuta si o auzeam cum isi suge degetul de cu pofta . M-am gandit daca la saracuta chiar ii e foame si am pus-o la san intr-un final vazand ca nu adoarme la loc. Si vai iubita de ea asa a prins sanul de cu pofta si asa a papat de parca nu mancase toata ziua . Deci in momentul ala asa m-am simtit de vinovata si am zis ca nu mai fac asa ceva , daca se trezeste noaptea ii dau sa pape si gata . Asta era acum vreo doua luni . Acum ma gandesc ca totusi e mai mare si ar trebui macar la o masa sa renuntam noaptea.

Sophie7 este offline Membru
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    620

Buna

Referitor la aceasta problema se procedeaza in felul urmator:
    De fiecare data cind bebe papa la san cind vedeti ca e pe cale sa adoarma ii scoateti sanul din gurita.Daca protesteaza i-l dati inapoi . Faceti in felul acesta de n--ori pana cind il lasa singura la un moment dat.E bine sa linistiti bebele cu niste cuvinte cod sau shhhh.Importanta e sa nu doarma cind il scoateti. Probl este ca bebele nu stie sa adoarma altfel decit asa cum s-a invatat, din acest motiv plinge si il vrea inapoi. Mai puteti sa va lasati putin pe spate ca sa nu ii fie comfortabil sa traga de el, s.ar putea sa aveti noroc si sa considere ca nu merita efortul si il va lasa singur.
    In timp se va dezobisnui sa adoarma cu sanul in gurita dar dureaza...
    Am citit despre asta in cartea The no-cry sleeping solution de Elisabeth Pantley.
    Am scris in topicul Mamici de aprilie despre acest subiect.
    BBpiticutz, Ariana and t3odora26 like this.
    Lilypie First Birthday tickers

camyR este offline Mami
    Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    28
    Posturi
    677

Citat Citat din t3odora26 Vezi post
    eu azi noapte am adormit-o iar la san si s-a trezit de vre-o 3 ori.. a4-a oara nu i-am mai dat sanul.. si a inceput sa miorlaie, apoi sa planga cu lacrimi si zici ca ma certa.. eu ii tot vorbeam "hai mai iubita nu se poate sa dormi numai cu tzitzi.. hai ca esti fata mare.. scumpa mami" la un moment data mai tacea apoi incepea iar.. am inceput sa ii cant... a intors capul si se uita la mine zambind, apoi iar si-a amintit si a inceput sa planga iar.. dupa 10-15 min am cedat , am pus-o la san , a adormit in 3-4 minute bustean
    Mi-e si teama ca daca o invat fara san.. apoi poate nu va mai fi asa usor sa adoarma si imi va fi mai greu.
    Ce am observat, dimineata s-a trezit fara a face scandal.. se juca pe intuneric si se tot uita la mine. Cred ca plansul de aseara a avut ceva efecte.. zic doar cred.. Nu stiu..
    O sa mai incerc si in seara asta.. Mie imi pare rau ca nu mai ia suzeta. Imi era mai usor asa..
    Ce figuri suntem uneori. Tot cum ne e mai usor am vrea )
    Nu ma deranjeaza asa tare sa o adorm la san, insa nu stiu cat de bine e sa tot suga de atatea ori. Ma gandesc si la stomacelul ei si mai ales, la cum se dezvolta ca individ. Va deveni prea dependenta. Ea acum asociaza sanul cu somnul si stiu ca nu e ok..
    Eu am alaptat fetita mea pana la 1 an si 10 luni si tot asa, numai la sana dormea. Dr pediatra nu mi-a zis k nu e ok, ea se simte la san in siguranta si de asta adoarme repede la loc. Important este k ai lapte si k bb suge, nu te mai gandi la treaba asta.
    chippenda likes this.

Data inscrierii
    martie 2011
    Posturi
    1.561

Citat Citat din camyR Vezi post
    Eu am alaptat fetita mea pana la 1 an si 10 luni si tot asa, numai la sana dormea. Dr pediatra nu mi-a zis k nu e ok, ea se simte la san in siguranta si de asta adoarme repede la loc. Important este k ai lapte si k bb suge, nu te mai gandi la treaba asta.
    Camy, nu ma deranjeaza sa o alaptez, dimpotriva! Imi place enorm si sa dorm cu ea. Mi-e teama ca poate isi face rau, ma gandesc la sanatatea ei. Pt ca daca stau sa adun 3-4 mese de supt riguros plus inca 4-5 supturi de alint fac 10 supturi pe noapte. Consider clar ca e prost obicei si nu foame. Mai demult si vomita, acum i s-a obisnuit stomacelul. Dar nu stiu cat e de ok sa se trezeasca asa des si daca o scapa un mic partz tot cu tzitzi vrea sa il faca noaptea. Se alina cu sanul.

BBpiticutz Avatar
    BBpiticutz este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2010
    Posturi
    1.952

Citat Citat din Sophie7 Vezi post
    Buna

Referitor la aceasta problema se procedeaza in felul urmator:
    De fiecare data cind bebe papa la san cind vedeti ca e pe cale sa adoarma ii scoateti sanul din gurita.Daca protesteaza i-l dati inapoi . Faceti in felul acesta de n--ori pana cind il lasa singura la un moment dat.E bine sa linistiti bebele cu niste cuvinte cod sau shhhh.Importanta e sa nu doarma cind il scoateti. Probl este ca bebele nu stie sa adoarma altfel decit asa cum s-a invatat, din acest motiv plinge si il vrea inapoi. Mai puteti sa va lasati putin pe spate ca sa nu ii fie comfortabil sa traga de el, s.ar putea sa aveti noroc si sa considere ca nu merita efortul si il va lasa singur.
    In timp se va dezobisnui sa adoarma cu sanul in gurita dar dureaza...
    Am citit despre asta in cartea The no-cry sleeping solution de Elisabeth Pantley.
    Am scris in topicul Mamici de aprilie despre acest subiect.
    metoda asta functioneaza perfect la noi
    BB Tudor n-a dormit niciodata cu mine in pat, se mai intampla sa adoarma la san, dar il pun in patutul lui nu-l las in patul nostru
    noaptea se trezeste maxim o data si asta se intampla doar daca adoarme la 21-22 daca adoarme la 23 sau dupa nu se mai trezeste pana dupa 7 dimineata

Data inscrierii
    martie 2011
    Posturi
    1.561

deci fetelor, azi am castigat o lupta!
    sa va povestesc:
    am fost la plimbare 1 ora si jum, apoi am venit si am facut baita! am alaptat-o apoi a adormit la san pe plapumioara ei si invelita cu paturica ei. Ma gandeam sa o dezvat prima data de dormitul cu mine si dupa aceea mai vad eu cum o dezvat de adormitul la san. Asa. Am mutat-o usor cu tot cu plapumioara in patutul ei.. dar s-a trezit dupa 1 minut. Am lasat-o sa miorlaie cred ca 2 minute apoi inca 2 minute a plans!!!.. pana rumegam eu ce sa fac.. M-am dus la ea langa pat si m-am asezat pe canapeaua de langa patut si am inceput sa ii cant si sa o mangai pe frunte. Zambea. Se tot agita nerabdatoare . Am pus-o pe o parte si i-am aranjat plapumioara in spate sa o sustina sa stea pe o parte.. asa faceam cand o adormeam la san.. si a inceput sa planga. Eu tot cantam incet si o mangaiam pe frunte chiar de imi dadea peste maini.. eu reveneam cu mana sa o mangai pe frunte.. suzeta i-am dat-o si nu o vroia, imi dadea peste maini dar am tinut-o pe langa guritza ei si i-o tot plimbam incet sa vada ca nu o fortez.. doar daca vrea sa o ia. Plangand apoi a luat suzeta.. dar se tot agita frecandu-se de zor la ochi. Se linistise un minut ca apoi sa inceapa iar sa urle si a aruncat suzeta. De data asta am schimbat din cantec in shshit calm, si o tineam de manuta si am vazut ca incet incet se lnisteste, a luat iar suzeta si apoi a adormit!!! Iar suzeta mai inainte a aruncat-o (cam dupa 5min.)
    Sunt curioasa cat va dormi! Dar ma bucur ca am reusit asa usor.. adica nu a durat mai mult de 30 min

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Soseste bebelusul!
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 01 iun 2010, 08:16
  2. Cum se imbraca bebelusul
    Ultimul post: 13 oct 2009, 20:07
  3. La plimbare cu bebelusul
    Ultimul post: 20 aug 2009, 10:48
  4. Cum comunica bebelusul cu mama
    Ultimul post: 30 iul 2009, 09:06
  5. bebelusul meu
    De blitzlike in forum Bebelusi 0-12 luni
    Ultimul post: 12 mar 2009, 15:14

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44