si eu am botezu in 17 dec da nu mio baga cu totu in apa,k fac urat plus k ii mare catedrala,afara ii rece,si asa mai departe![]()
Nici pe Edy nu l-a scufundat de tot in apa...l-a bagat in cristelnita si i-a dat cu apa pe cap...Edy era agitat(noi fusesem la primarie inainte),ii era foame,somn si preotul a vazut asta...ne-a zis k atunci knd un copil este agitat si plange nu trebuie bagat d tot in apa.el plangand,automat este cu gura deschisa si daca il bagi in apa e normal sa ii intre in gura si p nas.nu stiu la voi dar Edy se ineaca si tuseste knd plange foarte tare,dar daca mai e si scufundat in apa!
si eu am fost f revoltata de acel caz!!! si eu sunt crestinaaa ortodoxa...nici mie nu mi-a scufundat-o in apa...si nu -i-am zis nimic preotului dar el este un om inteligent!!!!
toate aceste ritualuri ca sa le zic asa sunt cam exagerate la ortodoxi si fara nici o baza!!!zic eu...la catolici mi se pare mai ok...sa nu uitam ca pana la marea schisma din 1054 a fost o singura biserica daaaaa???!!!!!!si dupa toti si-au personalizat ritualurile cum au dorit!!! asa ca sa nu-mi spuna mie nimeni ca faza cu scufundatul in apa e ceva necesar....sunt multe chestii care ma deranjeaza cu privire la credinta..adevarul e ca nu mai este ce era odata...poti fi foarte bine credincios si fara sa mergi la biserica ...conteaza ce crezi si ce fel de om esti si ce faci pt a fi mai bun.......biserica in ziua de azi e o mare afacere asta e parerea mea personala nu critic pe nimeni!!! am simtit neaparat nevoia sa-mi dau cu parerea