Pagina 1 din 5 12345 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 50
Like Tree100Likes

Subiect: Mamici atentie la botezul bebelusului

magdalena Avatar
    magdalena este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Varsta
    26
    Posturi
    3.826

Implicit Mamici atentie la botezul bebelusului

Caz revoltator la Brasov, unde o fetita de sase saptamani era sa se inece in cristelnita, la botez. Preotul a scufundat-o brutal, de trei ori, desi parintii protestau, iar bebelusul, scos in sfarsit afara, nu mai respira.

Anastasia, fetita de sase saptamani, este scufundata de preot de trei ori in cristelnita, fara sa-i sustina capul si mai ales fara sa-i astupe caile respiratorii, asa cum se procedeaza cu un bebelus.
    Tematori, parintii spun ca l-au rugat sa nu le scufunde fetita in apa si cu capul, dar parintele nu i-a ascultat.
    Dupa ce este scoasa, Anastasia nu tipa si nu se agita, asa cum se intampla cu bebelusul de langa ea, si el botezat in urma cu cateva minute. Parintii inca nu-si dau seama de pericol.
    La un moment dat, fetita misca spasmodic din maini si nu scoate nici un sunet. Pare in stare de soc. Mama o ia disperata in brate. Abia acum realizeaza ce se intampla, fetita ei nu mai respira. Oamenii intra in panica si cer ajutor.
    Ingerul salvator al Anastasiei a fost un sofer de TIR, aflat si el in biserica, din intamplare, la un alt botez. Facuse cursuri de prim ajutor si a resuscitat-o pe fetita, pana la venirea ambulantei.
    Bebelusul a fost preluat de un echipaj SMURD. Medicii l-au preluat, i-au pus masca de oxige si si-au dat seama cat de aproape a fost de moarte. Plamanii nu mai respirau normal iar saturatia de oxigen era de 86%.
    Preotul acuzat de familia fetei, care a si depus plingere la politie pentru tentativa de omor, are o alta varianta.
    "Nu avea cum sa se inece, proabil copilul era bolnav ca eu am facut sute de de botezuri fara sa pateasca nimic, asa fac eu botezul, spune preotul Eugen Consulea.
    Medicii care au urmarit imaginile filmate la botez, spun ca Anstasia a fost intr-adevar in pericol, la fel si ceilalti doi bebelusi botezati inaintea ei, in acelasi mod. S-ar fi putut ineca oricand, mai ales dupa ce apa i-a patruns pe caile respiratorii:
    "Daca botezul se face la putine saptamani dupa nastere ar fi indicat ca preotul sa sustina capul copilului si daca plonjarea se face cu fata inainte cu acelasi gest, sa protejeze si caile respiratorii ale copilului", spune dr. Damian Baciu medic pediatru.
    Altfel, bebelusul este in mare pericol, s-ar putea sufoca sau chiar poate suferi un soc, dupa botez. Chiar si preotii care au vazut aceste imagini spun ca procedura folosita a fost incorecta.
    Din nefericire, cazul Anastasiei nu este unul izolat. Si la Bucuresti un botez era sa se transforme intr-o tragedie: pruncul crestinat a intrat in stare de soc, dupa ce preotul l-a scufundat de trei ori, cu capul in jos. In cateva secunde, bebelusul a inceput sa tremure.
    La fel ca in cazul de la Brasov, preotul a incercat sa-i asigure pe cei prezenti ca reactia copilului este normala.
    cryss4 and maha like this.

O mama nu-si mai apartine ei, ci copiilor ei.
    ALEX&BIANCA=LOVE

lovelife este on-line acum Admin
    Data inscrierii
    septembrie 2008
    Posturi
    590

Implicit Raspuns Mamici atentie la botezul bebelusului

Nu botezul este caza pentru care fetita a ajuns in starea respectiva, fetita avea ceva probleme de sanatate in mod cert, dar e mai simplu sa dam vina pe preot
    Ca fapt divers, un bebelus inchide instinctiv caile respiratorii cand ajunge in apa
    nectaria, Andreea19 and Enigma like this.

cryss4 Avatar
    cryss4 este on-line acum Membru
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    4.618

am aflat chiar inainte cu cateva zile sa-l Botez pe Davidut.. offf..
    David Andrei -13 septembrie-Ora 21:20

magdalena Avatar
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Varsta
    26
    Posturi
    3.826

Citat Citat din lovelife Vezi post
    Nu botezul este caza pentru care fetita a ajuns in starea respectiva, fetita avea ceva probleme de sanatate in mod cert, dar e mai simplu sa dam vina pe preot
    Ca fapt divers, un bebelus inchide instinctiv caile respiratorii cand ajunge in apa
    nimic mai adevarat dar preotul cand a introdus bebele in apa nu ia astupat caile respiratorii si apa a patrusnu stiu daca ai vazut imaginile la pro tv dar eu la cate botezuri am fost nu am mai vazut ca preotul sa nu astupe caile aeriene alb bebelului
    dianutza24 likes this.

ALEX&BIANCA=LOVE

nectaria Avatar
    nectaria este offline Super Moderator
    Data inscrierii
    octombrie 2010
    Varsta
    23
    Posturi
    12.525

nu BOTEZUL a fost cauza... fiecare prezinta stirea intr-un mod cat mai dranatic pentru a avea audienta. Si pe Nectarie l-a scufundat parintele in apa fara sa ii tina caile resiratorii si e bine sanatos!
    Andreea19 likes this.

M-AM NASCUT IN 20 IUNIE

monic@ este offline Banat
    Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    27
    Posturi
    541

Si eu zic ca vina NU apartine preotului sau a BOTEZULUI(NICI GAND !!!) ci a fetitei dar nu o putem numi vina , ea fiind bolnavioara .
    Nu am urmarit stirea dar din ce am citit asta am dedus insa exista si multe feluri de preoti si asta e clar .

magdalena Avatar
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Varsta
    26
    Posturi
    3.826

Citat Citat din monic@ Vezi post
    Si eu zic ca vina NU apartine preotului sau a BOTEZULUI(NICI GAND !!!) ci a fetitei dar nu o putem numi vina , ea fiind bolnavioara .
    Nu am urmarit stirea dar din ce am citit asta am dedus insa exista si multe feluri de preoti si asta e clar .
    pai si ce boala avea?

ALEX&BIANCA=LOVE

monic@ este offline Banat
    Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    27
    Posturi
    541

Citat Citat din magdalena Vezi post
    pai si ce boala avea?
    eu asa am inteles
    sorry ..am confundat cu altceva

Dana Avatar
    Dana este offline Moderator
    Data inscrierii
    aprilie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    6.276

hop si eu sa-mi dau cu parerea ... ca-mi era copilul bolnav sau nu , de la panica cred ca faceam foarte urat acolo ... eu l-am luat pe sot la pumni cand s-a pus peste alex si saracul se zbatea sub el , d-apoi asa ...pff... acum nu mai conteaza a cui este vina ... in bisericile ortodoxe oricum este ffff frig , mai ales iarna , deci bb nu risca numai sa se inece ... ar trebui data o lege prin care sa interzica sa scufunde asa bebelusul , parerea mea , ptr simplul fapt ca religia nu se prea pupa cu stiinta ...

"Exista un singur copil frumos in lume si el apartine fiecarei mame"

"Iubeste cat vrei, cum vrei, cum poti... dar iubeste mereu ! "
    Alex&Bianca=Love

Ariana Avatar
    Ariana este offline Membru
    Data inscrierii
    ianuarie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    315

pe Gloriuta a udat-o usor pe cap si a fost foarte bine! Nu inteleg exagerarile acestea....ca doar n-or fi mai putin crestini unul decat celalalt fie ca e udat pe capsor, scufundat sau dus in Iordan. Si reflexul acesta de tinere a respiratiei diminueaza odata cu inaintarea in varsta. Daca ii scufunda repede de 3 ori cred ca e posibil sa-i ia prin surprindere.
    M-am nascut in 03.07.2011 - Gloria

Dana Avatar
    Dana este offline Moderator
    Data inscrierii
    aprilie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    6.276

Citat Citat din monic@ Vezi post
    pai tocmai ,mai ales sa-i zici popii ca bebe e bolnav si el sa zica " nu domn'le ca bb o sa pateasca cv daca nu's parintii credinciosi" ...ei , nu mai spune ! si daca el isi ia cafteala inseamna ca nu e credincios , ca trebuia sa-l apere DD de oamenii rai ? sau ca isi ia cafteala din cauza panicii provocata chiar de el ? parerea mea ca e vina lui in cazul in care parintii i-au spus intr-adevar ca sa nu bage fetita cu totulin apa ...
    a si mai e o chestie ... si-o fi "astupand" bebe automat caile respiratorii ,dar si un ommare daca nu isi ia aer in piep si e scufundat asa inghite apa si pe gura si pe nas ... pai bb ala daca n-are oxigen ,nu incearca oare sa respire ? de unde sa inteleaga el ca tre sa nu respire in apa ?
    in fine, ce a fost a fost ....bine ca nu a murit fetita ... Doamne fereste sa nu moara vreun bb asa ...si Doamne ajuta ca botezurile sa nu mai decurga asa ...

"Exista un singur copil frumos in lume si el apartine fiecarei mame"

"Iubeste cat vrei, cum vrei, cum poti... dar iubeste mereu ! "
    Alex&Bianca=Love

Lalira Avatar
    Lalira este offline Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.829

Din pacate exista cazuri cand in timpul botezului bebelusii pot intra in stari de soc/coma datorita unor boli, de care parintii poate ca nici nu stiu.
    In caz de epilepsie, apa si scufundatul brusc poate provoca o prima criza, care poate fi fatala. (a fost un caz la inceputul anului asta cand bebe a murit in urma unei crize de epilepsie, provocate de botez).

Pagina 1 din 5 12345 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Numele bebelusului
    De corynica in forum Clubul burticilor
    Replici: 94
    Ultimul post: 22 apr 2012, 10:58
  2. Atentie la prize, copii sunt curiosi !!!
    De marius in forum Anunturi, vanzari, cumparari
    Replici: 1
    Ultimul post: 04 mar 2012, 12:56
  3. Infasatul bebelusului
    De Lalira in forum Bebelusi 0-12 luni
    Replici: 37
    Ultimul post: 13 feb 2012, 18:14
  4. Atentie la prize, copii sunt curiosi !!!
    De marius in forum Discutii libere
    Replici: 0
    Ultimul post: 28 ian 2011, 10:29
  5. Botezul copiilor de la origini pana astazi
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 30 iul 2009, 08:57

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44