cum o ti imbracata in casa? Eu, dupa ce am renuntat la caciulita in casa(23-24 grade e mereu la noi) a doua zi i-au disparut muculetii.
buna. am o fetita de 2 luni si 3 saptamani, care se trezeste dimineata, cu secretii nazale in gat. ii pun ser fiziologic, dupa care ii extrag secretiile cu batista bebelusului. facem chestia asta de vreo 3 saptamani, si tot nu scapam de asa zisii muci. tin sa precizez ca nu face febra, mananca bine, e f. vesela, deci nu are simptome de copil bolnavicios. intrbarea mea este...e normal sa dureze asa de mult pana ii dispar secretiile nazale? sunt f. enervante
[QUOTE=Ariana;394683]cum o ti imbracata in casa? Eu, dupa ce am renuntat la caciulita in casa(23-24 grade e mereu la noi) a doua zi i-au disparut muculetii.[/QUO
am 22 23 de grade in casa tot timpul. o tin imbracata doar in body si un costumas, fara caciulita
Incearca sa folosesti un umidificator.
Buna,
Fetita mea are 3 luni jumate. Folosesc intai apa de mare si apoi batistuta bebelusului. Nu te ingrijora daca are mucisori, doctorita nostra pediatra a zis ca e normal. Eu folosesc batistuta bebelusului zilnic:
Folosirea frecventa a aspiratorului nazal duce la cresterea volumului de secretii nazale.
Trebuie pastrata o umiditate medie de 50% in camera (intre 40 si 60% este ok). Iarna putem pune un prosop umed pe calorifer. Este cel mai igienic pentru ca umidificatorul necesita atentie la utilizare, sa nu stea apa prea mult in aparat ca este un mediu propice de dezvoltare a diversilor microbi.
Daca ni se pare ca bebele are mucisori si aerul este uscat in camera, se pun 1-2 picaturi de ser fiziologic in fiecare nara pe rand si se lasa asa.
Secretiile nazale se aspira doar cand sunt abundente si cand se vede ca bebelusul are probleme de respiratie.
buzna genioara nicoleta:cu batista bebelusului care se ataseaza la aspirator,e foarte eficient
Este foarte eficient, dar stimuleaza productia de mucisori. Se recomanda folosirea lui doar cand bebe este racit.
Noi am folosit batista bebelusului la inceput, dar am renuntat din acest motiv, ca ne trebuia aproape zilnic.
Pediatra ne-a recomandat apa de mare.
Asadar, noi utilizam cu real succes spray cu apa de mare pt bebelusi. Batista bebelusului am pus-o deoparte in dulap si speram sa nu racim si sa nu avem nevoie de ea.![]()