+ Raspunde la subiect
Rezultate de la 1 la 5 din 5

Subiect: Bebe a facut temperatura

Drama Oaspete

Implicit Bebe a facut temperatura

Aseara bebe a facut temperatura. La inceput 38.3 si i-am dat un supozitor cu paracetamol. Dimineata pe la ora 6 , a facut din nou, de data asta 38.9. I-am dat 1/2 novocalmin. Temperatra i-a scuzut la 36.7. Acum la ora 11 surpriza, iar a crescut temperatura la 37.7. Deocamdata nu i-am dat nimic si il tin sub observatie.
    Poate fi de la dintisori? In ultima saptamana nici nu a mai mancat asa de bine , are si gingia inflamata si este tare nervos.
    Are 8 luni si 2 dintisori. La primii dintisori nu a avut nimic.
    V-ati confruntat cu asa ceva?
    Mersi.

Aliona Oaspete

Implicit Re: Bebe a facut temperatura

38.9 nu face doar de la dinti. dar poate are vreo voriza ceva, rosu in gat, etc (pe andrei la o febra de 39.9 l-au diagnosticat cu laringita virala)

Sarta Oaspete

sunt sigura ca ai sa anunti mediucl copilului.
    vreau doar sa precizez ca novocalminul (metamizol, algocalmin) este scos din uz in multe tari. se rezerva pentru cazurile rezistente la antipireticele uzuale.
    tu da-i paracetamol sau nurofen daca face febra (paracetamol de preferinta).

Drama Oaspete

Fetelor,
    Am chemat doctora de familie aseara pt ca avea febra 38.8 si nu ii scadea la combinatia nurofen/panadol. Dr. a spus ca are rosu in gat si ca necesita obligatoriu antibiotic: Cexyl 5ml/12 ore. I-am dat o doza aseara. Astazi temp era 38.2. Nu ar fi trebuit sa reintre in normal temp?
    Astazi dimi am vb cu doctorul pediatru care mi-a spus sa nu-i dau antibiotic pentru ca rosu in gat poate fi de la dintisori. Si ca daca ar fi fost infectie ar fi avut si alte manifestari.
    Sunt absolut derutata. De oprit antibioticul cred ca nu ar fi bine. Stiu ca se merge minim 5 zile.
    Bebe nu vrea sa manance si tine gurita strans inchisa si este foarte marait.
    Cred ca daca mai inteb un medic o sa am o a treia varianta.

Gianina Oaspete

inainte de a da antibiotic pentru "rosu in gat" sau febra ar fi bine sa li se la copiilor o urocultura ca sa se elimine mai intai o infectie urinara, nu poate nimeni garanta ca febra nu este de la o infectie urinara. la cei mici nu are cum sa se manifeste infectia urinara decat prin febra.

+ Raspunde la subiect

Subiecte Similare

1. Temperatura bazala folosita in contraceptia naturala
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 1
    Ultimul post: 21 feb 2011, 14:37
  2. ce ii de facut?
    De anishca in forum Preconceptia
    Replici: 7
    Ultimul post: 04 ian 2011, 13:28
  3. temperatura la bebelusi
    De alexa in forum Bebelusi 0-12 luni
    Replici: 3
    Ultimul post: 17 feb 2010, 14:44
  4. Intrebare in legatura cu temperatura vaginala
    De dodolina in forum Preconceptia
    Replici: 0
    Ultimul post: 08 oct 2009, 09:41
  5. Voi ce ati mai facut de mancare?
    De lovelife in forum Din bucatarie
    Replici: 0
    Ultimul post: 15 oct 2008, 11:48

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41