Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 15

Subiect: Analize medicale in sarcina: primul trimestru

corynica este offline Banat
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Varsta
    27
    Posturi
    5.935

Implicit Analize medicale in sarcina: primul trimestru

In primul trimestru de sarcina se fac numeroase analize medicale sanguine si urinare pentru ca bebelusul sa se dezvolte intr-un mediu sanatos. De la medicul ginecolog o sa fi indrumata catre un laborator de analize unde ti se va recolta sange si urina.

Analizele generale, numite de medici ca fiind uzuale, arata daca organismul functioneaza normal, si daca nu, ce anume trebuie tratat: hemoleucograma, glicemia, transaminazele, creatinina, uree, colesterol, trigliceride, calcemie, sumar de urina si urocultura.

- Este foarte important de stiut care este grupa sanguina si Rh-ul mamei. Daca Rh-ul este negativ, va fi investigat si tatal. Daca tatal are Rh pozitiv, exista sanse ca si bebelusul sa fie tot Rh pozitiv, motiv pentru care mama trebuie sa faca un anumit vaccin, pentru ca totul sa decurga normal. Daca tatal este Rh negativ, nu este nevoie de nici un tratament.

- Urmeaza testele de depistare ale unor infectii materne. Se fac analize pentru hepatita B, hepatita C, HIV, sifilis, toxoplasmoza, rubeola, Citomegalvirus si Listeria monocytogenes. Aceste infectii pot afecta dezvoltarea fatului in timpul sarcinii, pot necesita avortul terapeutic sau pot determina avortul spontan, anomalii congenitale grave, infectarea bebelusului dupa nastere etc. De aceea, este foarte importanta cunoasterea lor la inceputul sarcinii pentru tratamentul necesar, daca este posibil, si pentru eventualele precautii si preventii care se pot lua.

- In plus de aceste analize de sange si urina, ginecologul iti va face un test Papanicolau. Testul Papanicolau este folosit cu scopul identificarii modificarilor celulare anormale de la nivelul cervixului si pentru screeningul cancerului de col uterin.

- Ecografia este de fapt, primul test care se face in sarcina. Ea confirma atat sarcina, cat si urmareste eventuale anomalii de la inceputul sarcinii sau indentifica sarcinile cu risc.

Scopul tuturor acestor analize este de a evalua starea ta de sanatate, de a depista la timp anumite probleme si tratarea lor pe cat posibil. O parte din analize sunt decontate de casele de asigurari si le poti face gratuit cu o trimitere de la medicul de familie. Sunt regasite si in lista de analize din trimestrul al 2-lea si din trimestrul al 3-lea.

Analize medicale in sarcina: primul trimestru - Ecografie sarcina - Sarcina

monique Avatar
    monique este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Varsta
    34
    Posturi
    555

Implicit Re: Analize medicale in sarcina: primul trimestru

gratuit?? nici vorba

pe langa astea cica trebuie si testul torch.

Data inscrierii
    martie 2011
    Varsta
    27
    Posturi
    1.411

Citat Citat din monique Vezi post
    gratuit?? nici vorba

pe langa astea cica trebuie si testul torch.
    scuze ca ma bag si eu in seama...eu ca sa pot face analizele la care avem tot dreptul de gratuitate trebuia sa le fac tocmai la jumatatea lui aprilie...adica prea tarziu in caz de imi iesea ceva in neregula...asa ca am scos din buzunar cam vreo 450 de lei

irinamatei este offline Membru
    Data inscrierii
    iulie 2011
    Varsta
    25
    Posturi
    5

Cu burtica Re: Analize medicale in sarcina: primul trimestru

Citat Citat din maria_melissa Vezi post
    scuze ca ma bag si eu in seama...eu ca sa pot face analizele la care avem tot dreptul de gratuitate trebuia sa le fac tocmai la jumatatea lui aprilie...adica prea tarziu in caz de imi iesea ceva in neregula...asa ca am scos din buzunar cam vreo 450 de lei
    Si eu trebuie sa fac acum analizele pentru primul trimestru de sarcina,nici nu am intrebat cat costa,dar am o lista foarte mare.Papanicolau si examenul de secretie mi le-am facut acum 3 saptamani,cand nu banuiam ca sunt deja insarcinata.
    Pentru fac orice numai sa fie sanatos.
    Pupici pentru mamici!

ClejAde Avatar
    ClejAde este offline Membru
    Data inscrierii
    februarie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    5.658

eu cu torch cu tot am dat 500 de lei...mio cazut fata knd mio dat bonu...

Data inscrierii
    mai 2011
    Varsta
    21
    Posturi
    408

eu am platit 585 de ron pe analizele din primul trimestru....fara grupa de sange...rh si hiv pe care am dat separat 140...
    te mananca de banii doctorii astia....si avem atatea de drepturi ca si gravide....dar doar teoretic
    Lilypie First Birthday tickers

monic@ este offline Banat
    Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    27
    Posturi
    541

Implicit Raspuns Analize medicale in sarcina: primul trimestru

E BINE DE STIUT CE ANALIZE SE FAC ... MAI ALES PT MINE kci sunt in perioada lor si , recunosc , sunt inafara d seama !!!! )))

BBpiticutz Avatar
    BBpiticutz este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2010
    Posturi
    1.952

vezi ca exista un carnetel al gravidei in care scrie exct ce trebuie sa faci, mergi la med tau de familie si vezi daca ti-l poate da
    in prima faza pe langa analizele uzuale e indicat sa faci si analizele torch

monic@ este offline Banat
    Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    27
    Posturi
    541

Citat Citat din BBpiticutz Vezi post
    vezi ca exista un carnetel al gravidei in care scrie exct ce trebuie sa faci, mergi la med tau de familie si vezi daca ti-l poate da
    in prima faza pe langa analizele uzuale e indicat sa faci si analizele torch
    am fost ,am fost si am si carnetelul ) acusi imi vine si mie sorocul pt analize, adica vineri !

iuliutza24 Avatar
    iuliutza24 este offline Membru
    Data inscrierii
    noiembrie 2011
    Varsta
    24
    Posturi
    348

Si eu am facut analizele uzuale pe care nu le-am platit si pe langa ele am facut si pe cele din gama torch mai putin herpesul. adica cmv, toxoplasma si rubeola pe care am platit 315 lei. apoi am facut dublutestul care m-a costat si ala 235 lei si asta e doar inceputul

Ingrid Avatar
    Ingrid este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    638

Am sa scriu analizele pe care le-am facut eu, in speranta ca voi ajuta viitoarele mamici care vor sa aiba informatii privind analizele care se efectueaza in I trim. de sarcina (acestea sunt analize uzuale care se fac oricarei gravidute, functie de medic, se pot cere mai multe teste):
    - Glucoza serica, Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici
    - Anti - HCV, Anti - HIV 1+2, Profil TORCH (CMV, rubeloa, virusul herpetic, toxoplasma), Serologie sifilis cantitativa (reagine + anticorpi specifici)
    - Antigen Chlamydia
    - Urocultura
    - Urina biochimie si sediment
    - Ecografia de confirmare de sarcina, morfologia fetala trim. I + dublu test

Sarcina usoara si bebei frumosi!

Ingrid Avatar
    Ingrid este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2011
    Varsta
    30
    Posturi
    638

Citat Citat din iuliutza24 Vezi post
    Si eu am facut analizele uzuale pe care nu le-am platit si pe langa ele am facut si pe cele din gama torch mai putin herpesul. adica cmv, toxoplasma si rubeola pe care am platit 315 lei. apoi am facut dublutestul care m-a costat si ala 235 lei si asta e doar inceputul
    Eu am facut dublu test astazi, la Medicover (lab. Synevo) si am dat 145 lei.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Analize medicale in sarcina: trimestrul al 3-lea
    De corynica in forum Clubul burticilor
    Replici: 3
    Ultimul post: 30 apr 2012, 14:44
  2. Analize medicale in sarcina: trimestrul al 2-lea
    De corynica in forum Clubul burticilor
    Replici: 7
    Ultimul post: 04 dec 2011, 12:10
  3. Primul trimestru de sarcina
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 15 mai 2010, 10:17
  4. Nutritia mamei in primul trimestru de sarcina
    Ultimul post: 30 iul 2009, 06:59
  5. Analize medicale in sarcina - Triplu test
    Ultimul post: 30 iul 2009, 06:57

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44