+ Raspunde la subiect
Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate de la 13 la 24 din 27

Subiect: Dauneaza fumatul daca esti insarcinata?

BiancaB este offline Membru
    Data inscrierii
    octombrie 2009
    Posturi
    2

Implicit Re: Dauneaza fumatul daca esti insarcinata?

Buna.Categoric ca dauneaza. Am fost insarcinata in 6 saptamani si am pierdut sarcina. Toti medicii mi-au spus ca as fi avut mai multe sanse sa traiasca daca nu fumam. La mine a mai fost vorba si de un hematom decidual din pacate. Mi-am dorit foarte mult acest copil. Acum nu mai fumez, am incredere ca daca elimin toti factorii de risc o sa-mi mai dea Dumnezeu o sansa.

BiancaB este offline Membru
    Data inscrierii
    octombrie 2009
    Posturi
    2

foarte bine faci creatza.felicitari

s_alexandra este offline Membru
    Data inscrierii
    noiembrie 2009
    Posturi
    25

bineinteles ca dauneaza. determina probleme respiratorii la copil, printre altele

Unregistered Oaspete

Exclamation Re: Dauneaza fumatul daca esti insarcinata?

Chiar inainte de nastere, copilul poate fi victima a fumatului. Bineinteles, acest fapt devine concret daca mama fumeaza sau daca ea este nefumatoare dar tatal fumator sau daca mama locuieste si frecventeaza un mediu de fumatori. Efectele acestei expuneri la fumul de tigara se pot manifesta prin nastere prematura, malformatii si greutate anormal de mica la nastere.

stanley este offline Membru
    Data inscrierii
    martie 2010
    Posturi
    1

Question flora microbiana relativ frecventa

Buna burtici...sunt noua pe forum si m-am inscris ca mi se par foarte interesante discutiile...au venit zilele astea analizele la sange si urina si toate mi-au iesit bine...mai putin in capul flora microbiana unde mi-au dat ca rezultat relativ frecventa...cred ca este vb de o infectie...ca nu am reusit sa ajung inca la medic..nu ma ustura nimic...din cand in cand ma mai dor ovarele putin...scurgerea e mai abundenta, dar nu are culoare ciudata...in schimb parca e putin intepatoare la miros...ma puteti ajuta cu un raspuns...multumesc frumos

lovelife este offline Admin
    Data inscrierii
    septembrie 2008
    Posturi
    507

Cel mai bine ar fi sa te duci la un medic bun sa iti interpreteze analizele, este un medic foarte bun de care am fost multumita la fel si cei care sau dus la recomadarea mea, se numeste doctorul Leru

Mihaela Tudor este offline Membru
    Data inscrierii
    aprilie 2010
    Posturi
    20

Si eu m-am lasat de fumat cand am aflat ca sunt insarcinata, adica pe la 4 saptamani, acum am 12, recunosc ca mie pofta cateodata dar am reusit sa ma abtin...oricum din cate am citit, e f important ca macar in primul trimestru sa le lasi sau macar sa le raresti f mult pt ca atunci isi formeaza toate organele...Bafta si sarcina usoara!

adry este offline Membru
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Varsta
    25
    Posturi
    251

eu din pacate am 18 saptamani si inca fumez...maxim 3 tigari pe zi....dar totusi fumez inca....am redus de la un pachet la 3 tigari....sper sa reusesc sa reduc la 0

Data inscrierii
    iulie 2010
    Varsta
    29
    Posturi
    869

Acum 1 an, daca imi zicea cineva ca azi nu o sa mai fumez ii radeam in nas... Eram o fanatica a tigarilor si recunosc ca o faceam din placerea pe care mi-o oferea o tigare... Fumam cam 1 pachet jumatate pe zi... Dupa ce am aflat de sarcina am renuntat la tigari, ptr ca nu vreau ca bebelusul sa suporte viciul meu. Si chiar ma feresc, pe cat posibil, de fumul de tigara... Ba mai mult, nu mai suport nici sa imi miroasa cineva a tigara (nici macar pe sotul meu, pe care il tot cert)... Sunt curioasa daca ma voi reapuca de fumat dupa o vreme... Eu sper sa nu... Iar daca copilut va vrea, cand va creste, sa fumeze, o sa ii explic ce inseamna tigara si atunci, sa decida singur...

rocsanica21 Avatar
    rocsanica21 este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2010
    Varsta
    27
    Posturi
    25

Si eu ca si multe alta femei am fumat si eram o fumatoare inraita,imi placea pur si simplu sa stau cu tigara in mana dimineta la cafea,atunci cand voiam fara motiv o pauza,dupa masa,,seara inainte de culcare.....imi placea......dar tot timpu mi-am spus ca daca imi va da Bunul D-zeu un copil le las,stiam ca ma amagesc singura ca nu am sa pot,dar mi-am repetat asta ani de-a randul,in ziua in care am facut testul (17 august) si am dat vestea tuturor parca ma simteam caragioasa cu tigara in mana si imi era si rusine ca toti parca imi spuneau din priviri ca fac un lucru rau,de a doua zi nu am mai fumat,ba chiar mi se facea rau de la fumul de tigara si nu l-am mai suportat,acum am implinit 22 de saptamani si in continuare nu fumez cu toate ca parca cate o data ma tenteaza cel mic isi face simtita prezenta si imi aduce aminte ca el nu greseste cu nimic si ca nu merita fumul de tigara,asa ca mult curaj si voua celor care inca nu a-ti lasat tigara......puiul vostru nu merita decat ce e mai bun de voi....

anka Avatar
    anka este offline Membru
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Varsta
    29
    Posturi
    1.814

Efectele fumatului asupra copilului. Ce efect poate avea fumatul asupra copilului

Asupra fatului repercursiunile sunt dintre cele mai grave: greutate mica la nastere, ceea ce presupune constitutie fragila si risc crescut de imbolnavire, putand duce chiar la moartea acestuia.

- Este recunoscut Sindromul mortii subite, care se manifesta in proportie de 25% din cazuri si apare atunci cand mama a fumat in timpul sarcinii.

Sindromul Mortii Subite (SMSS) nu este detectabil, nu are simptome, nu se trateaza si apare la copiii pana intr-un an.

Se considera ca este o inadaptabilitate a copilului la noul mediu de viata (in afara placentei) si apare in general la copiii care s-au nascut cu o greutate mica, au avut mame fumatoare sau care au inhalat fum de tigara sau care nu s-au ingrijit corespunzator pe timpul sarcinii.

SMSS este mai des intalnit la baietei decat la fetite si nu poate fi prevenit, ci doar constatat. Acest sindrom actioneaza in timpul somnului, copii mor fara sa se zbata si dimineata sunt gasiti de catre mame fara viata, in aceeasi pozitie in care au fost culcati seara.

- Exista cu 38% mai multe sanse ca micutii sa faca pneumonii si sa intre in spital in primul an de viata daca mamele au fumat in timpul sarcinii.

Pneumonia se defineste ca fiind o infectie a plamanilor cauzata de anumiti microbi, virusi (gripal respirator etc), ciuperci si paraziti.

- Astmul bronsic si bronsitele sunt de asemenea mai frecvente la copiii care au mame fumatoare.

- Malformatiile precum buza de iepure (unirea incompleta a structurilor buzei, in cursul vietii intrauterine) sau probleme legate de bolta palatina (cerul gurii deschis) sunt de asemenea efectele fumatului si ale consumului de alcool din timpul sarcinii.

- Autismul are cu 40% mai multe sanse sa apara atunci cand mama este fumatoare si nu renunta la acest obicei in timpul sarcinii.

Mamele fumatoare isi asuma riscuri

Mama insasi este afectata, in anumite aspecte ale vietii sale aparand efecte nebanuite dintre cele mai neplacute.

- Scaderea libidoului este un alt efect al nicotinei care afecteaza nivelul de estrogeni. La randul sau, acesta determina un aspect masculinizat asociat cu voce ingrosata si tenul cenusiu mult mai predispus ridurilor si imbatranirii premature.

- Un lucru mai putin stiut de catre femei este faptul ca nicotina, impreuna cu pastilele anticonceptionale, pot creste riscul unui accident vascular cerebral sau pot genera aparitia unor boli cardiace.

- Menopauza apare, in medie, cu 2-3 ani mai devreme, la femeile care fumeaza decat la cele nefumatoare. Hidrocarburile aromatice din fumul de tigara omoara ovulele, determinand astfel aparitia precoce a menopauzei.

- De asemenea, unele cazuri de sarcina extrauterina se pot datora fumatului. Sarcina ectopica apare atunci cand ovulul fecundat se deplaseaza spre uter prin trompa uterina si se implanteaza in straturile trompei. Nefiind un mediu propice dezvoltarii fatului, poate avea loc avortul spontan.

Dincolo de problemele care vin odata cu fumatul, in general vorbind, sa nu uitam si contextul mai delicat de mare vulnerabilitate, in care se afla femeia insarcinata, al carei organism suprasolicitat din cauza schimbarilor bruste pe care le traverseaza, este odata in plus mai sensibil si deci mai expus. Nemailuand in discutie responsabilitatea dubla pe care o are si efectele cu dublu impact.

FABIAN-LUCIAN!DNP:15.aprilie.2011 (baietel),Los Angeles!

nicol este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2010
    Varsta
    29
    Posturi
    1.349

am fost fumatoare cam 8 ani inainte de a ramane insarcinata, fumam uneori chiar mai mult de un pachet pe zi. aveam perioade cand incercam sa ma las, sa le raresc, dar degeaba, nu am reusit ...
    pe 5 august 2010 mi-am facut testul de sarcina si mi-au iesit 2 liniute!!!
    cred ca am mai fumat vreo doua tigari si apoi nu am mai putut, sentimentul de vinovatie era mai mare decat pofta de a fuma. am avut intr-adevar o motivatie foarte puternica. imi amintesc chiar ca dupa cateva zile dupa ce renuntasem m-a suparat sotul cu ceva si prima reactie a fost sa bag tigarea in gura ( asa suntem noi, fumatorii) dar parca nu mai avea acealsi gust. dupa doua fumuri aam stins-o.
    de atunci aproape in fiecare zi imi doream sa fumez o tigare insa in conditii normale... pofta este foarte mare, imi este foarte greu dar pentru sanatatea copilului meu stiu ca pot face asta. sunt responsabila pentru viata lui. am ajuns la 32 de saptamani de sarcina, mai e putin si-mi voi tine in brate copilul . a meritat efortul!!!
    am inteles ca este chiar mai important ca mamica sa nu fumeze in ultima perioada a sarcinii pt ca atunci se dezvolta plamanii copilului si incep sa functioneze, deci....
    Dar stiu sigur ca ma voi apuca din nou de fumat, sincer abia astept,, mai ales ca m-am ingrasat destul de mult si asa poate voi slabi mai repede ( eee, pretexte )
    deci fetelor , nimeni nu spune ca e usor, dar se merita!!!

+ Raspunde la subiect
Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Cum ai aflat ca esti insarcinata?
    De lovelife in forum Sarcina
    Replici: 81
    Ultimul post: 14 dec 2011, 02:15
  2. Atitudinea la job, dupa ce anunti ca esti insarcinata
    De Alexandra_Dragomir in forum Legislatie
    Replici: 0
    Ultimul post: 27 iul 2010, 16:20
  3. Vopsirea parului cand esti insarcinata
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Ultimul post: 27 ian 2010, 09:31
  4. Sani mai sexy cand esti insarcinata
    Ultimul post: 14 nov 2009, 22:49
  5. La ce sa te astepti cand esti insarcinata
    Ultimul post: 30 iul 2009, 08:27

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41