Draga mea, nu vreau sa te conving sau sa te presez in niciun fel, iti spun doar pe scurt experienta mea.. La fel de speriata eram si eu de nastere naturala, insa mi-am facut curaj si am nascut asa. M-am gandit ca pana la urma noi am fost create in asa fel incat sa putem naste, fara ajutor.. Si crede-ma, nu a fost deloc asa greu precum zicea toata lumea. Intradevar, sunt nasteri mai dificile, insa ai toate sansele sa nasti usor, cu ceva miscare in timpul sarcinii si putina rugaciune. In plus exista si epidurala, care am inteles ca e o binecuvantare, desi eu nu am apelat la ea.. Si recuperarea de dupa nastere naturala e MULT mai usoara decat dupa cezariana.. Insa probabil te-ai gandit mult pana sa iei aceasta decizie si tu iti cunosti cel mai bine corpul..
Pupici si sa nu te superi pe mine ca mi-am dat cu parerea!
buna burtici si mamici...
multumesc ca ne primiti si pe noi....
am nascut la odobescu cum spuneam cu dr bacila , va spun pe scurt povestea nasterii...pe 22.03 am fost la ultimul control ...si am programat data cezarienei...aveam 37 saptamani , am o miopie destul de mare , lucru care a dus la luarea deciziei de cezariana( la un efort mare si un travaliu lung se poate dezlipi retina),toate bune si frumoase...am ajuns acasa bucuroasa ca in 2 saptamani imi voi vedea minunea....eeeee... minunea mea nu a mai avut rabdare....a vrut sa imi arate cine e seful...asa ca pe la 23.30 au inceput primele contractii la interval de 7-10 minute , la ora 2.10 m-am internat cu dilatatie 1 cm si contractii la 2-5 minute , la ora 4.35 am facut cunostiinta cu minunea de ingeras , moment de nedescris in cuvinte...de fiecare data cand imi amintesc ma apuca emotiile si nostalgia momentului de atunci...deci totul a fost natural ...nici timp pt epidurala nu am mai avut desi o aveam la mine si anestezista era pe pozitii...deci gravidutelor...va sfatuiesc pe toate sa incercati sa nasteti natural ...e mult mai bine si pt voi si pt bebe ( cu exceptiile unde sunt alte probleme ) la noi totul a fost in regula chiar daca bebe a avut cordonul in jurul gatului de 2 ori , a avut 3.200 gr si 49 cm ...iar acum la 2 luni jumatate avem aproape 6.50 si 63 cm...deci am un dolofanel...
daca aveti si alte intrebari cu mare dreag va raspund...
pupicii la toate...
Nu exista nu sunt....exista doar nu vreau...dar gandindu-te ca nu esti singura in acel moment...adica vreau sa spun ca bebe e cu tine si te ajuta foarte mult atunci cand vine momentul...iar dorinta de a fi bine si a-l vedea in bratele tale...te va incuraja sa treci cu bine peste tot...oricum mult noroc indiferent cum va fi...
pupam burtika sa aiba curaj...mami...

Felicitari pt bebel! Dana, daca il duceai pana la termen aveai un dolofanel si mai mare. Al meu la 37 sapt dupa ecograf parea ca are 2.800 kg iar la 40 sapt si 3 zile l-am nascut cu 3.800 kg..
Ma bucur pt tine ca ai putut naste natural, si eu cred ca e mai usoara o nastere naturala decat o cezariana, stiu ca suna paradoxal...
Buna,
si eu sunt o viitoare mamica din timisoara am 32 de saptamani si voi avea o fetita....am si eu o problema in ceea ce priveste recoltarea de celule stem... sunt foarte multe astfel de banci si sincer nu stiu cat de serioase sunt... voi faceti asa ceva? daca da unde si in ce conditii, sume etc?