Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 22

Subiect: Ce analize ar trebui sa facem in sarcina?

ARiana Oaspete

Implicit Ce analize ar trebui sa facem in sarcina?

Ma intreb acum daca sunt insarcinata, ce analize ar fi mai indicat sa fac in sarcina?
    Care sunt relevante si care sunt de evitat?

Buburuza Oaspete

Implicit Re: Ce analize ar trebui sa facem in sarcina?

Eu am facut o groaza de analize. Dar pt 30 saptamani nu mai are rost sa faci listeria, toxoplasma si chlamidya, astea se fac la inceput.
    In rest daca nu sunt probleme de incompatibilitate de rh, se face doar sangele dar nu prea des.
    cu secretia exista un singur tip de ovule pt. gravide.
    Candida albicans e favorizata de sarcina si nu am avut voie decat spalaturi cu ceai de pelin si galbenele. M-am chinuit toata sarcina cu candida, imi trecea, iar imi aparea, dar spalaturile m-au ajutat mult.

Didi Oaspete

Si eu tot doua seturi de analize am facut. Un set la inceputul sarcinii - sange, urina, secretie, toxoplasma, s.a. si apoi la cinci luni - sange si urina.

Ania Oaspete

sunt in 23 saptamani , eu am facut la inceput analize la sange si urina, pentru toxoplasmoza, dupa care avand RH- am facut ptr anticorpi si o sa mai refac la 7 luni .Pana acum dr meu nu mi-a mai pomenit de alte analize

ARiana Oaspete

Va multumesc fetelor de raspunsuri. Nu cred ca este vb. de candida pt. ca secretia nu are nici un miros dar as fi preferat sa stiu. Asta e , vedem dupa nastere.

elissa Oaspete

Analize am facut foarte multe in prima luna incepand cu sumar de urina, urocultura, rh,l isteria, clamidia, toxoplasma, ureaplasma, secretie. La 16 sapt. tritest, gilcemie, hemograma .In fiecare luna faceam sumar de urina.

Buburuza Oaspete

Citat Citat din ARiana Vezi post
    Va multumesc fetelor de raspunsuri. Nu cred ca este vb. de candida pt. ca secretia nu are nici un miros dar as fi preferat sa stiu. Asta e , vedem dupa nastere.
    la mine candida nu avea nici un miros si oricum in timpul sarcinii secretiile se pot schimba din punct de vedere hormonal,deci s-ar putea sa te alarmezi degeaba.
    Cu cine nasti la titan?

Jenny Oaspete

In primul trimestru am facut la Instit Cantacuzino:
    lysteria
    rubella
    citomegalovirus
    chlamidia
    + analize sange, urocultura, hiv, sifilis, toxoplasmoza (am avut 2 pisici pe care le-am dat)

apoi in fiecare trimestru am repetat analizele, mai putin cele efectuate la Cantacuzino.

am citit recent pe internet despre streptococii de tip B, care sunt periculosi pt nou nascut. se afla in vagin si in cazul in care cultura iese pozitiva, se adminitreaza antibiotic numai in timpul travaliului.
    se efectueaza in sapt. 35-37

Buzi Oaspete

Vad ca voi ati facut o gramada de analize, daca stiam mai din timp de ele cu siguranta i-as fi sugerat doctorei sa fac si eu , dar acum cred ca e prea tarziu si banuiesc ca sunt bune si cele facute de mine,dar totusi bine ca am discutat despre asta ca viitoarele burtici sa stie despre ce este vorba

Anisa Oaspete

Si eu tot doua seturi de analize am facut + secretia in primul trimestru si inca un o voi face peste o saptamana
    Am o intrebare la voi toate, stie careva pentru ce se face dozarea de anticorpi? Voi ati facut asa ceva??

Va multumesc si va pup pe toate + pe bebei!

roxanamihaela este offline Membru
    Data inscrierii
    aprilie 2009
    Varsta
    33
    Posturi
    5

salut tuturor burticilor!sunt insarcinata in 17 sapt,si ieri am facut amiocenteza.nu pentru ca am avut cazuri in familie sau pt ca alte teste au fost pozitive,dar pentru ca vreau sa traiesc sarcina asta linistita si sa am un copil sanatos,atat pentru mine,dar mai ales pentru el.nu am avut nici un fel de problema,nu am simtit nici un fel de durere,si totul a decurs normal.cred ca aceasta analiza este necesara,si ca ne este frica de ea pentru ca suntem prost informate.exista riscuri,e adevarat,dar cred ca depinde mult de experienta medicului care iti face aceasta analiza.peste 20 de zile voi primi rezultatele.va fi totul bine,sunt convinsa.de ieri traiesc mai bine,mult mai linistita.inainte de a decide daca sa faceti sau nu amiocenteza ganditi-va bine.nu alegeti in functie de portofel.alegeti ce e mai bine pentru voi,dar mai ales pentru copil.va pupik pe toate!

ingerul_alb este offline Membru
    Data inscrierii
    mai 2009
    Posturi
    2

Smile Re: Ce analize ar trebui sa facem in sarcina?

Buna fetelor...sunt la prima mea sarcina si as vrea sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi....am doar 12-13 saptamani si am facut prima serie de analize si totul e ok,doctorul meu mi-a dat vitamine Elevit,Nos-pa si Utrogestan dar am o mica nelamurire...pana acum nu mi-a dat sa fac nicio ecografie si nu inteleg de ce?stiu ca la 12-14 saptamani se face deja a 2 a ecografie iar eu nu am facut nici una....pana acum nu am avut un medic stabil iar acesta la care ma duc mi la recomandat o prietena dar nu e deloc stralucit,e adevarat ca vb frumos,glumeste si te face sa nu te simti aiurea cand esti acolo dar ca si doctor nu stiu ce sa zis dar nu prea imi place.....AJUTA-TI-MA VA ROGGGGG.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Analize medicale in sarcina: trimestrul al 3-lea
    De corynica in forum Clubul burticilor
    Replici: 3
    Ultimul post: 30 apr 2012, 14:44
  2. Analize medicale in sarcina: primul trimestru
    Replici: 14
    Ultimul post: 29 apr 2012, 16:04
  3. Analize medicale in sarcina: trimestrul al 2-lea
    Replici: 7
    Ultimul post: 04 dec 2011, 12:10
  4. Va trebui sa nasc prin cezariana daca am sarcina multipla?
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 08 mai 2010, 14:38
  5. Analize medicale in sarcina - Triplu test
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 30 iul 2009, 06:57

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44