Frumos la ce te-ai gandit! Bafta!
Buna tuturor burticilor,
Va propun un subiect ,,sensibil'', fiind convinsa ca veti veni si voi cu povesti proprii sau auzite.
Acum 6 sapt, eram insarcinata in 28 sapt, le o eco de rutina dr. Adriana Klein de la spitalul Universitar(Municipal) a desoperit cisterna magna( o cavitate din cutia craniana) a lui bebe aproape de dimensiunile considerate maxime: maximum fiind considerat 10mm, bebe avea atunci 8.6. A ramas sa ne vedem peste doua sapt. La urmatoarea eco....-si aici intervine stupoarea- era 12 mm si d-na dr.mi-a explicat cum este un sindrom Dandy-Walker care duce la retard mental si in dezvoltare,apoi a venit cu o solutie ,,geniala'' In cuvintele ei ''o inducere prematura a travaliului pentru ca la varsta asta de sarcina poate fi un fat viabil intr-o sectie de terapie intensiva''.Socata de moment nu am putut sa-i adresez toate intrebarile care m-au invadat ulterior.Ginecologul meu a spus ca o astfel de decizie ia doar el si m-a programat la un alt gineco-radiolog Botica( cica se ajunge greu la asta).
Primul meu baiat neascanduse prematur, stiu ca inseamna asta asa ca am ignorat ,,sugestia''.
Am citit pe net tot ce s-a scris despre aceasta problema si se pare ca atat timp cat nu se coreleaza cu alte diformitati nu inseamna nimic, fiind mamici care au adus pe lume feti sanatosi cu cisterna magna de 19mm.
Am fost imediat la un alt dr -programarea la Botica era peste o sapt si eu fierbeam- care a masurat tot in liniste si mi-a spus ca el vede aceeasi dimensiune, dar nimic altceva, bebe incadrandu-se in dezvoltare perfect normal.
Am ajuns si la Botica, mi-a confirmat acelasi lucru, ba mai mult, la o sapt dupa el a gasit doar 10mm. M-a linistit, mi-a spus ca e totul normal, bebe e bine si urmeaza sa ne vedem la sapt 36.
Acum am 34, puiul misca, se joaca, fratiorul lui il asteapta cu drag.....ce sa va zic, nu am trecut hopul, mai imi fuge cate un gand, dar incerc sa ignor si sa ma gandesc ca totul va fi bine.
Tot ce am insirat aici a fost pentru a va incuraja sa cereti intotdeauna a doua, treia etc.. parere pt. ca asemenea dr.- vezi Adriana Klein- ne duc la paranoia!!!!
Va pup!
Frumos la ce te-ai gandit! Bafta!
Ma refeream la faptul ca povestind ce ti s-a intamplat... sa mai ceri parerea si in alte parti cand nu esti in clar cu ceea ce ti-a spus un medic. De obicei au pareri diverse dr astia... Nu ti-a mai ramas mult si cred ca astepti momentul cu sufletul la gura. Nastere usoara iti doresc si un bb cuminte!
Multumesc Alexandra,
Numai o mamica poate sti ce trairi si ganduri negre are cand niste ,,doctori'' arunca cu diagnostice sau solutii drastice! Am intalnit destule cazuri toate finalizate cu bebei sanatosi si mamici usurate, dar pana ajungi acolo......ai mare nevoie de sprijin!