Citat din
nicoll
La cate zile de c.o. am eu dreptul, daca nasc in august 2011, deci raman in prenatal in luna iulie? La tot concediul de 22 de zile sau doar aferent perioadei lucrate (adica 11 zile) ?
Buna,
Ai dreptul la co proportional cu timpul lucrat , daca nu ai prevazute alt mod de acordare mai avantajos prin contractul colectiv de munca la nivel de unitate. Eu lucrez la stat si intru in prenatal pe 24 mai si am primit co 21 de zile cu conditia ca atunci cand revin din concediu de maternitate sa nu mai beneficez de nicio zi aferenta anului 2013.
Codul muncii:
Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.