Rezultate de la 1 la 3 din 3

Subiect: Vreau informatii despre steriletul MIRENA

Rihana Oaspete

Implicit Vreau informatii despre steriletul MIRENA

Vreau mai multe informatii despre steriletul MIRENA. Vreau pareri pro sau contra. Multumesc.

Karina Oaspete

Implicit Re: Vreau informatii despre steriletul MIRENA

Am purtat sterilet Mirena 2 ani pana cand m-am hotarat sa-l fac pe cel de al doilea copil.
    Acum dupa ce am ramas insarcinata din nou pot spune ca am fost f multumita de el.
    Sunt cateva chestii de stiu putin aparte decat la celelalte steritele.
    Acest sterilet contine un hormon - levonorsterol (sau cam asa ceva). Concentratia lui este de 7 ori mai mica decat la anticonceptionale.
    A fost conceput astfel incat sa diminueze in timp cantitatea de sange scursa. Uneori e folosit in tratamentul femeilor are au scurgeri f abundente. Explicatia fiind ca limiteaza formarea pe uter a membranei cervicale (responsabila cu fixarea oului in vederea dezvoltarii unei sarcini). Nemaicrescand acesta membrana lunar nu mai are ce sa se elimine. Deci nu mai ai ciclu.
    In primul an eu am alaptat si am considerat firesc sa nu am ciclu. Dupa ce am intarcat a inceput sa-mi vina lunar un fel de ciclu sub forma catorva picaturi care intr-o zi se opreau si nu aveam nevoie nici macar de tampon zilnic, nu mai zic din cel normal de ciclu. La finele celui de al doilea an aceste scurgeri au incetat definitiv. Am mers la medicul cu care am nascut si care mi l-a si pus si i-am spus. Explicatiile lui au fost cele de sus. Acelasi lucru l-am gasit si pe internet. Cauta pe Google "Mirena" (de preferat sa citesti pe site-rile in engleza ). Dupa cateva luni am revenit la el pt al scoate. Ma hotarasem sa mai fac un copil. I-am reamintit ca de vreo 4 luni nu mai am ciclu de loc. Reactia lui a fost un pic ciudata si mi-a spus ca nu e bine si ca e posibil sa fi intrat la MENOPAUZA (am 29 de ani...cam ciudat), dar fara legatura cu steriletul. Mi-a dat sa fac niste analize de fertilitate care au iesit perfect. Dupa 2 zile dupa ce l-am scos mi-a venit un ciclu normal de 5 zile. Pe site citeam ca un studiu facut pe femei care au purtat sterilet Mirena si unele care nu au folosit nici o metoda contraceptiva a demonstrat ca ambele categorii au ramas la fel de repede insarcinate. Am sta un pic stersati cate luni ne vom chinui pana voi ramane gravida. Dupa 28 de zile mi-a mai venit un ciclu...din nou normal. Iar dupa alte 28 de zile nu mi-a mai venit de loc pt ca deja ramsesem insarcinata.
    Concluzia ar fi, acum, dupa ce am trecut prin acesta experienta, ca cel pentru mine a a fost super bun. Si probabil imi voi pune si dupa cea de a doua sarcina.
    E super sa nu te mai stresezi ca-ti vine, ca te doare burta. Are femeia atatea griji...asta ii mai lipsea.
    Pe alte forumuri am gasit persoane ca spuneau ca nu l-au suportat (nu stiu daca nu au suportat acest sterilet sau daca organismul lor respinge orice corp strain). Altele se vaitau ca s-au ingrasat.
    Mie nu mi s-a intamplat nici una dintre aceste lucruri.

Simba Oaspete

Implicit Re: Vreau informatii despre steriletul MIRENA

Am sterilet Mirena de 7 luni si acum pot spune ca sunt foarte multumita de el. Primele trei luni aveam scurgeri continue dar cantitativ reduse fata de o menstra obisnuita, apoi in fiecare luna aveam trei zile de menstra foarte redusa, iar acum nimic. Eu inca mai alaptez si poate ca oprirea completa a pierderilor de sange se datoreaza si alaptarii.Ma simt foarte bine, nu am dureri si nu trebuie sa stau cu grija daca uit sa imi iau pilula...

Subiecte Similare

1. Informatii spitalul Cantacuzino
    De Unregistered in forum Medici, cabinete si spitale
    Replici: 15
    Ultimul post: 01 feb 2012, 13:38
  2. Cancerul de col uterin, sfaturi si informatii
    De Viorica in forum Sanatate si tratamente
    Replici: 4
    Ultimul post: 18 apr 2011, 21:50
  3. Steriletul, avantaje mai putin cunoscute
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 03 nov 2010, 20:46
  4. Steriletul
    Ultimul post: 09 mai 2010, 14:50
  5. Informatii interesante despre Rhodiola Rosea
    Ultimul post: 23 sep 2009, 22:29

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44