Buna seara. Am si eu o mare nelamurire si temere daca pot sa ii spun asa. Am tot auzit vorbindu-se de spotting. Recunosc ca nu am avut timp sa citesc tot forumul, dar am mare nevoie de raspunsul dumneavoastra. Am inceput sa iau Yasmine pentru prima data. Sunt la primul blister si mai am de luat 7 pastilute. Vreau sa mentionez ca le-am luat la timp si nu am omis niciuna, si totodata sa precizez ca nu le iau pentru protectie, ci pentru niste polichisturi. Problema este ca pana azi am avut acel numit spotting. Am considerat asa deoarece am avut toate simptomele necesare (inafara de culoare, care nu era maronie, ci mai degraba avea o culoare cam ca un rosu si plus niste chegulete). Pana aici nimic de speriat, dar azi mi-a curs atat de mult, ca as fi putut chiar sa spun ca mi-a venit, deoarece si durerile de burta le aveam. Am facut o baie, dar tot imi mai curge chiar daca nu asa de muuult. Ce poate fi? Am nevoie urgenta de parerea voastra, deoarece sunt sigura ca si maine va curge destul.![]()
medoda 100% este abstinenta.
daca nu e posibila, atunci folosti "diafragma", prezervativ pentru femei sau sterilet.
NU folositi contraceptive orale pe baza de hormoni. daca doctorul care le prescrie nu stie ce face consecintele pot fi grave, inclusiv cancer.
in plus acestea nu va protejeaza impotriva bolilor cu transmisie sexuala.
Buna!
Am o intrebare in legatura cu acest medicament. Acum o luna am venit in Praga pentru 8 luni, si inainte de a veni am uitat sa imi mai cumpar Yasmin, iar aici se dau doar pe baza de reteta, dar pentru a merge la ginecolog aici trebuie sa ai cetatenie, si alea, alea......Astfel ca, o sa primesc de acasa cateva pastile, dar din pacate astazi se termina cele 7 zile de pauza, si pana ajung pastilele vor trece inca 4 zile, si as vrea sa va intreb cam care este perioada maxima care poate trece intre ultima zi de "pauza", si urmatoarea tura de pastile.
Multumesc frumos!
buna....... nu inteleg cv... va rog sa ma ajutatio.. am incepun sa iau yasmin luna aceast prima pilula am luato in prima zii a menstruatiei ... asa si leam luat normal nu am omis nici una si la ora care trebuia... dar probl mare e ca le-am terminat deja sunt la a 3 zii si nu mi-a venit menstruata... de ce trebuie sa vina asa repede? de exemplu la mine ma tine cam 6 zile .. ex daca iti vine pe 1 si ma tine 6 zile adica 6 pilule "nu se pun" mi mai ramas 15 dc ar trebui sa imi vine pe 21-22 tot luna asta adica vine de 2 ori pe luna?la 15 zile dupa terminare er trebuii sa imi vina iar? facetima sa inteleg va ROG FRUMOS
Sunt sigura ca deja pana acum ti-a venit menstruatia. Din cate am inteles ai avut folie de 21 pilule, urmand o pauza de 7 zile. Ideea este ca in aceasta perioada de 7 zile de pauza, ciclul poate veni oricand, dar ATENTIE! Dupa aceasta perioada de 7 zile de pauza, incepi o noua folie indiferent de daca s-a terminat menstruatia sau nu. Pentru ca din ce ai spus tu, eu inteleg ca atata timp cat tu ai menstruatie, nu vei lua pastile ("de exemplu la mine ma tine cam 6 zile .. ex daca iti vine pe 1 si ma tine 6 zile adica 6 pilule "nu se pun" mi mai ramas 15 dc ar trebui sa imi vine pe 21-22 tot luna asta adica vine de 2 ori pe luna"), asa ca tu ti-ai prelungi perioada de pauza cu atatea zile cat dureaza menstruatia. Nu asa se administreaza pilulele. Cred ca scrie si pe prospectul lor asta. In plus, de obicei atunci cand iei anticonceptionale, durata menstruatiei scade, la fel si cantitatea.
da ai dreptate am inteles mam mai interesat......si in legatura cu cantitatea si cu durata ai perfecta dreptate.... deci numi vine sa cred ca am scapat de durerile alea insuportabile acum pot sa zic si eu ca sunt "normala" ms frumos ptr vb
nu nu am prelungut durata am inceput a 2 folie din a 8 zi de la terminarea celelaltei folieie numai ca mie imi venise a 3-4 zii menstruatia. dar na mia fost frica daca sunt incepatoare cu pastile nu am mai luata niciodata..Si cum tiam zis mia scazut cantitatea da nu stiu mi se pare ca prea mult adica na asa din prima luna sa ma tina 4 zile si foarte putin nu stiu ma mira...
Buna.Am si eu o nelamurire mareSambata mi-a venit menstruatia,o cantitate f mica,exact cum se manifesta de obicei in prima zi,si imediat am inceput blisterul de Yasmin.Nu am mai luat de aproape 1 an de zile,Dupa ce am luat prima pastila,nu mi-a mai curs deloc si nici dureri nu am.E posibil ca pastilele sa stopeze menstruatia,sa elimine durerile??Sau pot fi insarcinata?Am avut contact neprotejat cu prietenul meu cu aprox o sapt in urma,dar fara sa termine in mine.
va rog daca ati putea sa ma ajutati...e prima luna de cand administrez contraceptivele Yasmine..dupa o sapt de administrare,in prima zi(miercuri) a celei de-a 2-a sapt am omis administrarea unui comprimat pe care l-am luat odata cu cel din ziua urmatoare(joi)..doar ca joi,inainte sa iau ambele comprimate odata am avut contact sexual neprotejat...cat de mare e riscul sa raman insarcinata?