Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 17

Subiect: Mai multe despre Postinor

Mayasa Oaspete

Implicit Mai multe despre Postinor

Ce este contracepţia de urgenta? Postinor

Contraceptia de urgenta este o metodă de prevenire a sarcinii nedorite care poate fi folosită pe parcursul a cateva zile dupa un contact sexual neprotejat (daca nu a fost folosită nici o metoda de contracepţie, prezervativul s-a rupt sau dupa un viol). Aceasta metodă actioneaza, retinand ovulatia sau impiedicand implantarea ovulului fecundat pe peretele uterin.

Ce este Postinor?

Postinor este un preparat cu o doza calculata experimental de substanta activa care permite prevenirea unei sarcini nedorite. Aceasta metoda este eficienta daca pastilele au fost administrate după un act sexual neprotejat in conformitate cu instrucţiunile. Cu cat mai devreme se administrează cu atat e mai bine.

Ce contin pastilele Postinor?

Pastilele contin o substanta sintetica similara hormonului Levonorgestrel care intra, de asemenea, in componenta preparatelor contraceptive obisnuite. Insa, in pastilele Postinor acest hormon se conţine intr-o doza mult mai mare decat in pastilele contraceptive obisnuite. In ambalajul Postinor veti găsi 2 pastile care trebuie luate una după alta, la un interval de 12 ore.

In ce perioada de timp actionează Postinor-ul?

Pastilele Postinor, folosite in cazuri urgente, se indică sa se ia in primele trei zile (72 de ore) dupa contactul sexual neprotejat. Deci, in situaţiile urgente, in cazul unui contact sexual neprotejat sau folosirii incorecte a altor metode de contraceptie, femeia are la dispoziţie 3 zile pentru a se adresa la medic. Cu cat mai devreme se administreaza, cu atat e mai mare eficienta acestor pastile. Inainte să folositi aceste pastile e bine sa consultati medicul ginecolog. Daca nu este posibil, puteti apela la sfatul unui farmacist. In cabinetele de consultare a femeilor sau centrele de planificare a familiei veţi putea vorbi cu medicul despre alegerea unei metode de contracepţie permanente, aşa incat să nu fiti nevoita sa apelati din nou la contraceptia de urgenta.

Cum se foloseşte Postinor-2?

In primele 72 de ore (3 zile) dupa contactul sexual neprotejat se ia 1 pastilă, iar după 12 ore de la 1 pastila/doza se mai ia inca una. După prima pastilă, puteţi să calculaţi cand trebuie să luaţi cea de-a doua doza. In total trebuie sa folositi 2 pastile. Dacă pe parcursul primelor 2 ore după administrarea oricărei din cele 2 pastile aţi avut greţuri şi aţi vomitat este necesar sa mai luati incă o pastila, deoarece există riscul ca pastila precedenta sa nu fi fost absorbita. A doua doza se ia peste 12 ore. Daca greturile apar dupa mai mult de 2 ore de la luarea pastilei, nu este necesar să luati o doza repetata.

Pentru a reduce greturile, se recomanda sa beti pastilele după ce ati luat masa. Pentru a urmari situatia, e bine sa inregistrati in calendarul menstrual acţiunile intreprinse. Indicati zilele ultimei menstruatii pe care ati avut-o pana la contactul sexual neprotejat si zilele menstruatiei survenite dupa ce ati folosit Postinor-ul. De asemenea, e bine să notaţi ziua in care ati avut contactul sexual neprotejat, administrarea celor 2 pastile de Postinor, dacă aţi avut sau nu greturi, dacă aţi avut sau nu sangerari (hemoragii vaginale) intre cele doua menstruatii. E bine să notati adresa şi numarul de telefon a celei mai apropiate institutii medicale unde ati putea merge după ajutor in cazul daca menstruaţia a intarziat mai mult de o saptamana, aveti dureri abdominale pronuntate, aveti hemoragii vaginale abundente.

Cum actioneaza pastilele Postinor?

In dependenta de faza ciclului menstrual in care se administreaza pastilele Postinor ea acţionează in mod diferit: reduce posibilitatea sau impiedica iesirea ovulului din ovar, previne fecundarea şi/sau implantarea ovulului fecundat. Pastilele nu actioneaza asupra ovulului fecundat deja implantat pe peretele uterului. De aici, vom trage 2 concluzii: pe de o parte, asta inseamna ca Postinor-ul nu provoaca avort, iar pe de alta parte, daca pastilele au fost luate prea tarziu si santeti insarcinata nu există motive să vă ingrijoraţi pentru acţiunea pastilelor asupra embrionului, iar sarcina poate fi pastrata.

Cat de eficient este Postinor-ul?

Pastilele Postinor sant destul de eficiente in situaţii extreme, cum este cazul unor contacte sexuale neprotejate. Din pacate, nu putem vorbi de o eficienta de 100%, ca in cazul pastilelor contraceptive de utilizare permanenta si regulata. Chiar daca pastilele Postinor au fost folosite corect (respectate toate instrucţiunile), 1 femeie din 100 (după alte date, 2-3 femei din 100) vor ramane insarcinate. Folosirea repetată a acestei metode scade din eficienta ei si creste riscul obţinerii unei sarcini sau a unor efecte secundare. Iată de ce acest preparat poate fi utilizat doar în cazuri excepţionale. Postinor-ul nu vă protejează de o sarcină nedorită în cazul dacă aţi mai avut relaţii sexuale neprotejate in următoarele zile după folosirea pastilelor. Pentru a preveni o sarcina nedorită alegeţi o metodă de contracepţie permanentă. Dacă santeti deja insarcinata pastilele nu au nici un efect.

Ce efecte secundare apar după folosirea Postinor-ului?

Cel mai des apar greţurile sau voma. De asemenea, in zilele următoare după folosirea pastilelor Postinor pot apare sangerari intre 2 menstruaţii (menstruaţia care a precedat utilizarea contracepţiei de urgenta si cea care va urma).

In cazuri rare sant semnalate dureri de cap, ameţeli, stari de oboseala, slăbiciuni, sani tensionati. De regula, aceste efecte neplăcute vor dispare pe parcursul a 24 de ore.

Postinor-ul poate influenta data aparitiei urmatoarei menstruatii?

La majoritatea femeilor următoarea menstruaţie va incepe la timp sau cu cateva zile mai devreme sau mai tarziu. Dacă menstruaţia nu apare intr-o săptămana de la data calculata, există probabilitatea de a fi rămas insarcinata. In acest caz trebuie să mergeţi imediat la medicul ginecolog (şi să faceţi testul la sarcina).

In ce cazuri nu se recomandă folosirea Postinor-ului?

Pastilele pentru cazuri de urgenţă au drept scop evitarea sarcinii, iată de ce dacă sunteţi deja insarcinata aceasta metoda nu mai are nici un efect.

Dacă suferiţi de o boală cronică şi/sau faceţi o cură de tratament, este necesar să cereţi sfatul medicului ginecolog. De obicei, femeile pot lua Postinor, insă respectand recomandările medicului in situatia concreta.

Atenţie!

Postinor-ul (ca şi celelalte pastile contraceptive) nu protejează de infecţiile cu transmitere sexuală. Dacă suspectaţi că aţi fost infectată, adresaţi-vă imediat medicului.

Important!

Dacă după ce aţi luat pastila Postinor aţi mai avut un contact sexual neprotejat, efectul de protecţie a pastilei nu are acţiune asupra acestui contact sexual.

Reţineţi!

Postinor-ul nu este o metodă de contracepţie permanenta care poate fi folosită regulat. Aceste pastile pot fi folosite doar in cazuri extreme. Trebuie să se evite folosirea Postinor-ului in fiecare luna. După ce aţi folosit Postinor este necesar să consultati medicul si sa alegeţi o metoda de contraceptie permanentă.

Cine a folosit postinor si ce experiente a avut

Rammynba Oaspete

Implicit Re: Mai multe despre Postinor

Buna ziua! As avea si eu o intrebare... luna trecuta mai exact pe data de 12 febr am avut un contact sexual ... prietenului meu i s-a rupt prezervativul si desi nu ejaculase inca sa nu avem nici un fel de indoiala am luat postinor la un interval de nici 12 ore de la contact .. dupa 2 zile s-a produs o sangerare care a durat in jur d 4-5 zile si care consider ca a fost menstruatie... luna aceasta mie normal trebuia sa imi vina pe data de 1 dar luna trecuta dupa cum am mai zis dupa ce am luat postinor mi-a venit iar menstruatia pe data de 14 ....ar trebui sa ma ingrijorez... cam la cate zile ar trebui sa imi vina din nou? exista vreo posibilitate sa raman gravida? Sau e normal sa intarzie mai multe zile...

Johana Oaspete

ai luat prima pastila de Postinor la nici 12 ore? a doua la ce intrval?e posibil sa intarzie!

Mika22 Oaspete

iti intarzie acum datorita postinorului. daca doctoressa a zis sa o astepti in functie de cea de pe 14 pana pe 20 ar trebui sa iti vina.

Raducu Oaspete

am o problema mare rau de tot. Am facut dragoste cu priatena mea dar in timpul actului s-a spart prezervativul, a luat postinor dupa max o ora de la actul sexual, asta s-a intamplat sambata aceasta dar sambata trecuta am facut neprotejat ei i-a fost frica si al luat din nou postinol, practic a luat de 2 ori intr-o saptamana.

Sincer nu stiu ce se v-a intampla,mai exista vre-o sansa ca aceste pastile sa isi faca efectul? am inteles ca daca are un ciclu regulat de 28 zile, zilele fertile sunt 7- 16 dar ei peste 3 zile ar trebui sa ii vina menstruati. sincer am o frica sunt sanse mari sa ramana insarcinata?

Persiflora Oaspete

Of Doamne, unde va e capul?
    A luat extrem de mult Postinor intr-un timp ingrozitor de scurt, Dumnezeu stie cand o sa-i vina menstruatia. De ultimul Postinor nici nu mai era nevoie daca zici ca peste 3 zile urma sa-i vina menstruatia.
    Cititi bine INAINTE sa faceti tampenii

Rody22 Oaspete

Am si eu o intrebare daca se poate. Chiar dupa ce mi-a trecut menstruatia am facut dragoste cu prietenul meu si s-a rupt prezervativul si a ejaculat in mine. Repede am mers mi-am spalat si dupa aia am mers la farmacie si am cumparat Postinor2.
    Am luat asa cum trebuia. De ieri a inceput sa-mi curga sange si m-am speriat foarte rau. Stiu ca se poate de la Postinor2. Dar as vrea sa stiu ca o sa-mi mai vina menstruatia dupa asta??? Sau puteam sa fiu in perioada fertila chiar dupa ce mi-a trecut menstruatia??? Va rog foarte mult sa-mi raspundeti cat mai repede. Ca ma innebunesc(Is foarte speriata.......(

Heidi Oaspete

in primul rand iti calculezi perioada fertila dupa formula: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung .(ciclu menstrual se considera din prima zi a menstruatiei si pana la urmatoarea menstruatie). e posibil sa fi luat postinorul ala degeaba...
    menstruatia iti va veni ori cand trebuia sa iti vina in mod normal ori cu o oarecare intarziere...

Frumutza Oaspete

buna tuturor. sunt o fat de 19 ani, proaspata in "ale sexului".. si am o problema care ma framanta tare mult..am facut sex protejat cu iubitul, dar , din pacate, s-a rupt prezervativul.. asta se intampla la ora 3 dimineata.. am luat pastila a doua zi , la 22.30. apoi, ca niste inconstienti ce suntem, am facut-o fara protectie.. dar am folosit coitus intreruptus
    intrebarea mea este urmatoarea: isi face pastila efectul?oare nu am luat-o prea tarziu?
    asa, nu am avut nici o simptoma si nici nu am avut sangerari.. a trecut o saptamana, iar ciclul tre sa imi vina in 2 mai
    mi-este groaza.. si frica..

Heidi Oaspete

ti-ai calculat perioada fertila? daca esti in afara ei nu sunt probleme, daca esti in perioada fertila nu stiu... dar tu ai luat postinor la 22:30 prima pastila sau atunci ai luat-o pe a doua? ca nu am inteles

frumutza Oaspete

prima pastila am luat-o la 22.30
    si trebe neaparat sa iti apara sangerari de la pastila, asa e sigur k si-a facut efectul?
    a 2 pastila am luat-o la 12 ore dupa prima,adika la 10.30, dmineata

Heidi Oaspete

prea tarziu nu ai luat pastila, efectul probabil si l-a facut, daca nu a ejaculat in tine nu cred sa fie probleme

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Replici: 42
    Ultimul post: 14 mar 2012, 00:06
  2. Pastila Postinor pentru contraceptia de urgenta
    De Geanina in forum Contraceptie
    Replici: 26
    Ultimul post: 05 nov 2011, 09:17
  3. Replici: 0
    Ultimul post: 14 apr 2011, 11:16
  4. multe intrebari...
    De dreea in forum Clubul burticilor
    Replici: 5
    Ultimul post: 07 feb 2011, 19:53
  5. UE da mai multe drepturi pentru mame
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 30 iul 2009, 06:44

Etichete pentru acest subiect

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44