Eu sunt lacto vegetariana.Insa a fost decizia mea.cand voi avea un copil probabil ca il voi hrani si cu carne.Oricum in momentul in care nu va mai fi mereu alaturi de tine,la gradinita,la scoala va dori sa incerce.Cred ca-i mai bine sa-l obisnuiesti de mic cu mancare variata sa nu ai probleme mai tarziu. Vegetarianismul este o optiune personala.
Cum adica vegetarianismul este o optiune personala? Dar mancatul de carne nu este tot o optiune personala? Copilul va putea decide cand va fi mare daca doreste sa incerce si carnea, dar acum poate fi vegetarian. Cred ca unii parinti vegetarieni isi hranesc copiii cu carne din frica si de gura medicilor, a cunoscutilor si mai ales a bunicilor. Nu va mai lasati influentati. Carnea este toxica, iar preparata, nu este decat o proteina alterata. Sa mananci din cand in cand de pofta, e o optiune doar pt cei care au fost obisnuiti sa manance carne, insa copiii care nu au fost invatati cu asa ceva, nu cred ca vor avea astfel de pofte.
Cati dintre voi (cei ce condamnati vegetarienii si sustineti cu tarie ca avem nevoie si de carne) stiti ce se intampla in ferme ori abatoare? Cati stiti cu ce anume sunt hranite animalele, conditiile in care traiesc si nu in ult rand conditiile in care sunt ucise? Cati dintre voi sustineti proteinele de origine animala doar pt ca, si aici citez, "nu sunt la fel cu cele de origine vegetala"? Cati dintre voi ati auzit de hormonul stresului? Cati dintre voi respectati viata? Eu am ales sa fiu vegetariana din respect pt viata, pt animalele care nu au nici o posibilitate de aparare si care stau ingramadite intr-o cusca, nu au vazut niciodata alta lumina decat cea artificiala si care mancarea o mananca pe din doua cu propriile fecale. De ce atat de multa nepasare, de lipsa de atitudine? De ce nu va doare, in alta parte decat in cot, de suferinta acestor biete suflete? Nu se intreaba nimebi oare cat de "natural" e sa mancati carnea provenita de la un pui care a fost hranit doar cu faina de oase si caruia din 15 in 15 minute ii este stinsa lumina pt a crede ca a mai trecut inca o zi? Tot respectul pt vegetarieni, pt ovo-lacto-vegetarieni si mai ales pt vegans! (cei care ati comentat doar ca comentati dati un search pe google si aflati diferenta dintre vegetarian si vegan, strict pt cultura voastra generala!)
Ce ma bucur cand mai aud asa raritati,felicitari si te incurajez sa nu i dai niciodata.Nici peste!nici chiar lactate sau oua sa nu exagerezi.eu m am nascut vegetariana,nu stiu daca am racit de 10 ori in viata mea,sigur nu,am un doctorat in psihologie,eu zic ca imi merge creierul,iar omega 3 gasesti in seminte cat vrei,nuci,floarea soarelui, in,canepa,dovleac,fistic,alune,etc.Le faci pasa in loc de unt,le pui in apa peste noapte pentru salata de fructe,le faci "granola bars",toate crude,bineinteles.cine are nevoie de carne?
Sunt total de acord,sunt atatea aspecte ignorate de carnivori,dar ei parca numai problema cu proteinele o vad.Wake up,people!E f nesanatoasa carnea,e oribil sa omori cand sunt atatea de mancare,iar pentru cine crede in Dumnezeu,in viata viitoare vom fi vegetarieni.Sau credeti ca vom alerga dupa pasari sa le rupem gatul prin Eden?
Buna....nu stiu daca ai studii in nutritie ,insa procedezi F. bine...daca reduci si lacatatele exista riscul major ca bebelu sa fie afectat de o explozie de sanatate riscul de boli grave se reduce 99,999%. Studiile recente au recunoscut faptul ca laptele si consmul de produse lactate este principala cauza in osteoporoza.... esti pe drumul bun,numai bine.
Foarte interesant subiectul de pe aici. Adevarul e ca noi cand am fost mici mancam carne doar duminica, pentru ca nu era de unde si anemici n-am fost, ma gandesc ca se poate trai si fara carne. eu una o mananc si o dau si copiilor.
Pot spune ca te-ai documentat binisior...,ce vrau sa adaug este ca dupa 8 ani de studii nu am gasit nici un singur caz de vegetarian 100% cu cancer (indiferent de forma)...ce ma uimit este ca anul acesta la congresul mondial al cancerului (mai/2010)medicina "clasica" a recunoscut ca vindecarea se afla in farfurie(legume bio crude) si asta dupa 35 de ani de teste !....greu...greu insa industria farmaceutica este o afacere de sute de miliarde,o bate pe cea a petrolului. Am afacerea in agricultura(productie horticola in sistem bio) si am avut tangente cu ciclul de productie/procesare a carnii....daca a-ti vedea adevarul nici cel mai inrait carnivor nu ar mai pune in gura asa ceva (carnea industrializata). Ma bucur insa ca devenim din ce in ce mai atenti cu ce punem in gura...numai bine si o zi frumoasa.
Foarte interesant ce spui legat de carne si cancer, chiar n-am mai auzit pana acum sa existe vreo legatura intre cele doua, dar cred ca o fi asa. Asa cum se spune si despre lapte, ca, copiii ar trebuie sa bea cat mai mult sa aiba calciu, de fapt realitatea spune altceva, cei care beau mult lapte si consuma mai putine produse lactate, duc lipsa de calciu.
Mecanismul este simplu....corpul nostru este alcalin (ex.Ph-ul sangelui 7,2-7,5),laptele si derivatele sunt acide iar sistemul imunitar lupta sa restabileasca balanta...cum ? eliberand calciu ! din stoc,asta se antampla defapt cand consumi lapte...pierzi aproape dublu fata de cat bagi,un fapt recunoscut inca de acum 42 de ani...consum constant de lapte este principala cauza in cazurile de osteoporoza...informatie care nu trebuia sa ajunga la marele consumator.Cred ca este suficient sa te uiti la celelate specii de pe planeta si sa constati ca suntem singura care consuma lapte(altul decat cel matern)si de la alte animale....sa luam un exempul la extrama : elefantul,cel mai mare mamifer terestru....ajunge la 5 tone,suge laptic de la mama primii 2 ani dupa care se hraneste exclusiv cu vegetale ,fructe....nu am vazut sau auzit de nici unu sa aibe osteoporoza.
Apropo de calciu, graul germinat are cu 300% mai mult calciu decat laptele de vaca.
Pot sa zic ca m-am confruntat cu aceasta cauza, fetita mea nu am mancat carne deloc cand eram un pic mai mica. De nici un fel nu manaca, bineinteles i-am dat carne de pui si vita, altceva nu i-am dat ptr. ca era prea si inca e mica. Supa incercam sa ii dau cu carnita, piure, pilaf nimic. Carne nu si nu. Si nu i-am dat timp de cateva zile, apoi iarasi am incercat sa ii dau, sa vad daca mananca. Si spre uimirea mea, a mancat. Probabil a uitat gustul carnitei, sau printr-o minune i-a placut, nici acum nu imi explic. Astazi a facut un anisor si mananca carnita, dupa vreo luna - doua, vom incerca si alte mancaruri, poate lapte de vaca, alte mancaruri care sunt interzise inainte de 1 an.
Buna ziua.. Vreau sa va multumesc tuturora care sunt vegetarieni..
A fost o perioada in care mancam mereu carne.. dar nu ma simteam bine..
In familia mea sa mancat de cand eram mic carne si era o prostie sa fii vegetarian..
Dar a fost o perioada in care nu ma simteam bine sa mai inghit mortaciuni si am ales sa o las mai moalecu carnea..dar au fost momente in care nu puteam sa ma abptin cand vedeam niste pizza cu carne de exemplu sa ca mananca cineva de langa mine ... un mic.. sa nu iau si eu.. si dupa aia sa imi para rau.. ca nu ma simteam bine.. dupa ce introduceam acele informatii moarte in mine..
Acum a trecut ceva timp de cand am mancat ultima data carne.. si am primit niste carne.. cum ar fi .. jambon.. tot felul de chestii.. si parca mi a trecut asa o apa in gura sa mai gust o data.. dar mi-am zis... de ce sa nu ma uit mai intai pe net.. sa vad de ce nu e bine sa mananc carne.. Vroiam sa ma conving.. ca mai sunt si altii care .. simt oboseala.. si alte efecte negative, secundare.. dupa ce mananca carne... si ca am uitat diferenta dintre ce bine este acum cand nu mananc carne.... si cum era inainte.. Pentru asta tin sa va multumesc...
Cate o data imi vine o pofta nebuna... mai ales cand mi se ofera.. si este greu sa treci peste acel moment..
Sunt multe optiuni in afara de carne... si chiar foarte bune si usoare.. cate o data.. imi fac o supa rapida.. si pun si o conserva de linte... dar nu pot sa ma las de paine.. ceea ce nu este bine.. numai daca o inlocuiesc cu ceva care seamana cu painea.. ca sunt prea obisnuit..
Nu ma aflu in tara mea in momentul asta..si este greu cu banii.. mai ales sa mananc ceea ce vreau.. sa cumpar ..nuci de pecan.. sa beau seara doua galbenusuri de oua cu suc de 5 morcovi si 2 mere.. nu am posibilitatea aia momentan.. acum ma uit in buzunar sa vad daca imi ajung banii macar pentru o paine si mananc acum ce apuc in afara de carne si acest lapte de pe rafturi.. dar recent mi sa oferit un ajutor pe saptamana aici Franta..si ma pus sa aleg..alimente.. le am spus de la inceput ca nu vreau lapte UHT de nici un fel.. si se uita foarte ciudat la mine.. am incercat sa le explic francezilor.. ca sunt fierte anumite chestii din lapte care numai ajuta la digerare la stricarea lui mai ales pentru stomac ... cand se amesteca cu alte alimente... cum ar fi si painea...mai ales si cu niste jambon... e jale.. Se uitau foarte ciudat la mine.. ca ce sunt musulman sau ce.. de ce nu vreau carne sau lapte.. la inceput am zis ca hai sa accept si carne.. ca daca nu am de ales.. trebuie sa mananc tot ce am .. si pana la urma mi au dat toate natiile.. de la conserva la tipla.. si acum am in casa aceste tipuri de carne.. jambon, pate.... si nu stiam daca sa mananc sau nu.. pentru ca dumnezeu a avut grija de mine.. si mi a dat mai multe alimente pe langa carne.. si nu cred ca este chiar necesar sa o si mananc.. acum imi pare rau ca am luato.. ca se putea sa o dea la altul care chiar doreste..
De accea am zis ca inainte sa ma apuc sa o mananc.. dupa ce mi a venit apa aia in gura.. si gandul imi ramasese la jambon.. am zis sa citesc si ceva care este contra... asa ca am citit aici multe comentarii care chiar mi sa facut sila si ma convins..
.. acum stiu ce e sanatos pt mine sau nu..chiar daca am pofta de carne.. asa ca in loc sa mananc jambonul ..am ales sa mananc un morcov crud..
Va multumesc inca o data pentru sfaturile voastre despre vegetarism
Tare mult mi ar placea sa ma casatoresc cu o femeie vegetariana.. asa stiu ca gatim si mancam amandoi fara carne..
Apropo de lapte...cel mai bun tip de lapte este cel crud.. acela nu provoca alergi.. sau toate prostiile care le ati citit.. ci merge foarte bine .. dimineata un pahar de lapte crud cu niste fructe semiacide.. mere, pere.. In nici un caz laptele UHT.. la padure cu el..
iar pentru copii.. pentru parintii care nu au renuntat si la ou..ajuta si un ou crud.. numai galbensul.. pentru ca contine lecitina.. adaugat in suc de morcovi cu mere.. este cu adevarat foarte bun pentru creier.. si ajuta la anemie.. am inteles ca oul de prepelita are mai putin colesterol.. dar nu stiu daca este o prostie sau nu faza cu colesterolul din ou..
O zi placuta la toata lumea.