Buna
am o fetita care are 9 luni acum, pe care vreau sa o dau cand implineste 1 an la cresa (incep munca) si intrebarea mea ar fi-pt. mamicile care si-au dat puii asa mici la cresa cum s-au descurcat cei mici?
Si inca ceva care ma framanta, fetita mea este mai dificila la mancare si la adormit, in sensul ca mananca doar daca are ceva in manuta tot timpul care sa o si intereseze si adoarme leganata pe perna. Oare mi-ar primi-o si in conditiile astea sau mi-o dau acasa dupa 2 zile????? Mamici care au puii la crese in sectorul 2 va rog spuneti-mi si mie care si cum sunt. Multumesc si puiuti sanatosi si papaciosi sa aveti!
Eu am dat-o pe iulia la 1 an si 7 luni si si eu m-am temut ca nu se va adapta. Fugeam cu farfuria de supa prin curte dupa ea si adormea numai cu scandal. In plus era foarte mamoasa de nu puteam merge nici la baie fara ea.
Mi-a plans la cresa vreo 3 zile si acum dupa o luna jumatate papa tot, doarme si e foarte cuminte, nu comparati cu ceea ce e acasa, la cresa copiii se iau unul dupa altul si femeile acelea au experienta chiar si cu cei mai dificili copii.
Si acum se comporta foarte diferit la cresa fata de acasa. stie ca acolo degeaba face mofturi ca nu rezolva nimic, in schimb acasa .... profita cat poate. Si cu cat sunt mai mici cu atat se obisnuiesc mai usor, atata tot ca este posibil sa se imbolnaveasca mai des, a mea e racita non-stop
Buna, in legatura cu cresa, eu sunt o mamica cu un pui de 3 anisori si 3 luni si am dat baiatul la cresa de la varsta de 7-9 luni si vreau sa va spun dragi mamici ca Alex nu a plans nici macar o zi cind il lasam acolo, pentru ca el este foarte foarte sociabil si ii plac copii foarte tare, iar eu am putut sa merg la serviciu fara probleme, in legatura cu cresterea lui eu sunt foarte multumita deoarece am o vecina la un bebe la o jumatete de an diferenta de al meu si nu a mers deloc la cresa si vreau sa va spun ca este o mare diferenta intre cei doi, cel mic este foarte foarte obraznic fata de Alex, nu stie nici o poezioara sau cantecel fata de Alex, si sunt foarte multe lucruri in comportament lor, sincer eu sunt foarte incantata ca am putut sa il dau la cresa, a invatat foarte multe pentru varsta lui acolo,iar fata de raceala vreau sa va spun ca era sanatos o singura saptamana pe luna in rest numai racit febra ci tuse simteam ca inebunesc nu mai stiam ca sa ii mai dau ca nu ii mai facea efectul la un momnet dat, dar am trecut incet incet si peste asta, asa sunt copii in colectiv,
Acum are 3 ani si 3 luni si a venit aproape toamna si nu a racit deoarece a mai crescut si sa imunizat, si sunt foate multumita de el, multumesc lui Bunul Dumnezeu. Dumezeu sa ma tina in putere pentru ca toate avem nevoie de putere si rabdare. Va pupicesc pe toate mamicile.
eu l-am dus pe alex la cresa la 10 luni si 2 sapt.... inca manca la san si adormea tot la san desi m-am chinuit eu sa-l dezvat in ultimele doua saptamani... dandu-i din biberon dar cu mine nu a fost chip sa invete ... A cam plans dar s-a adaptat repede ... Acolo era cu biberonul de apa in mana cand il luam ... si in prima saptamana arata ca un caine batut dar nu comenta prea mult ... adica plangea 10 minute cand il duceam si apoi se potolea.... si mai plangea cand il puneau la somn ....
A doua saptamana cand l-am dus , mi-era cam mila de el si eram gata sa renunt ... pt ca doamnele erau mai ferme cu el si mie mi se pareau dure dar cand sa-l iau mai devreme .... copilul meu adormise fara prea multe comentarii ... incepuse sa se obisnuiasca ..... Apoi ne-am imbolnavit .. nu de la cresa ... si am mai ajuns acolo abia peste 3 saptamani ...... am luat-o de la capat cu plansul dar nu asa de rau ca la inceput .... si ne plangem in fiecare dimineata cand intram pe usa institutie... dar e vioi uita repede si acum doarme dar nu mult la pranz ... cu un biberon de lapte (ca intre timp l-am intarcat si asta a fost remediu )... i-ar seara ... dupa o poveste adormin cu ursuletul si cu biberonul direct in pat singurei in camera noastra .... Daca fetita mananca ..... restul se rezolva ... pt ca copii sunt mici si se adapteaza repede , uita repede ... mai incolo tin minte si au mai multa personalitate ..... acum cum crezi si tu ... ca si atitudinea mamei este importanta , daca rezisti sa o vezi mai abatuta in primele saptamani si sa ai grija sa nu pateasca ceva ..... (diaree , gripa etc ) ea se va adapta ... mai ales ca la mancare ca si la altele , unde sunt copii mai multi se indeamna si se adapteaza mult mai usor Alex maine face 1 an ..., si la cresa deja are "preferintele " lui in materie de ingrijitoare .... si e foarte bine vazut pt comportamentul lui la varsta de un an ... Bafta multa ... si apropo trebuie sa le mai dai cate ceva la doamne ca sa fie atente cu fetita
Multumesc mamici pt. raspunsurile voastre. Oricat mi-as dori sa o dau la o cresa de pe 1 ian. nu cred ca voi mai gasi locuri. Am fost la 3 de stat si nu mai aveau locuri iar una particulara imi cerea 1200 Ron, e prea mult pt. buzunarul meu.
Sanatate multa voua si bebeilor vostri !!!!
Asta e f adevarat, greu prinzi loc la cresa de stat... Noi ne-am inscris din primavara, l-am trimis pe sotul meu in prima zi de inscrieri dimineata la ora 7 acolo, si chiar si asa Denis a fost penultimul acceptat... Alte crese fac inscrieri cu 1 an inainte. Noi am avut noroc, a fost singura cresa care nu facuse inca inscrierile....
cand incep insierile la cresa pentru toamna asta?
si eu am un baietel de un an si as vrea sa il duc la cresa din toamna... cand incep inscrierile? sunt din bucuresti.

Am si eu un baitel de 2 ani.Ma bucur sa mai citesc vesti pozitive despre cresa; peste o saptamana luam si noi cresa de codita si am mari emotii! Nu are cine sa ma ajute si daca ar fi sa nu se adapteze chiar mi-ar fi dificil sa dau un raspuns ce as face! Dar mergem cu Dumnezeu inainte si speram ca o sa fie bine!
Multa sanatate la prichindei!
Si eu am baietelul de un anisor si as vrea sa il dau la cresa deoarece nu prea ma descurc cu serviciul.Am o bona insa nu pot sa o pun sa stea tot timpul cu ea..
Stiti crese in bucuresti care sunt bune?

Buna! Am revenit cu vesti despre prima saptamana a ingerasului meu la cresa! Doar o zi pot sa spun ca a fost mai bine;a2a zi, a avut conflicte cu o fetita, s-au batut si a prins o oarecare teama! Imi spune mereu "nu fetita, fetita batutu...!";era si zgariat la nasuc si tind sa ii dau dreptate ca l-a batut fetita! Doamnele educatoare nu mi-au zis nimic despre incident, doar ca sunt copii si e normal sa nu fie cuminti, dar ca el a fost cumintel! A treia zi, am mers cu plansete si asa l-am si luat! Atunci mi-au zis ca nu a fost in apele lui si ca a fost mai retras! Seara in schimb, mi-a vomat tot ce a mancat, inclusiv apa;urmatoarea zi nu l-am dus la cresa pentru ca am zis sa isi revina si plus de asta era si ziua lui! Pe la pranz mi-a facut 38.8 temperatura, iar mi-a varsat ce a mancat si am ajuns la urgente!
Trecand peste faza cu boala, caci am mai citit ca ar fi vreun virus digestiv si mult copilasi s-au imbonavit in aceasta perioada, mai am o problema la care ma gandesc: Oare fortandu-l sa mearga intre copii si tinand cont si de faptul ca ii este frica acum, nu fac si mai rau obligandu-l? Nu vreau sa il terorizez si sa nu se adapteze si nici nu vreau sa se invete numai cu mine, caci eu am inceput si munca si nu am alta alternativa pentru el!
Off, asa greu imi este, pentru ca el inainte era plin de viata, sociabil, ii placea sa se joace cu copiii, iar acum a prins teama asta! As vrea un sfat va rog daca ati trecut prin situatii asemanatoare sau puteti sa ma indrumati cu vreo idee! Multumesc!