Rezultate de la 1 la 5 din 5

Subiect: Cum ii facem sa imparta jucariile cu alti copii?

Didina Oaspete

Implicit Cum ii facem sa imparta jucariile cu alti copii?

Pitica mea este atat de incapatanata... Asta s-a vazut de mai de mult.
    De vreo 3-4 zile a aparut o alta "calitate": face urat cand cineva pune mana pe jucariile ei. Chiar daca ea nu se joaca cu ele!! Si daca ii explic ca nu e frumos etc etc.... si las jucaria celuilalt.... vai de mineeeee.... incepe scandalul!! Se aseaza in fund si plange. Drept rezultat, mamica, bunica celuilalt copil ne da jucaria inapoi si incepe al lor sa planga Haosss!!!

Stiu ca toti bebeii sunt posesivi... Voi cum ati facut sa ii invatati sa imparta jucariile? Sau sa mai am rabdare si o sa se rezolve de la sine?

Raly Oaspete

Implicit Re: Cum ii facem sa imparta jucariile cu alti copii?

Acest comportament tine de personalitatea copilului. La noi, cu Valentin cand era mic nu intampinam astfel de probleme. El dadea jucariile la toti copiii. Nu ridica niciodata pretentia de a se juca cu jucariile altor copii. Cand ne veneau musafiri El, din proprie initiativa ii ruga sa se joace cu jucariile lui.

La doinita are 2 ani acum lucrurile sunt exact pe dos. Este belea mare sa se atinga cineva de jucariile ei. Are un cult al proprietatii super dezvoltat. Nimeni si nimic nu are voie sa se atinga de `proprietatea` ei. Nici chiar fratele ei, daca ii place alta jucarie, afara fiind la joaca, a altui copil este dureros. Trebuie musai sa o aiba. Cu orice pret. Plange, implora, striga ideea este ca trebuie sa fie a iei. Urat, dar adevarat. Deci repet, tine de temperamentul copilului daca imparte sau nu jucariile cu alt copil. Eu i-am educat pe amandoi la fel dar nu seamna unul cu altul. Sunt doua temperamente total diferite.

Singura solutie care da roade este aceea ca atunci cand mergem in vizita NU o lasam sa se joace cu jucariile altui copil in ideea ca trebuie sa `simta pe pielea ei` cum este cand nu imparti nimic ... cu mineni

Delia Oaspete

Baietelul meu are obiceiul de a cara jucarii la gradinita unde le imparte el cui vrea , uneori face schimb si de cele mai multe ori nu mai vine cu nici una acasa.... de rezistat nu prea se intampla sa reziste prea mult timp deoarece are el grija sa le descompuna dupa bunul plac... am observat ca este o chestie generala , asta cu dezmembratul jucariilor...

Stefania Oaspete

Stefanut al meu este inca mic, dar l-am invatat sa dea jucariile. Verisorul lui insa nu le da... Eu nu vreau sa il invat egoist. Mai are un verisor mai mic si cred ca toate jucariile lui - care rezista - vor trece la el...

Florina Oaspete

Puteti minimiza conflictele dintre copii, pregatind campul de joaca:
    • Cumparati duplicate de jucarii populare si ieftine cum ar fi lopatele sau greble pentru cand mergeti in parc.
    • Cand vine un prieten in vizita puneti la vedere jucariile din care aveti mai multe: puzzle, cuburi, papusi, masinute etc.
    • Inainte sa vine prietenii in vizita il puteti lasa sa aleaga cateva jucarii speciale pe care nu vrea sa le imparta (ursuletul cu care doarme de exemplu) si ajutati-l sa le puna de o parte pe perioada vizitei, dar asigurati-va ca a inteles ce se intampla - jucariile ramase sunt pentru toti copiii.
    • Gasiti activitati care sunt mai distractive in doi, cum ar fi pictatul unei cutii sau construirea unor figurine din plastilina – in felul acesta se vor implica in aceleasi activitati distrative fara sa fie nevoiti sa imparta.
    • Limitati timpul de joaca la o ora sau doua, copiii mici nu au rabdare pentru evenimente sociale prelungite si programati intalnirirle de joaca cand sunt odihniti si relaxati.

p.s. A imparti este greu, chiar si pentru...unii… adulti – cand partenerul vrea sa imprumute masina noua, cum va simtiti?

Subiecte Similare

1. Ce facem cu celulita?
    De Noni in forum Moda si frumusete
    Replici: 19
    Ultimul post: 07 mai 2012, 12:48
  2. Ce facem cu nevoia de urinat des?
    De Claudia in forum Clubul burticilor
    Replici: 10
    Ultimul post: 02 mar 2012, 19:47
  3. Despre jucariile Lego
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 03 mai 2011, 10:43
  4. Ce facem de dragul siluetei?
    Ultimul post: 22 oct 2010, 22:11
  5. Ce facem in caz de diaree
    Ultimul post: 30 iul 2009, 06:03

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44