Rezultate de la 1 la 12 din 12
Like Tree2Likes
  • 1 Post By AnUtZyIk
  • 1 Post By AnUtZyIk

Subiect: Ce face un copil sa fie fericit?

Delia Oaspete

Implicit Ce face un copil sa fie fericit?

Care credeti sa sunt factorii ce contribuie la creterea unui copil fericit (pe langa sanatate): multe jucarii, o casa frumoasa, multi prieteni sau poate rabdare, flexibilitate, dragoste neconditionata din partea parintilor?

Mariana Oaspete

Implicit Re: Ce face un copil sa fie fericit?

In primul rand sanatate , iar parerea mea ,ca intelegerea intre parinti si o armonie in familie este un lucru foarte important ca un copil sa creasca fericit ,iubirea neconditionata este un lucru firesc ,cred eu , pe care ar trebui sa o aiba orice parinte fata de copilul lui ,dar din pacate avem destule exemple pe la televizor care ne arata contrariul si acest lucru e foarte trist.

Orice copil se bucura de o jucarie, si are nevoie de jucarii, la fel sa fie inconjurat si de prieteni ,dar daca nu este aceea intelegere de care am pomenit mai sus aceste lucruri nu au nici o valoare.

Sa ne iubim copii ,asa cum sunt ei pentru ca sunt ai nostrii si nimeni in afara de noi parintii nu le poate oferii aceea DRAGOSTE si AFECTIUNE de care au atata nevoie.

Corina Oaspete

Subiectul asta imi merge la inima, cum se spune... De ce? pentru ca pana acum ceva timp numai la asta ma gandeam. Cat o sa coste aia, sau cealalta... dar am vorbit cu moasa, sa-i dea Dumnezeu sanatate ca se poarat cu mine de parca ari fi mama, si ea mi-a spus ca baietelul meu o sa fie fericit in masura in care voi stii eu sa-l iubesc.

El nu are nevoie de jucarii sofisticate ( cel putin cat e mic) si daca eu ma joc cu el, si ma uit atent in ochii lui sa vada ca-i dau toata atentia mea, si daca-i vorbesc mereu - indiferent cat de prosteste ar suna ce-i spun eu, el va fi fericit. Copilasii au nevoie de dragoste sa creasca fericiti. Nu de lucruri materiale. Imi amintesc ca atunci cand eram studenta am facut practica intr-un orfelinat - foarte dotat din punct de vedere material - jucarii, biciclete, calculatoare.. etc. Copii de acolo tot se "bataiau" - semn ca le lipsea afectiunea si contactul cu un parinte... Asa ca dragostea si afectiunea parintilor fac copilasii sa creasca fericiti, nu bunurile materiale. Asta nu inseaman ca sunt impotriva juvcariilor, sau a unei case mari (de asta ma si chinui acum sa cumpar una). Dar incerc ca pe primul plan sa fie dragostea.

Colie Oaspete

Cred ca ( pe langa sanatate ) cel mai important lucru este familia . Nu conteaza daca ai o casa de 200mp., nu conteaza daca are "containere" de jucarii sau daca are ..zeci de " prieteni" .. adusi de noi . NU . Important este ca el sa se simta bine , sa se simta iubit ... Armonia si linistea din casa cred ca il fac sa fie linistit si fericit . Atunci cand mami si tati rad ...si copilul va rade , cand tati si mami se cearta ... el se va "ascunde" si va plange .. Si in general , mie imi place sa-i intreb ce anume vor sa facem , de ex. duminica ... si fiecare isi spune parerea ... si sunt tare incantati cand mai in gluma, mai in serios le spun ca ... votam !!

Iar de ..rabdare ...si dragoste ...nici nu se mai pune problema ...

Bambi Oaspete

sunt de acord cu tot ce s-a spus anterior mie. inre-adevar,o familie sanatoasa la corp si suflet,un mediu cald si plin de dragoste va face ca ai nostrii copii sa fie fericiti.dar.....am vazut familii care se iubeau,care erau uniti,dar care nu-si permiteau a le cumpara copiilor lor o hainuta noua,o jucarie frumoasa.nici macar o casa a lor nu aveau.si copiilor lor nu le lipsea dragostea,din contra. dar nu erau fericiti.pt ca ei nu inteleg de ce se chinuie,de ce au atatea lipsuri,de ce mama le spune mereu ca s-au terminat banii,de ce mos craciun iar nu a ajuns la ei.

cred ca trebuie sa existe un echilibru intre cele materiale si cele spirituale pentru ca un copil sa fie pe deplin fericit.

Unregistered Oaspete

In primul rind, inainte ca acest copil sä existe, trebuie NEAPÄRAT sä fie dorit.
    In al doilea rind, pärintii trebuie OBLIGATORIU sä fie pregätiti trup si suflet,pentru responsabilitatea care urmeazä.
    Si in al treilea rind dar nu in ultimul, intelegerea, armonia, räbdarea, dragostea din termenul FAMILE... dupä cum au spus si celelalte candidate.

Din päcate, 70% din cazuri nu gindesc asa departe, drept urmare copii nefericiti.
    Nu vreau sä intristez pe nimeni dar dacä puteti da un sfat cuiva iatä-l.

Mä bucur tare cä am intrat pe acest seit cä pot impärtäsi o multime de päreri.

PS.Un copil e un lucru minunat intr-o familie, e pärticica aceea micä ce lipseste din intreg... dar existä o vorbä "toate la timpul lor"!

evangelista este offline Membru
    Data inscrierii
    iunie 2011
    Varsta
    33
    Posturi
    21

imi merge la suflet acest subiect....
    sanatate multa, atentie, timp petrecut cu ei si armonie....si niste conditii decente....
    restul de fapt ne dorim noi..o haina mai moderna..etc cel putin cand sunt mici pentru ei nu conteaza...

AnUtZyIk Avatar
    AnUtZyIk este offline Moderator
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    6.245

Implicit Raspuns Ce face un copil sa fie fericit?

In plictiseala dinainte de culcare am gasit acest topic, acoperit de praf, interesant tare!

Oare de ce au nevoie copilasii ca sa fie fericiti?

Eu una cred ca e suficienta dragostea parintilor, atentia lor. Nici un camion de jucarii nu ar fi suficiente sa acopere aceste lipsuri.Odata ce copilul se simte in siguranta in sanul familiei, de indata ce simte bratele calde ale mamei in jurul lui ... restul nu mai conteaza
    Lalira likes this.

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Lalira Avatar
    Lalira este on-line acum Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.835

Daniel avea 4 ani.
    Sotul lucra pana tarziu, ei doi se vedeau rar (in weekend).
    Si intr-o zi imi zice ca ii e dor de papa. Am incercat sa-i explic de ce nu e tati cu noi acasa seara de seara, ca trebuie sa munceasca, sa castige bani... sa-i luam jucarii.
    Raspunsul lui m-a facut sa plang - eu nu vreau jucarii, eu vreau sa fie papa cu mine.

AnUtZyIk Avatar
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    6.245

Ooooo ce frumos. Asta ii spun si eu mereu sotului, sa mai stea pe acasa ca are mai mare nevoie de el decat de banii pe care ii castiga

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Lalira Avatar
    Lalira este on-line acum Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.835

Mda, clipele alea nu le mai intoarce nimeni inapoi

AnUtZyIk Avatar
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    6.245

Asta e unul din motivele pt care nu m-am dus la servici la 1 an, clipele astea petrecute cu denis acum nu mi le mai da nimeni.ptce sa pierd toate astea? pt nicste amarati de bani care cum vin asa se si duc? Acum ma gandesc de la 2 ani sa-mi gasesc ceva sa lucrez de acasa ca nu mai vreau sa plec de langa el
    Lalira likes this.

Subiecte Similare

1. Cum pot face baie dupa cezariana
    De Unregistered in forum Nasterea
    Replici: 3
    Ultimul post: 08 mai 2012, 07:38
  2. Cum se face amniocenteza
    De corynica in forum Clubul burticilor
    Replici: 0
    Ultimul post: 18 feb 2011, 18:18
  3. Face des rosu in gat
    De Mariana76 in forum Bebelusi 0-12 luni
    Replici: 13
    Ultimul post: 04 ian 2011, 14:01
  4. Unde se face aminocenteza
    De Miruna in forum Sarcina
    Replici: 1
    Ultimul post: 01 nov 2008, 09:51
  5. Copil natural si copil adoptat
    De Franta in forum Legislatie
    Replici: 2
    Ultimul post: 01 nov 2008, 01:25

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44