Rezultate de la 1 la 11 din 11

Subiect: Cum adormiti copilul

Noni Oaspete

Implicit Cum adormiti copilul

Buna, sunt Carmen din Bacau , am 25 de ani si am doi copii minunati, o fetita de 1 an si jumatate si un baietel de o luna ! Am citit povestile voastre despre cum va chinuiti sa adormiti si apoi sa mutati copiii in patutul lor si m-am hotarat sa va impartasesc din experienta mea. Am avut noroc de copii cuminti insa fiecare in felul lui. Fetita imi manca ( san) mai mult , lacom si adormea bine, dormea fara probleme 3-4 ore consecutiv fara sa se miste sau sa scoata vreun sunet, insa nu trebuia miscata , pt ca la cel mai mic sunet sau miscare se trezea si o luai de la capat ( Ii dadeam san din pozitie orizontala in pat ) M-am chinuit cateva saptamani sa o mut in patut pana intr-o noapte cand am adormit langa ea si m-a impins cu manutele pana am plecat si am lasat-o sa doarma singura in pat. Si de atunci doarme singura , in camera ei . Cu baiatul e mult mai usor: il culc in aceeasi metoda ca si pe ea, pe o paturica de-a lui si dupa ce adoarme il mut cu tot cu paturica in patut, si el nu se mai trezeste pt ca are paturica sub el care este calda si nu mai simte diferenta de temp.
    E o metoda f buna, merita sa o incercati !

Aurora Oaspete

Implicit Re: Cum adormiti copilul

La mine puteam sa o mut si cu patul si tot se trezea. Acum avem aproape 2 ani si avem somnul atat de usor ca nici sa ma intorc in pat nu pot ca ma simte si ma intreaba unde plec. Am incercat sa o fac sa doarma singurica dar............. si de atunci ma verifica noapte de noapte sa vada daca am plecat,iar daca nu ii raspund se pune pe un plans de nu mai sti cum sa o impaci. Poate imi dati o idee sa o invat sa doarma singurica.

Unregistered Oaspete

Citat Citat din Aurora Vezi post
    La mine puteam sa o mut si cu patul si tot se trezea. Acum avem aproape 2 ani si avem somnul atat de usor ca nici sa ma intorc in pat nu pot ca ma simte si ma intreaba unde plec. Am incercat sa o fac sa doarma singurica dar............. si de atunci ma verifica noapte de noapte sa vada daca am plecat,iar daca nu ii raspund se pune pe un plans de nu mai sti cum sa o impaci. Poate imi dati o idee sa o invat sa doarma singurica.
    Bunä, sunt Ioana, si am o fetitä de 2 ani si nouä luni. Doarme singurä in pätutul ei de la un an jumate, cind am pus-o in pätutul ei(cu gratii-sä nu poatä sä coboare) la noi in dormitor. Procedeul:
    1. Laptele il bea cu noi in sufragerie, pe perinutza ei,impreunä cu jucäria ei preferatä.
    2. Dupä ce bea laptele, spälam dintii si mergeam la nani.
    3. Ne puneam in pätut,ne dädeam un pupic si nani.
    4. Ea a cerut luminä aprinsä peste noapte (o aveam lingä piciorul de la pat,slabä).
    Recunosc nu a fost usor la inceput,(dupä ce inchideam usa si era becul stins,plingea dar o läsam in pace). cam o säptäminä tot a plins... dar a meritat efortul.

Acum are camera ei, si "pätutul" ei mare se uitä seara la desene si bea läpticul pe aceeasi perinutzä... apoi späläm dintii si la nani,binenteles cu micutza luminä peste noapte.

PS: Este foarte important sä respecti acelasi ritual,cred eu,deoarece dupä un timp eu am incercat sä ii schimb locul din sufragerie unde sä isi bea laptele... nu a mers sub nici o formä; decit atunci cind a primit camera ei cu pätutzul ei si desenele de asemenea.
    DECI ATENTIE LA OBISNUINTE... multä baftä!

corynica este offline Banat
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Varsta
    27
    Posturi
    5.935

Eu ii dau lapticul, stie ca trebuie sa doarma si se duce in pat. Uneori mai stau si eu cu ea, asa ca atunci o pun in patul nostru. Dar de cele mai multe ori doarme in patul ei. Ii dau lapte in biberon sau suzeta si adoarme repede daca vrea doar.

maia11 este offline Membru
    Data inscrierii
    iulie 2011
    Posturi
    10

Implicit Raspuns Cum adormiti copilul

Fetita mea doarme de la 9 luni in patutul ei In camera ei... De vreo 2 luni ( are un an jumate) se trezeste spre dimineata 5,6,7 si cere la noi in camera... Noi am luat o si se pare k a devenit obisnuinta pt ca cel putin de 3-4 ori pe sapt are cereri de genul acestea. Cu toate ca seara nu riposteaza cand o pun la somn... Voi patiti asa ceva?

maddy17 este offline Membru
    Data inscrierii
    septembrie 2011
    Varsta
    32
    Posturi
    156

Buna!mamici!
    Fetita mea are 1 an si 7 luni si de la bun inceput adoarme la biberonul de seara dupa care o transfer in patul ei.DE la o vreme patesc la fel ca si maia adica pe la 5-6 dimineata vine in pat langa noi unde doarme pana la 8.
    De cateva seri incerc sa o invat sa doarma singura dar e prapad!Nu doarme decat cu mine...Am gasit ceva f. interesant pe net care pe mine m-a ajutat o sa incerc sa postez aici sa vad daca reusesc!
    Pe scurt in fiecare seara te indepartezi cate un pic de bebe pana ajungi afara din camera iar el doarme singur:in primele seri sa va asteptati la urlete si isterii vreo 30 min dar trebuie sa fiti tari!

Data inscrierii
    septembrie 2011
    Varsta
    32
    Posturi
    156

Video clips, Techniques and Advice from the Supernanny Television (TV) ShowTV Clips - Sleep Separation Technique acesta este link-ul aveti acolo un filmulet chiar daca nu intelegeti lb engleza se intelege totul din imagini!Succes!

Data inscrierii
    septembrie 2011
    Varsta
    32
    Posturi
    156

Implicit Raspuns Re: Cum adormiti copilul

Citat Citat din Aurora Vezi post
    Draga mea inteleg perfect prin ce treci a mea nu vrea sa adoarma decat cu mine si la pranz si seara!!!Mi-e groaza ca in aprilie trebuie sa nasc si pana atunci trebuie sa o dezvat ca doar nu o sa o iau la maternitate cu mine!!!si acasa vai de bunici daca nu ne invatam sa dormim singurele!Eu de obicei ma intind langa ea insa de vreo 2 seri incerc sa stau in fund langa ea dar e un chin trage de mine se tanguie se catara pe mine nu intelege de ce nu vreau sa stau pe perna langa ea...Dar rezist eroic!Mi se rupe sufletul dar trebuie sa reusim !!!Succes si voua!

bbcroc Avatar
    bbcroc este offline Membru
    Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Posturi
    27

Baietelul meu doarme singur de la 1 an si cateva luni. mie personal nu mi-a placut metoda cu lasatul sa planga pana se obisnuieste, pur si simplu nu am putut sa il aud cum plange si sa nu ma duc la el. stiu, e o metoda foarte eficienta si relativ rapida. eu am procedat putin diferit. il adormeam eu, adica stateam cu el pana era adormit, si apoi plecam. treptat, cu el inca treaz, m-am indepartat de patul lui, dar de fiecare data cand maraia ca nu mai sunt langa el il asiguram ca sunt acolo si il linisteam de la distanta. fara sa il las sa planga. daca cumva chiar incepea sa planga, mergeam langa el si il linisteam. a durat ceva pana sa pot sa il las singur in pat, sa-i spun noapte buna si sa plec, cam in jur de 1 luna poate chiar mai mult. dar, cred ca a meritat efortul.
    intr-adevar e foarte important sa existe un ritual, de la care sa nu te abati prea mult. in fiecare seara mergem ne spalam impreuna pe dinti, ne luam pijamaua, citim o poveste, il sarut de noapte buna si plec.

AnUtZyIk Avatar
    AnUtZyIk este offline Moderator
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    6.245

Puiutul meu doarme cu noi in pat de 7 luni si nu cred ca mai am sansa sa-l transfer in alt patut,cel putin cat inca alaptez. dupa ce terminam cu tzitzi...poate reusim. Acum de cele mai multe ori adoarme la tzitzica dar are si zile in care nu vrea sa adoarma pana nu-l pun pe picioare sa-l legan.

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

AlynaB Avatar
    AlynaB este on-line acum Membru
    Data inscrierii
    septembrie 2010
    Posturi
    4.288

Asa a inceput sa faca si baietelul meu pe la vreo 9 luni, dimineata se cerea cu noi in pat.Il luam si mai dormea 2-3 ore. Apoi a inceput sa se trezeasca mai devreme, pe la 2-3 si ....din nou cu noi in pat, pana cand nu a mai vrut deloc in patut. Ziceai k doarme de sparge, dar cand simtea patutul se trezea urland.De atunci doarme cu noi in pat. Nu cred k o sa il mai pot dezobisnui de acum......

Lilypie Second Birthday tickers

Subiecte Similare

1. Copilul mea nu vorbeste
    De Lubiana in forum Psihologia si educatia copilului
    Replici: 11
    Ultimul post: 27 aug 2010, 13:28
  2. Febra la copilul de 1,5 ani
    De sylvia in forum Bebelusi 0-12 luni
    Replici: 10
    Ultimul post: 29 nov 2009, 00:45
  3. Copilul la 52 de saptamani
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 12 oct 2009, 13:37
  4. Cum se infaseaza copilul
    Ultimul post: 30 iul 2009, 09:06
  5. Mama si copilul
    Ultimul post: 30 iul 2009, 06:59

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44