Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 20

Subiect: Voi dati vitamine la copii?

Vitea Oaspete

Implicit Voi dati vitamine la copii?

Buna!
    Am si eu o intrebare,care pana ieri nu prezenta asa o nelamurire si anume :
    -Ce credeti ,este necesar sa dam copiilor vitamine,chiar daca sunt alimentati sanatos(adica fructe,lactate,legume,carne etc),in special primavara si toamna cand organismul este devine mai sensibil datorita schimbarilor bruste de temperatura si nu numai?
    Eu i-am dat fetitei mele asta toamna prin septembrie Pikovit sirop aprox. o luna de zile,pt. ca ii dadeam numai 5 mil/zi(pe prospect scrie ca la varsta ei se poate de si 10ml/zi),pentru a o ajuta un pic pt. perioada rece care urma si expunerii la fel de fel de raceli.Altceva nu i-am dat decat Ca lactic,care se da normal 10 zile/luna si picaturile de Vigantol zilnic cate 4 pic.
    Credeti ca e exagerat sa dai copilului vitamine in anumite perioade din an?
    Mie,ieri o persoana care m-a auzit ca am inceput sa-i dau acum niste vitamine(pt. perioada asta de primavara cand sunt fel de fel de viroze),mi-a spus ca nu e bine ce fac ca a auzit ea de la un medic ca daca copilul manaca sanatos nu e nevoie de alte vitamine si ca risc sa-i obisnuiesc organismul asa si fac mai rau.
    Precizez ca fetita mea are 1 an si jumatate.
    Va rog sa-mi spuneti parerile voastre ca eu nu mai stiu ce sa cred si
    va multumesc anticipat pt timpul acordat

Iolanda Oaspete

Implicit Re: Voi dati vitamine la copii?

In principiu, are dreptate persoana respectiva. Daca alimentatia copilului este bogata, daca consuma frecvent fructe, legume crude, carne, lactate, oua, nu este necesar sa ii dai si alte vitamine. Organismul trebuie lasat sa lupte singur. E ca si cum copilul vinde de la scoala si nu stie sa faca tema, iar tu crezand ca il ajuti ii faci mare parte din tema, dar de fapt nu il ajuti deloc ci din contra. Cam asa sta treaba si cu vitaminele.
    Daca e sanatoasa, nu raceste frecvent, nu apelezi frecvent la antibiotice, deci imunitatea e ridicata si alimentatia corespunzatoare, eu zic ca nu are sens sa ii dai vitamine. Chiar daca va mai raci, doar asa i se va intari sistemul imunitar.

Twenty Oaspete

Da,e si asta o comparatie,dar eu nu i-am mai dat fetitei mele pana asta toamna vitamine deloc si nici tratement pt. imunizare nu i-am facut,cum am vazut pe aici ca mai fac unele mamici mai ales in perioada de iarna si vreau sa-ti mai spunca pana asta toamna imi racea din doua in doua saptamani si ma saturasem de atatea medicamente si fel de fel de prostii care nu faceau decat sa-i distruga stomacelul si ficatul si sa-i taie pofta de mancare.
    Asa ca la recomandarea medicului ei de fam am facut treaba asta si am avut rezultate f bune si am fost bucuroasa ca nu a mai fost nevoie de sa-i dau medicamente deloc iar vitaminele pe care i le-am dat eu nu au hipervitaminizat-o ci au ajutat-o sub alta forma. Eu am cumparat vitamine de la calivita, le gasiti si aici www.cali.ro/17-pentru-copii

Iolanda Oaspete

Pai asta ziceam si eu, in conditiile in care copilul nu raceste des si are alimentatie sanatoasa, deci si imunitate ridicata, nu e nevoie de vitamine. La voi se pare ca a fost, Si la noi e nevoie din cand in cand, al meu nu mananca fructe si legume.

Marinnela Oaspete

Eu ii dau vitamine la al meu pentru ca nu mananca bine deloc, de-abia il conving sa mai manance cate ceva deci... cred ca e justificat. In prezent ii dau Lion Kids Punch cu vitamina D.

Denissa Oaspete

Eu una, dau copilului meu periodic vitamine. Are 2 ani fara 1 luna si iarna asta n-a racit deloc.
    E drept ca vitaminele nu sunt vitamine de sinteza, ci vitamine naturale, care sunt mult mai scumpe...dar absolut deloc nocive. Si care nu-i distrug imunitatea ci i-o ajuta.
    Ma rog, e drept ca eu m-am declarat oficial in randurile familiei si prietenilor drept ..."tzacanita" si ...adepta a "ierburilor", (a se traduce - medicatie naturista si homeopata). Si periodic indop toata familia cu vitamine naturale 100%. Si nu-mi pasa ce zic prietenii, eu una asa consider ca este bine si asa fac.
    Deci, parerea mea, daca ii dai copilului vitamine naturale 100% (extrase din plante) nu ai ce rau sa ii faci, dimpotriva.

Bini Oaspete

Mare grija cu vitaminele mai ales cu calciu .Eu fetei (12ani) i-am dat vitamine si sa ingrasat, calciu binenteles ca i-am dat ptr.ca avea lipsa dar nu-l asimila si a facut pietre la rinichi. Am aflat apoi ca cel mai bine este sa-i dai vitamine naturale, acestea de obicei se asimileaza mai bine, dar totusi este bine sa nu exagerezi sa nu devina 0sensibila.La bb nu-i dau decat Vigantol ,are numai 4 luni...

Suparici Oaspete

In mod normal, vitaminizarea se face pe cat posibil pe cale naturala,dar cand semne evidente de carente si medicul recomanda administrarea lor cred ca este ok. Administrarea preventiva nu cred ca are rost, pentru ca organismul va fi fortat sa lupte pentru eliminarea surplusului,iar dupa intreruperea administrarii sa continue sa elimine aceste vitamine. Asa mi-a explicat pediatra, sper ca am retinut corect.

Suzana Oaspete

In afara de vit C si vigantol nu i-am dat printesei mele alte vitamine. Prefer sa-si ia vitaminele din fructe proaspete, decat din combinatii sintetice, mult mai prost asimilate.

Latty Oaspete

Fetelor va salut si va multumesc din suflet pt. atentia si parerile oferite dar si pt sfaturi(pro si contra)!
    Am fost oeracum nedumerita de treaba asta,dar acum m-am mai linistit,m-am consultat si cu sotul meu care e medic,dar nu pediatru ci oftalmolog,am intrebat-o si pe mama mea care e cadru medical si bineinteles sfaturile voastre si am ajuns la concluzia sa-i dau acum 10 zile,daca tot am inceput,cate 5 ml/zi apoi sa mai fac o pauza....si apoi sa-i dau ceea ce nu i-am dat pana acum,Vitamina C(fiole),cu toate ca ea isi mai ia aceasta portie de Vit C zilnic si din lamaia pe care i-o pun zilnic in ceai si din sucul de portocala si grefrut rosu .

Crissa Oaspete

eu sint una din mamele care dau copiilor vit.C -1 fiola/zi!...trebuie sa mentionez ca nici macar vit.C n-am dat-o fara recomandarea medicului...la inceputul toamnei, am sunat-o pe dr. neonatoloaga la Bucuresti, pt ca auzisem de tot felul de vaccinuri cu administrare orala, ce se dau copiilor pt intarirea imunitatii (gen: Ribomunyl, Lantigel)...ea mi-a spus ca nu e cazul sa-i dau polivaccinurile enumerate de mine (pt care tb sa fii perfect sanatos, in caz contrar risti sa dezvolti una din boli) ci doar vit.C!!!!!!!!! ideal e doar din alimentatie, insa la indicatia ei i-am administrat 1 fiola/zi, timp de 10 zile/luna...si trebuie sa recunosc, ca pina acum am trecut iarna cu bine ...ah, si parca surplusul de vitamina C se elimina din organism, sau ma insel?...pupici la toate

ZanaBuna Oaspete

vitaminele si mineralele au si ele rolul lor. nu dai tu dupa ureche ca ti le-a recomnadat prietena..

Vitamnile chiar daca suna frumos cuvantul sunt niste MEDICAMENTE. cum Dumnezeu puteti sa le dati asa, tam nisam ca vi se pare ca e slab copilul? trebuie analize. unele sunt chiar PERICULOASE in doza mare . de exemplu Vitamina d

ps. asa au facut si ai mei parinti eram slabanoaga rau dar sanatoasa, imi luau de la sarbi pe vremea lui Ceasca vitamine. si dupa 3 ani am pus masiv pe mine, ajunsesem in clasa doua treia OBEZA. si nu sunt singurul caz.

mai bine du-l la munte 2 saptamani sa vezi ce mananca acolo..du-l pe stadion si la 2 ani se poate , sa faceti impreuna ture si sa vezi pofta de mancare dupa aproximativ 1 saptamana.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Nastere la spitalul Filantropia, ce sfaturi puteti sa-mi dati?
    De Victoria in forum Medici, cabinete si spitale
    Replici: 24
    Ultimul post: 23 apr 2012, 20:43
  2. Vitamine prenatale
    De corynica in forum Clubul burticilor
    Replici: 8
    Ultimul post: 13 dec 2011, 13:52
  3. va rog dati-mi nista sfaturi
    De marya.d in forum Preconceptia
    Replici: 135
    Ultimul post: 16 nov 2010, 08:28
  4. Replici: 4
    Ultimul post: 16 iul 2010, 18:15
  5. Suplimente cu minerale si vitamine pentru copii
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 30 iul 2009, 04:14

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44