vivi, in ce zona e asta..n-am auzit sau o fi in alta localitate?
nu e in alta localitate, eu stau in zona piata romanilor, piata traian
Buna ziua, ma numesc Tilvescu Dorina si am copilul la gradinita Tom & Jerry si pot sa va spun ca eu sunt multumita de serviciile oferite. Copilului meu ii place mancarea, este bine ingrijit si, ceea ce este fff important, merge la gradinita cu zambetul pe buze. Aceasta este a treia gradinita din septembrie 2009 si pot sa spun ca este singura unde s-a adaptat repede si asta in principal pentru ca doamnele de aici sunt foarte sufletiste si dragute cu ei. Deci, consider ca zvonurile legate de caldura, mancare, etc...sunt doar zvonuri. Va pot asigura ca totul este in regula.
Hello la toata lumea! Este prima mea postare pe forum, dar am cam ajuns la disperare!!! Am copilul din toamna la gradinita Montessori si sunt foarte multumita de cum este educat si ceea ce invata acolo. Educatoarele chiar isi dau interesul sa faca activitati diversificate si se ocupa de toti copii. Am inregistrat reale progrese in dezvoltare, DAR... ma confrunt cu o problema in ceea ce priveste respectarea noremlor de igiena si prevenire a bolilor infecto-contagioase (dupa solicitarea scrisa de a respecta normele in vigoare pot spune ca actualmente situatia s-a ameliorat) precum si in ceea ce priveste regimul alimentar. Merita oare sa schimb gradinita?... are deja prieteni acolo... dar nici nu pot sa-l tin in continuare in aceste conditii... Copii au carne in meniu doar o data pe saptamana (in alte saptamani mai au si de doua ori) si atunci primesc doar sos vanotaresc cu cartofi, nu carne cu sos si cartofi, dar sper ca contine si carne, ar fi total aiurea sa le serveasca doar sos cu cartofi!!! O persoana de acolo - Gabi - nu stiu ce rol are in gradinita caci nu este nici educatoare la grupa noastra si nici directoare ca sa se bage in seama - mi-a spus ca noi avem pretentii prea mari si a refuzat sa i se dea copilului carne pe care m-am inteles cu educatoarea sa i-o duc zilnic, pe motiv ca in gradinita nu se accepta produse din afara! Cu asta sunt de acord, dar care este rezolvarea? Saptamana trecuta i-am facut analizele si copilul este anemic! A doua masa de carne este considerata un mic dejun: "paine+unt+salam"! Si lapte primesc doar o singura dimineata pe saptamana! Ceai sau suc deloc! In schimb sunt nelipsite in fiecare saptamana langosi, gogosi, clatite (servite ca felul 2 dupa supa), ciocolata de casa, salam de biscuiti (gustare dupa amiaza)... Si la alte gradinite este meniul de asa natura? Eu stiu ca meniul in cadrul pogramului la gradinite cu pogram prelungit trebui sa acopere 75-80% din ratiile zilnice prevazute. Apreciez daca puteti sa-mi dati detalii de meniu in gradinite!
am reusit sa gasim loc la o cresa, pt toamna....umblind peste rot am vazut diverse meniuri, la o cresa scria carne de porc.....la cresa? nu e recomandata sub 2 ani carnea de porc si oare toti au masele sa ,,rumege ,, carnea atoasa?a mea nu are decit vreo 8 dinti...eu nu sint pt sucuri, nu i dau decit rar si facut in casa.
Proteinele pot fi si altele decit de origine animala...daca ai posibilitatea , si ai unde sa o muti, nu e problema de locuri , muta copilul.
Buna ziua, sunt mamica cu copilasul la Tom&Jerry si vreauj sa va dau un exemplu d emeniu de la ei: dimineata -lapte cu cereale sau paine cu unt si cu gem sau sunca presata (nu salam, parizer sau crenvusti);pranz-supa sau ciorba ca felul I (cam de doua ori pe saptamana cu carne ) , cartofi cu piept pui, orez cu pulpe pui, etc ca felul II, desert sub forma unei eugenii sau compot. Pe langa acestea se intercaleaza o gustare de fructe dimineata si o gustare la 16.30-17 fie sub forma unui iaurt,o gogoasa un piscot, etc.
Personal eu sunt multumita si la fel si copilasul.
Multumesc! Suna foarte bine si complet diferit de ceea ce se ofera la Montessori! Oricum si aici au imbunatatit meniul dupa ce i-am sesizat. Dar pentru banii pe care ii platesti (360 Euro cu tot cu masa pe luna la program prelungit) gradinita are multe neajunsuri! Educatoarele sunt bine pregatite, dar pe partea administativa, de igiena si de alimentatie lasa foarte mult de dorit!!! La voi cum este sunt primiti copii bolnavi in grupa cu cei sanatosi si li se administreaza medicamente (paracetamol, nurofen, etc.. cica antibiotic doar cu prescriere de la medic)?
Am vazut mesajul tau si poti sa-ti dau detalii despte Montessori. Eu am baiatul acolo din septembrie si sunt multumita de educatoare si programul pe care il au. Tot timpul fac activitati care alterneaza, sunt scosi in curte cand timpul o permite. Ceea ce m-a determinat sa leg acesta gradi a fost faptul ca este singura care are loc de joaca in umbra.
Dar, dupa jumatate de an am observat si minusurile, din pacate acestea sunt numeroase...
Igiena si masuri de prevenire a bolilor infecto-contagioase: nu se respecta nici cele mai elementare reguli: Copii bolnavi sunt primiti in colectivitate impreuna cu cei sanatosi si li se administreaza si medicamente (paracetamol, nurofen, etc pentru antibiotice cica trebuie prescriptie de la medic), nu suntem anuntati de bolile transmisibile de care sufera copii din colectivitate. Aceasta a fost situatia pana prin februarie, acuma vad ca au schimbat abordarea, pun anunt cu bolile aparute in colectivitate, nu stiu daca mai administreaza medicamente copiilor. (eu vad ca daca inainte copilul mergea trei zile la gradi a patra era bolnav, acuma merge fara intrerupere de doua saptamani)
In ceea ce priveste alimentatia, vezi ca asta este subiectul pentru care am intrat pe forum. Eu sunt nemultumita de faptul ca li se da ca fel principal la masa de pranz mancare gen langosi, gogosi sau clatite!!! Este adevarat ca nu in fiecare zi dar cel putin odata sau de doua ori pe saptamana. Si la gustarea de dupa amiaza (desert) sunt indopati cu dulciuri: ciocolata, raffaello, salam de biscuiti, etc - facute in casa ce-i drept, dar???
La partea administrativa si de intretinere iarasi nu sunt de laudat! De exemplu una din toaletele copiilor a fost defecta cateva luni la rand! Jucariile de exterior gen masinute/biciclete sunt cam obosite - si aici, chiar daca este gradi particulara parintii au venit cu initiativa de a cumpara biciclete/trotinete din banii lor...
In ceea ce priveste limba germana, nu trebuie sa-ti faci griji, sunt foarte multi copii care nu vorbesc germana, o invata la gradi... Educatoarele, cel putin cele de grupa noastra, sunt bine pregatite si stiu cum sa abordeze copii si sa comunice cu ei, chiar daca la prima vedere par mai reci (poate datorita sistemului austriac pe care il aplica si care nu are prea multe in comun cu latinii din noi).
Daca mai ai intrebari, iti raspund cu drag... Pot sa-ti spun care este situatia actuala si cantereste tu plusurile si minusurile...
Da, noi suntem multumiti ca pentru banii pe care ii platim (aprox.180 euro) copilul este bine educat. In ceea ce priveste bolile cei de la gradinita Tom si Jerry procedeaza astfel: daca , in mod neasteptat, face febra sau vomita sau li se pare ca nu este ceva in ordine suna parintii sa vina repede( intre timp il scot din clasa si te intreaba daca sa ii administreze sau nu ceva pentru scaderea temperaturii); la o raceala normala fara febra dar cu rinoree si tuse copii nu vin vreo 2-3 zile dar este interzis sa lasi copilul cu medicatie la gradinita. Si acest lucru este si afisat peste tot. Si parintii am vazut ca se conformeza...ca urmare copilasul meu a stat acasa in 4.5 luni de cand merge la aceasta gradinita de vreo 3 ori cate 3 zile.
Gradinita wendy kids cu predare in limbile germana sau engleza, va invita sambata 27 martie 2010 intre orele 15-18 sa cunoasteti o lume de basm pentru copilul dumneavostra, prin intermediul teatrului de papusi!
Va asteptam cu drag pe aleea ghirodei 55 a! (aprox. 100 m de clubul tivoli)
Am si eu o fetita la gradinita Palestre in Mehala si pot sa va spun ca sunt foarte multumita de cum se ocupa acolo de copii. Personalul este decent, educatoarele nu sunt nervoase si nici cu ochii pe ceas, au spatii de joaca si cel mai important au dormitoare separate si masa o servesc in alta incapere. Se joaca ,,pe engleza", au frumos organizat si saptamana trecuta au cules toporasi din curte. Ma rog, eu sunt incantata ca nu am probleme dimineata cand trebuie sa o ducem la gradi, merge cu placere, dar si ceilalti parinti sunt multumiti. Daca o intreb ce a mai facut imi spune ca se joaca si danseaza, dar vad ca stie multe si nu doar poezii. Si masa e buna, au bucatareasa si au zilnic carnita, dar de pui sau vita, mai rar de porc , plus fructe. De iepuras au primit cate un mic cadou.Imi place si ca nu e aglomerat, se pot ocupa cum trebuie de piticuti, nu e cu fite si taxa este mult mai convenabila decat la alte gradinite, mai ales ca nu se lauda ,dar atmosfera e calda si linistita.

Va multumesc pentru precizari doamna Berescu. Noi nu ne putem permite sa facem publice aceste documente trimise de doamna Munteanu din motivatii ce tin de etica noastra.