Eu sunt in 32 sapt...si chiar nu-mi este frica de nastere deloc...pt ca in aceasta aventura nu suntem singure ... fac parte si micutii nostri...asa ca aveti grija de ei,mangaiati, vorbiti-le, puneti-le muzica ..incepe-ti sa-i rasfatati chiar daca sunt in burtica! si o sa vedeti ca o sa fie bine....Eu imi pun toata increderea in micutul meu, i promit ca o sa-l ajut dar cu conditia ca si el sa ma ajute!!!! E o ,,lupta" pe care o vom duce in doi, eu si el ..si care ne va unii toata viata!!!!
A...si important este marimea capului copilului nu kg acestuia .... nepoata mea a avut 4.100 kg si sora mea nu a avut nici macar o fisura! a avut o nastere usoara..
Sarcina usoara!si nastere usoara tuturor!!!!
M-am hotarat sa fiu cat se poate de sincera: si pe mine ma ingrozeste gandul nasterii, mai ales ca si eu sunt la prima experienta de acest gen. In fata sotului meu, a parintilor etc. fac pe viteaza cand mai vine vorba pe la noi prin casa de momentul nasterii. Incerc sa fiu curajoasa pt ca asa reusesc cumva sa ma autoconving ca totul va fi bine si ca nu vom avea de suferit nici eu, nici bebelusul meu. Dar asta e pe de o parte, pt ca pe de alta parte... am momente in care nu-mi pasa de nimic numai de el si ma gandesc ca indiferent daca voi avea eu de suferit sau nu, copilul sa fie sanatos si bine ca restul nu mai conteaza. Asta cred ca vine si din instinctul de mama pe care pana sa raman insarcinata nu l-am inteles cu adevarat, dar pe care il inteles perfect acuma. Imi iubesc extraordinar de mult copilul si abia astept sa fac cunostinta cu el, sa-l tin in brate si sa-i arat cat il iubesc si cat de mult l-am asteptat. Deja nimic altceva nu mai are valoare, asa ca voi incerca sa ma duc la spital (cand se declanseaza nasterea) cu foarte mult curaj, optimism si incredere in Cel de sus ca ne va ajuta pe amandoi.
Mult succes si celorlalte mamici, sarcina usoara in continuare celor care inca mai au de asteptat putin, nastere usoara va urez la toate si copii sanatosi!
si mie mii putin frica , trebuie sa nasc de azi pe maine si abia astept)sa ma scap odata bafta si fiti curajoase
)
eu cred ca oricarei femei ii este frica de nastere mai ales cand e prima sarcina .
eu una voi naste prin cezariana si din faptul ca am probleme de sanatate dar si la nastrea normala vor fi probleme nu inteleg de ce va feriti de cezariana in fond si la urma e doar o operatie te refaci mai greu dar nu vei mai avea probleme dar in schimb la nasterea normala in timp poti face ruptura de perineu.dupa nastere nu ai probleme dar in timp veti vedea foarte multe femei s-a confruntat cu aceasta problema.pupici si nastere usoara
da.......... si eu trebuie sa nasc este prima sarcina si imi este fff frica si nu stiu ce sa aleg o nastere normala sau cezareana voi ce parere aveti va doresc nastere usoara si multa sanatate la amamandoihttp://www.sarcina-nasterea.ro/forum/images/icons/icon5.gif
Question
da.......... si eu trebuie sa nasc este prima sarcina si imi este fff frica si nu stiu ce sa aleg o nastere normala sau cezareana voi ce parere aveti va doresc nastere usoara si multa sanatate la amamandoi
Asa cum ai spus si tw, Unregistred, la nasterea prin cezariana nu este nici un pericol in afara de durerea pe un timp mult mai indelungat a operatiei si timpul de refacere dupa. Dar, doar atata timpt cat nu poti naste normal. De ce sa te chinui atata timp cat mama si bebelu sunt perfect sanatosi. Eu una nu sunt adepta cezarianei si sper sa va ganditi bine inainte de a lua o decizie. Sa aveti copii frumosi si sanatosi. Va pup pe toate
Dragi burtici,
Sunt Sorana, mama a doi baietei de 4 si respectiv 2 ani. Vreau sa va anunt ca s-a deschis ProMAMA Center, o Scoala a Mamei, unde puteti fi pregatite pentru marea intalnire cu puiutul vostru. Din pacate, eu nu am putut beneficia de consiliere de specialitate cand eram insarcinata si mi-a lipsit foarte mult acest lucru. Parerea mea este sa nu ratati asa o ocazie.
La acest centru puteti primi ajutor calificat atat pentru perioada prenatala, cat si pentru cea postnatala.
Veti putea participa la cursuri Lamaze, sustinute de un educator prenatal certificat international, unde veti invata sa intelegeti totul despre procesul nasterii si sa aveti incredere in voi si in capacitatea voastra de a putea trece peste acest moment fara panica. Deasemenea, veti invata totul despre nou-nascut si alaptare.
La ProMAMA puteti practica si gimnastica gravidei.
Lumea Mamicilor | nasterea nat - informatii despre cezariana si nasterea natural, motive pro si contra
sigur ca mi-a fost frica de nastere, mai ales de nasterea naturala pentru care am optat. Doctorita mi-a recomandat ca la conformatia mea sa nasc natural. haha ce bucurieparca speram in sinea mea sa zica altceva. mi-a fost frica mai ales ca am auzit-o pe mama toata viata cat s-a chinuit ea la nastere. Dar atunci erau alte timpuri. Nu era atata informatie. Eu m-am informat,am citit tot ce se putea, am vazut cat mai multe filmulete, am invatat sa respir, cred ca stiu ce am de facut. Voi vedea atunci cum va fi. Deocamdata sunt increzatoare ca va fi bine.
Nastere usoara la toate burticile!
La inceput sarcinii da, mi-a fost foarte frica. Dar citind, informandu-ma, auzind sfaturi m-am linistit si am zis ca pot. Am avut o nastere destul de usoara, nu ma asteptam. Am nascut natural cu epidurala. Bafta tuturor si lasa-ti frica de o parte, nimic nu se compara cu nasterea, atunci cand iti vezi puiul ptr. prima oara.
Eu imi doresc tare mult sa nasc natural, pt ca iti revii mai repede, dar sunt putin ingrijorata ca mi s-a spus la ecograf ca baietelul are cordonul in jurul gatului (o data). Am auzit si femei care au nascut natural copii care aveau dubla circulara de cordon, dar parca mi-e teama, Nush.....oricum mai am o luna si mai fac un ecograf inainte si vad mai bine si ma consult cu doctorita. Si inca ceva, eu nu cunosc pe nimeni care sa fi nascut natural, nici sora mea, nici nasa, nici varamea toate au facut cezariana, din diferite motive. Ma intreb ce simti atunci cand incep contractiile alea, oare imi dau seama. Vai......sunt putin speriata. Oricum, indiferent cum ati naste va doresc la toate mamicile copii sanatosi si o recuperare rapida si usoara.