Rezultate de la 1 la 5 din 5
  1. #1
    Unregistered Oaspete

    Implicit Ce prajituri faceti acasa?

    Eu o sa fiu sincera nu prea stiu sa fac prajituri pt ca nu am incercat sa fac mai nimic in afara de clatite si rulada la astea ma pricep cel mai bine
    Astept retele voastre ce prajituri stiti sa faceti?

  2. #2
    RaluKa Oaspete

    Implicit Eu fac multe prajituri

    Asta e capitolul meu preferat. Sambata de obicei duc ceva dulce la munca...si mi-am cam rasfatat colegii!!!
    Deci....stiu sa fac aproape orice care are ca baza pandispanul. Clatitele le invart prin toata bucataria, si specialitatea mea sunt cele cu gem de pruna si nuci.
    Dupa care:
    bezele
    torta modenese
    pastiera napoletana
    biscuiti de toate felurile
    cornulete (sincer stiam sa le fac, o sa incerc vineri sa vad daca imi mai ies)
    cozonac...si mai sunt dar nu-mi vin in minte.

  3. #3
    Profa Oaspete

    Implicit Padispan

    Pai... presupun ca pandispanul stiti sa-l faceti, nu?
    Daca nu va dau eu reteta ... si de aici pleaca fantezia voastra in legatura cu cremele pentru torturi!

  4. #4
    Fotomodel Oaspete

    Implicit Eu asa manca....

    eu as manca o felie de cheesecake cu capsuni oare ketanal stie sa faca?

    dar sa incepem totusi cu pandispanul... ca de acolo... e chestie de imaginatie. eu am incercat sa fac un tort cu fructe de padure de craciun.... si a fost un esec... savarina era desert pe langa chestia zemoasa si nasoala ce mi-a iesit mie

  5. #5
    Paty Oaspete

    Implicit Padispan

    Pandispanul se face cam asa:

    Ingrediente:

    7 oua
    7 linguri lapte
    7 linguri ulei
    1 cana si jumatate faina
    1 cana si jumatate zahar
    1 praf de copt
    zahar vanilat

    Se separa ouale.

    Albusurile se bat bine bine. Secretul unui pandispan bun este baterea albusurilor. Practic trebuiesc batute pana cand in momentul in care intorci castronul cu fundul in sus spuma nu cade.

    Peste galbenusuri se pune zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul.

    Compozitia de galbenusuri se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor si doar de cateva ori pana se incorporeaza. Daca se amesteca prea mult riscati sa "pleostiti" spuma de albusuri.

    Peste praful de copt se pune putin otet alb dupa care se amesteca si acesta cu compozitia preparata anterior.

    Se unge cu unt o forma de tort/chec peste care se presara pesmet. Se rastoarna compozitia si se da la foc moderat(180grade) pentru 40-45 min. NU SE DESCHIDE CUPTORUL IN PRIMELE 20 DE MIN.

Subiecte Similare

  1. Cu cine faceti petrecerile aniversare?
    De MayaCraciun in forum Copii nostri
    Replici: 2
    Ultima replica: 20 feb 2014, 23:50
  2. Vand prajituri de casa
    De alinabarbu in forum Anunturi, vanzari, cumparari
    Replici: 3
    Ultima replica: 14 nov 2012, 23:32
  3. [VAND] Set de decorat torturi si prajituri WILTON Master Tip Set adus din USA 56 pcs
    De alternative_me_1984 in forum Anunturi, vanzari, cumparari
    Replici: 4
    Ultima replica: 12 oct 2012, 21:02
  4. Niciodata sa nu faceti avort, e groaznic
    De Floricica in forum Clubul mamicilor
    Replici: 5
    Ultima replica: 14 nov 2008, 09:46
  5. Voi cum faceti saratele?
    De Sara in forum Din bucatarie
    Replici: 2
    Ultima replica: 24 oct 2008, 00:44

Bookmarks

Reguli postare

  • Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •