+ Raspunde la subiect
Rezultate de la 1 la 6 din 6

Subiect: Mancare sanatoasa

Maryn Oaspete

Implicit Mancare sanatoasa

Doresc si sa impartasesc aici din experientele mele de dieta si sa-mi spun parerea despre alimentatia sanatoasa. Nu sunt medic dar sunt pasionat de acest subiect, atat teoretic cat si practic. Voi povesti aici doar ceea ce am experimentat eu insumi si voi incerca de cele mai multe ori sa ofer informatii verificate.

Deci, ce este sanatos sa mancam!? Cred ca tuturor ne este deja clar ca cele mai sanatoase alimente sunt fructele si legumele consumate in stare naturala, adica nesupuse tratamentului termic. Pe locul doi sunt tot legumele si fructele insa tratate termic. In nici un caz legumele preparate prin prajire, mai ales cu ajutorul uleiului rafinat, nu sunt sanatoase.

Desi sunt adeptul teoriei alimentatiei vegetariene sunt si un mare amator de carne, pur si simplu imi place. Insa cred ca tuturor ne este clar ca nu trebuie sa facem abuz de carne iar atunci cand o consumam este bine sa fie o carne slaba si este bine sa fie preparata prin fierbere si mai putin prin prajire.

La ora actuala alimentele preparate sau si semipreparate din supermarketuri, cu exceptia legumelor si fructelor cat si a carnii proapete, sunt pur si simplu otravuri. Mezelurile sunt otravuri de care trebuie sa ne ferim si aici ma refer la toate mezelurile.
    Mai nou vad ca si painea noastra cea de toate zilele contine tot felul de substante care ajuta la conservare si care cu siguranta nu sunt sanatoase.

de la inceput trebuie sa ne fie clar ca marilor firme prelucratoare de alimente le pasa in primul rand de profiturile financiare si mai putin de sanatatea consumatorilor.

Andrada Oaspete

Implicit Alimente sanatoase

Este foarte important sa consumam si lichide sanatoase. Este foarte important sa ne ferim,ca dracul de tamaie, de sucurile de tip Cola si Fanta.
    Timp de mai multi ani am consumat cu o crasa inconstienta cate 2 litri de Coca-Cola pe zi, in fiecare zi, ceea ce dupa mai multi ani mi-a provocat mai multe afectiuni stomacale si intestinale pe care si azi incerc sa le vindec. Cel mai bun lichid este apa. Cea mai buna apa este cea de izvor, de la izvor, atunci cand avem acces la ea. Pe locul doi pun apa plata din magazine si apoi apa minerala carbogazoasa. Este necesar, pentru o buna functionare a proceselor de digestie si nu numai sa consumam( indiferent de anotimp) cel putin 2-3 litri de apa pe zi, in fiecare zi din care o mare parte sa o consumam pana la orele 14-16. Seara, in special dupa orele 18-19 este bine sa reducem semnificativ consumul de lichide cat si pe cel de alimente.
    Alte lichide sanatoase sunt sucurile naturale, asa-zisele fresh cat si ceaiurile

Getutza Oaspete

Implicit De ce sa nu bem apa seara?

da ce ce crezi ca nu e bine sa bem apa seara?
    Intreb asta pentru ca eu obisnuies sa consum multa apa si ceaiuri seara, iar peste noapte ma trezesc si mai beau apa din cand in cand

Maryn Oaspete

Implicit Consumul de apa seara

Citat Citat din Getutza Vezi post
    da ce ce crezi ca nu e bine sa bem apa seara?
    Intreb asta pentru ca eu obisnuies sa consum multa apa si ceaiuri seara, iar peste noapte ma trezesc si mai beau apa din cand in cand
    Consumul de apa este foarte bun si in principiu nu cred ca exista contraindicatii de vreun fel insa este absolut logic ca daca bem multa apa sau multe lichide seara, mai ales inainte de culcare, dupa 2-3 ore vom fi nevoiti sa ne trezim ca sa mergem la toaleta si acest lucru ne v-a "fractura" somnul ceea ce nu este chiar sanatos deoarece nu vom mai fi atat de odihniti. Fiecare organism are modul sau poarticular de functionare asa ca ceea ce am scris mai sus este posibil sa nu fie valabil pentru toata lumea.
    Multumesc tuturor celor ce au avut amabilitatea de a raspunde acestui post.
    Aproppos de Cola. Acum, un pahar de cola, o data pe saptamana dupa o masa grasa nu a omorat pe nimeni, insa abuzurile da, au omorat. Ideea este sa ne ferim de abuzurile de orice fel.

Sono Oaspete

Implicit Mancaruri nesanatoase sau otravuri

Sunt de acord cu tine ca mancarurile semipreparate sunt otravuri.
    Nu am stat sa citesc eticheta, insa cand am gustat lasagna mi-a ramas gura punga. Era numai sare si parca era cauciuc!
    Am mai incercat si niste hamburgeri, tot foarte sarati. La fel si pizza...
    Mie nu imi place deloc sarea, dar alea parca erau sare cu aroma de mancare...

La fel si cu chipsurile, imi fac rani la cata sare au

Cola si Pepsi nu mai beau. Deloc.
    Am baut acum doua saptamani un pahar dupa vreo 2 luni de nebaut si m-a intepat stomacul cateva ore.

Data inscrierii
    august 2010
    Varsta
    54
    Posturi
    4

Implicit Re: Alimente, aer si apa sanatoase sau nu ?

Mancarea si apa sanatoasa merg mana-n mana. Spalatul legumelor si fructelor, fiertul mancarii, spalatul pe maini si pe fatza etc. pot fi benefice sau daunatoare sanatatii si frumusetii, caci totul depinde de cum si ce ducem in interiorul organismului nostru dar mai ales al copiilor nostri.
    Apa din ziua de azi conţine o serie de produse toxice, rezultate ale civilizaţiei umane. Contaminarea cu benzină, floruri, produse farmacologice, pesticide, plumb, azbest, nitraţi şi chiar deşeuri radioactive are un impact asupra apei si alimentelor noastre. Au fost identificaţi peste 800 de impurificatori ai apei şi numărul acestora este în continuare în creştere.
    Merită a fi menţionat faptul că afecţiunile cauzate de substanţele toxice provenite din apă au o evoluţie cronică, de obicei fiind descoperite după o expunere îndelungată.
    Pe parcursul testelor de laborator şi studiilor în domeniu, cercetătorii au identificat prezenţa multor substanţe chimice în apa potabilă. Ele îşi pot avea originea în pesticide şi ierbicide, în deşeurile industriale, în poluanţii aeropurtaţi sau în gazele produse de trafic.
    În ciuda reglementărilor actuale de protecţie a mediului, deşeurile industriale şi reţeaua de canalizare urbană încă reprezintă una dintre principalele surse de poluare a apei potabile.

Indiferent de provenienţa lor, impurităţile îşi croiesc treptat drumul spre lacuri şi râuri, precum şi spre sursele subterane de apă. De acolo, ele intră în reţelele de alimentare cu apă pentru uz casnic, reprezentând o ameninţare la adresa sănătăţii şi a confortului nostru.

Unul dintre cele mai întâlnite metale grele găsite în apa potabilă este plumbul. În multe case şi reţele de alimentare vechi, apa se scurge prin ţevi de plumb. Cu cât contactul apei cu o ţeavă de plumb este mai prelungit, cu atât mai mult metal este absorbit de aceasta.

Plumbul poate slăbi sistemul de reproducere şi sistemul nervos central. Măreşte tensiunea arterială şi afectează auzul, iar expunerea masivă poate cauza anemie şi afecţiuni renale. De asemenea, plumbul a fost asociat cu problemele de comportament, dificultăţile de învăţare şi stagnarea creşterii. Copiii sunt şi mai sensibili, din cauza dimensiunilor reduse ale organismului. Copii hrăniţi cu preparate alimentare îmbuteliate pot absorbi până la 85% plumb dizolvat în apă.
    Mercurul este un alt metal greu foarte periculos, găsit în apă. Deşi mercurul este în mod normal eliminat prin epurarea apei la nivel municipal, persoanele care îşi extrag apa potabilă din puţuri private sunt total lipsite de protecţie, în special în zonele cu agricultură intensivă. Otrăvirea cu mercur cauzează probleme ale pielii, hemoragii interne, pierderea dinţilor, afecţiuni ale ficatului şi rinichilor.

Din cauza realităţii economice dure, sunt acceptate pe scară largă niveluri de contaminare mai ridicate decât cele dorite, iar apa pură de la fiecare robinet este din ce în ce mai mult un scenariu îndepărtat, un vis. Dintre sutele de poluanţi din apă, numai câteva zeci sunt strict monitorizaţi.
    Multe substanţe periculoase dizolvate în apă se acumulează în organism şi cauzează, în timp, afecţiuni cronice. Adesea, când descoperim simptomele, după mulţi ani de expunere, nu le asociem cu calitatea apei potabile.
    Plumbul şi mercurul sunt doar două dintre cele peste 800 de substanţe chimice nocive şi potenţial otrăvitoare găsite în apa potabilă. Multe alte substanţe contaminate sunt preluate de apă pe parcursul traseului prin reţelele municipale de alimentare cu apă, adesea învechite.
    Apa care trece prin aceste ţevi dizolvă lent, prin contact, materialele din care sunt realizate ţevile: plumb sau azbest. Dar şi prin numeroasele conducte de scurgere deteriorate sau prin simpla corodare a echipamentului hidraulic învechit.
    Trebuie să reţinem că reglementările referitoare la apa potabilă, care vizează protecţia sănătăţii publice, trebuie să fie „realizabile” din punct de vedere economic. Multe tehnologii avansate de tratare a apei sunt mult prea costisitoare pentru a fi implementate pe scară largă, fără a mai menţiona întreţinerea şi înlocuirea imensei infrastructuri de distribuţie a apei. La fel se intampla si cu purificarea aerului.
    Stim ca in aer exista bacterii, mucegai, virusuri si ca cel mai periculos si nociv este aerul de interior. De aceea alergiile si astmul sunt afectiuni frecvente de pe urma carora sufera persoanele dragi noua, chiar si noi. Fumul de tigara, poluantii, cenusa semineelor, polenul, gazele emise de la tevile de esapament, pesticidele, alergenii animalelor de casa etc. toate contribuie la imbolnavirea plamanilor nostri, ai tuturor.
    In speranta ca doriti sa dezvoltam acest subiect inepuizabil si extrem de important, va invit luni la orele 14.30 sau marti la orele 18 la un seminar special despre purificarea apei de baut, a apei de spalat si a apei de preparat hrana (intr-un cuvant a apei de la chiuveta, pe care noi o utilizam cel mai mult in ambientul nostru casnic) si a aerului pe care il respiram.
    Scrieti-ne la : isabela.isbashi@gmail.com pentru detalii despre participare la seminar.

+ Raspunde la subiect

Subiecte Similare

1. CaliClean detergenti bio, o alternativa sanatoasa
    De lovelife in forum Clubul mamicilor
    Replici: 0
    Ultimul post: 15 feb 2011, 11:06
  2. Pofta de mancare
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Ultimul post: 13 nov 2010, 01:51
  3. Pofta de mancare
    Ultimul post: 13 nov 2010, 01:51
  4. Adidasii pe arcuri – pentru o miscare mai sanatoasa
    Ultimul post: 08 iun 2010, 14:14
  5. Principii de alimentatie sanatoasa la copii si adolescenti
    Ultimul post: 30 iul 2009, 08:52

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41