Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 17

Subiect: Ce stiti de aparatul de facut paine

Daria Oaspete

Implicit Ce stiti de aparatul de facut paine

Am vazut in comert un aparat de facut paine, ce stiti de acest aparat ? Pe mine ma intereseaza sfaturi legate de aparat in sine, ce marca sa caut, ce caracteristici ar trebui sa aiba, chestii tehnice. De retete ma pot ocupa mai tarziu, cand voi avea si aparatul.
    Asadar, daca ma poate ajuta cineva cu informatii, as fi recunoscatoare, ca mai e putin si vine Mosul, si n-as vrea sa il pierd

Aurora Oaspete

Implicit Re: Ce stiti de aparatul de facut paine

Incepand de azi sint si eu mandra posesoare a unei masini de paine...
    Face paine de 750gr si 1300gr... chec, marmelade, paine dulce... cred eu ca asta e cozonacul de ex, paine alba, neagra, pt french toastare o gramada de butoane... inca nu sint familiarizata cu ea... dar o pun eu repede la treaba, are doua invartitoare (am uitat cum se numesc!!!) ,am si eu chestia aia ca un carlig pe care a pus-o Afrodite, e de origine nemteasca, AFIK, nu imi spune nimic numele... am citi mai totul pe forum despre MP, dar tot cred ca o sa vin cu sute de intrebari pana ma obisnuiesc...

La retete e cam slab ca nu are o carte insotitoare, doar cateva retete asa ca sa ma amageasca... dar sa traiasca Culinarul si culinaresele... si ma descurc eu!
    Trebuie sa ii multumesc mamei soacre pt acest cadou de Sarbatori... pt ca ea e vinovata... de fapt ea mi-a dat 100 euro sa imi iau ce vreau si eu asta vreau de 1 an jumate... Am dat pe ea 79 euro!!!

Flavia Oaspete

Am crezut ca se va deschide un topic cu retete pentru masina de paine. Asa ca am sa scriu aici, poate ma citeste cineva. Am facut paine la masina de paine Oster de 1 kg capacitate. Dar mi-a iesit o paine cam uscata si desi in aparat am vazut ca se umflase frumos, spre sfarsitul ciclului s-a desumflat complet. Asa ca mi-a iesit o paine cu mult gust de drojdie si la suprafata parca avea o vale... Valea Plangerii. Care o fi cauza? Am urmat reteta de baza de pe retetarul masinii. Poate ca o fi fost drojdia de vina, nu?

Luana Oaspete

Citat Citat din Flavia Vezi post
    Am crezut ca se va deschide un topic cu retete pentru masina de paine. Asa ca am sa scriu aici, poate ma citeste cineva. Am facut paine la masina de paine Oster de 1 kg capacitate. Dar mi-a iesit o paine cam uscata si desi in aparat am vazut ca se umflase frumos, spre sfarsitul ciclului s-a desumflat complet. Asa ca mi-a iesit o paine cu mult gust de drojdie si la suprafata parca avea o vale... Valea Plangerii. Care o fi cauza? Am urmat reteta de baza de pe retetarul masinii. Poate ca o fi fost drojdia de vina, nu?
    se prea poate sa fie drojdia. Ori ai facut tu ceva care adus la prabusirea painii.

Ca de ex:
    1. Aluatul a fost prea moale (de multe ori daca aluatul nu are consistenta care trebuie si e prea moale se prabuseste... si mai conteaza si felul de faina... de aceea eu nu respect niciodata ce zice cartea, de multe mai adaug faina sau lichid pana aduc la consistenta care trebuie)
    2. Ai miscat masina (aluaturile dospite au o sensibilitate la socuri, cind aveti aluat in castron la dospit doar de curiozotate dati cu ele de masa sa vedeti ce se intampla)
    3. Ai ridicat capacul in timpul coacerii (la mine capacul e ridicat pe tot timpul framantarii, ca sa pot controla consistenta lui, dar cind incepe dospitul il pun la loc si nu il mai deschid)
    4. Ai uns-o pe deasupra ca sa-i dai luciu si probabil ca lichidul (oul) a fost rece. Socul cald/rece nu e bun pt aluatul dospit

Florina Oaspete

Am si eu masina de facut paine dar niciodata nu am putut sa fac paine buna la program rapid. Cand am facut-o la acest program nu mi-a crescut deloc oare unde gresesc??? Programul la care fac eu painea e de 3.50 ore. Cine poate sa ma lamureasca ce fac eu gresit de nu imi iese painea la program scurt? Va multumesc.

Ginna Oaspete

Noi sintem la a doua masina. Am avut o masina Alaska cam 3 ani, s-a stricat si acum avem un Moulinex. Moulinex e mult mai buna, are mai multe programe, iese piinea din cuva mai usor.

Simina Oaspete

Eu am o Riviera & Bar.

3 dimensiuni de paine (750/1000/1250g)

Program ptr paine fara gluten
    Posibilitate sa retina in memorie alte programe
    O poti programa sa inceapa sa zicem peste 13 ore
    In memorie are deja 16 programe
    Are distribuitor automat - deci nu trebuie sa o supraveghezi sa ii pui ingredientele;
    Paleta se invarte de la stg la dreapta, de la dreapta la stg si de sus in jos; la final paleta se "culca" asa incat nu trebuie sa cauti paleta prin paine (asta mi s-a parut genial)

Am avut 3 calitati de masini: 40€, 70€ si asta la 170€.
    Sincer! calitatea painii nu se compara la asta fata de celelalte! Painea nu e umeda ca la celelalte. La celelalte trebuia sa o pazesc sa o scot imediat sa nu se faca condens in cuva din cauza caldurii si sa se ude. La asta - o las si toata noaptea si e ok!

Tatiana Oaspete

Am gasit traducerea la o parte din retele folosite pentru aparatul de facut paine

Aveti un pahar gradat (eu il folosesc pt. Apa si faina) si o lingura cu 2 capete. Capatul mai mare este lingura (il folosesc pentru ulei si zahar) iar cel mic lingurita (il folosesc pentru sare si drojdie). Eu nu am folsit niciodata lapte praf. Cateodata am inlocuit uleiul de floarea soarelui cu cel de masline si a iesit foarte buna. Puteti incerca!

Paine alba simpla
    Gramaj paine 454 g 680 g
    Apa ? pahar (scrie pe pahar) 1 1/8 pahar
    Lapte praf 2 linguri 2 ? linguri
    Ulei de floarea soarelui 2 linguri 2 ? linguri
    Zahar 1 ? linguri 2 ? linguri
    Sare 1 lingurita 1 ? lingurite
    Faina 2 pahare 3 pahare
    Drojdie 1 lingurita 1 ? lingurite
    Programul de utilizare programul 1 (de baza) programul 1 (de baza)

Paine cu tarate macinate fin
    Gramaj paine 680 g
    Apa 1 1/8 pahar
    Lapte praf 2 ? linguri
    Ulei de floarea soarelui 2 ? linguri
    Zahar 2 ? linguri
    Sare 1 ? lingurite
    Faina cu tarate 3 pahare
    Drojdie 1 ? lingurite
    Programul de utilizare programul 1 (de baza)

Paine neagra
    Gramaj paine 454 g 680 g
    Apa ? pahar (scrie pe pahar) 1 pahar
    Lapte praf 1 ? linguri 2 linguri
    Ulei de floarea soarelui 1 ? linguri 2 linguri
    Zahar 2 ? linguri 2 ? linguri
    Sare 1 lingurita 1 ? lingurite
    Faina neagra 2 pahare 3 pahare
    Drojdie 1 lingurita 1 ? lingurite
    Programul de utilizare programul 1 (de baza) programul 1 (de baza)

Paine italiana cu verdeturi
    Gramaj paine 680 g
    Apa 1 1/8 pahar
    Lapte praf 2 ? linguri
    Zahar 2 ? linguri
    Sare 1 ? lingurite
    Faina 3 pahare
    Maghiran uscat 1 ? lingurite
    Busuioc uscat 1 ? lingurite
    Cimbru uscat 1 ? lingurite
    Drojdie 1 ? lingurite

Paine cu branza si ceapa
    Gramaj paine 680 g
    Apa 1 pahar
    Lapte praf 2 linguri
    Zahar 1 lingura
    Sare ? lingurita
    Ceapa (granulata adica uscata, daca vrei) 1 ? lingura
    Cas sau cascaval uscat, razuit 1 pahar
    Faina 3 pahare
    Drojdie 1 ? lingurite

Paine cu stafide
    Gramaj paine 680 g
    Apa 1 ? pahar
    Lapte praf 3 linguri
    Ulei de floarea soarelui 3 linguri
    Zahar 2 linguri
    Sare 1 ? lingurite
    Scortisoara ? lingurita
    Faina 3 pahare
    Drojdie 1 ? lingurite
    Stafide (se adauga dupa sunetul de atentionare) 5/8 pahar

Paine cu rosii uscate
    Gramaj paine 680 g
    Apa 1 pahar
    Lapte praf 2 ? linguri
    Sare 1 ? lingurite
    Verdeturi uscate - amestec 1 ? lingurita
    Faina 3 pahare
    Drojdie 1 ? lingurite
    Rosii uscate (se adauga dupa sunetul de atentionare) 3/8 pahar

Paine cu malt
    MALŢ s.n. Produs obţinut din boabe de cereale (mai ales de orz) olţite, uscate şi măcinate, folosit la fabricarea berii şi a spirtului sau, prăjit, la prepararea unui surogat de cafea
    Gramaj paine 680 g
    Apa 1 pahar
    Ulei de floarea soarelui 2 lingurite
    Sare 1 lingurita
    Sirop de zahar ars 1 ? lingura
    Extract de malt 2 linguri
    Faina 3 pahare
    Drojdie 1 lingurite
    Stafide (se adauga dupa sunetul de atentionare) ? pahar

Paine frantuzeasca
    Gramaj paine 454 g 680 g
    Apa ? pahar 1 pahar
    Lapte praf 1 ? linguri 2 linguri
    Ulei de floarea soarelui 1 linguri 1 linguri
    Zahar ? lingura 1 lingura
    Sare 1 lingurita 1 lingurita
    Faina 2 pahare 3 pahare
    Drojdie 1 lingurita 1 ? lingurita
    Programul de utilizare programul 2 (frantuzesc) programul 2 (frantuzesc)

Ellena Oaspete

Implicit Am si eu 2 retete pentri aparatul de facut paine

Reteta 1 pentru setarea Quick ? Paine cu banane si nuci

Grup 1 de ingrediente
    Unt topit 2 linguri
    Lapte 1 lingura
    Banana tocata 1 pahar
    Ou 1
    Nuci razalite ? pahar
    Coarja de lamaie 1 lingurita
    Grup 2 ingrediente
    Faina 1 ? pahar
    Bicarbonat de sodiu ? lingurita
    Praf de copt ? lingurita
    Zahar ? pahar
    Sare ? lingurita
    Programul de utilizare 4 ? Quick
    Metoda de lucru:
    1. Se amesteca grupul 1 intr-un bol.
    2. Se amesteca grupul 2 intr-un alt bol.
    3. Se toarna amandoua amestecurile in masina de facut paine.

Reteta 2 pentru setarea Quick ? Paine cu terci/ fulgi de ovaz (Porridge oats bread)

Lapte 1 pahar
    Oua batute 2
    Ulei de floarea soarelui ? lingurita
    Golden syrup sau miere 2 linguri
    Zahar ? pahar
    Sare 1 lingurita
    Faina 2 pahare
    Fulgi de ovaz 1 pahar
    Praf de copt ? lingurita
    Bicarbonat de sodiu ? lingurita
    Programul de utilizare 4 ? Quick

Panini Oaspete

Implicit Reteta de facut paine ciocolata

O reteta cu cacao de folosit la aparatuld e facut paine, eu ii spun painea ciocolata

Painea ciocolata
    Apa 1 pahar
    Ou batut 1
    Lapte praf 1 lingura
    Ulei floarea soarelui 1 lingura
    Zahar ? pahar
    Sare ? lingurita
    Nuci razalite ? pahar
    Faina 2 1/8 pahar
    Cacao ? pahar
    Drojdie 1 lingurita
    Program de utilizare 5 - Sweet

Veleria Oaspete

Buna fetelor!
    De catva timp urmaresc discutiile voastre la acest topic si ele m-au determinat sa-mi cumpar o masina de facut paine Mulinex. Am deja doua tentative de paine dar rezultatul este dezastruos. Imi iese o paine urata, cu coaja crocanta dar cu miezul necopt, incruzit. Nu stiu ce sa mai fac. Am urmat reteta din cartea masinii dar si una din retetele simple de pe forum. Poate ca nu am talent si nici prea multa rabdare. Sotul meu se uita la painea rezultata si rade, zice ca arata ca o halva. Eu as zice ca seamana mai degraba cu un sol selenar. Le rog mult pe cele care au MP Mulinex sa ma ajute cu sfaturi si retete. Multumesc anticipat

Ramona Oaspete

Citat Citat din Veleria Vezi post
    Buna fetelor!
    De catva timp urmaresc discutiile voastre la acest topic si ele m-au determinat sa-mi cumpar o masina de facut paine Mulinex. Am deja doua tentative de paine dar rezultatul este dezastruos. Imi iese o paine urata, cu coaja crocanta dar cu miezul necopt, incruzit. Nu stiu ce sa mai fac. Am urmat reteta din cartea masinii dar si una din retetele simple de pe forum. Poate ca nu am talent si nici prea multa rabdare. Sotul meu se uita la painea rezultata si rade, zice ca arata ca o halva. Eu as zice ca seamana mai degraba cu un sol selenar. Le rog mult pe cele care au MP Mulinex sa ma ajute cu sfaturi si retete. Multumesc anticipat
    M-am uitat pe net si am gasit asta (nu stiu cu cat te ajuta, ca poate o ai deja): http://www.moulinex.co.uk/pages/pdf/...0breadmaker%22
    Seamana cu a mea. Eu am AFK de productie germana. In cartea mea spune ca trebuie respectate cantitatile si neaparat puse in ordinea in care se da in retete, drojdia sa nu atinga lichidele mai ales daca pui pe "timer". Asigura-te ca ai folosit programul de prelucrare indicat de reteta respectiva. Eu fac paine in general cu drojdie proaspata. Am incercat cu drojdie uscata dar iese cam cum ai explicat tu Eu personal nu pun zaharul si laptele pudra indicat in retete, dar cred ca in cazul drojdiei uscate ar trebui sa pun zaharul. Am sa incerc data viitoare, sa vad care va fi rezultatul.

A, am uitat si imi cer scuze, apa se pune calduta. E foarte important, cel putin asa am observat eu

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. ce stiti despre nan 2
    De ram_one in forum Alaptarea si diversificarea
    Replici: 3
    Ultimul post: 22 apr 2012, 15:41
  2. Voi ce ati mai facut de mancare?
    De lovelife in forum Din bucatarie
    Replici: 1
    Ultimul post: 22 feb 2012, 10:51
  3. Margarina pe paine la 6 luni?
    De Alexandra20 in forum Alaptarea si diversificarea
    Replici: 7
    Ultimul post: 08 nov 2011, 00:13
  4. ce ii de facut?
    De anishca in forum Preconceptia
    Replici: 7
    Ultimul post: 04 ian 2011, 12:28
  5. Aparatul de facut paine
    De Florina in forum Din bucatarie
    Replici: 2
    Ultimul post: 08 nov 2008, 13:33

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44