aveam eu intr-un caiet cu retete de la mama o reteta de maioneza "dietetica", pare-mi-se cu cartof
daca ai rabdare o caut si o postez aici
nu am gustat / facut niciodata,deci nu stiu cit de gustoasa(sau nu...)este
Buna fetelor
Vreau sa imi prepar o salata boeuf si nu vreau sa folosesc maioneza cu ou pentru ca nu am voie de ou crud. Stiti cumva voi o reteta de maioneza fara ou ce as putea folosi la salata boeuf?
aveam eu intr-un caiet cu retete de la mama o reteta de maioneza "dietetica", pare-mi-se cu cartof
daca ai rabdare o caut si o postez aici
nu am gustat / facut niciodata,deci nu stiu cit de gustoasa(sau nu...)este
imi pare rau,falcutzo,am cautat reteta si din pacate am tinut eu minte aiurea-nu are cartof,insa are ou
nu stiu ce maioneza dietetica o mai fi si aia,in orice caz,imi cer scuze ca te-am indus in eroare
uite am dat o cautare pe google si iata un citat de pe un alt forum de mamici:"se poate,dar maioneza propriuzisa o fac fara ou, astfel,inmoi catziva pufuletzi in apa astfel incat sa se obtzina o pasta destul de groasa,la care se adauga mustar si pe urma uleiul,exact ca la maioneza cu ou,aceasta este o retzeta de maioneza de post,dar daca doresti sa aiba gust de ou,potzi sa pui in ea ou fiert,bafta si sa-mi spi daca tzi-a iesit"
Maioneza de post- Eu o fac dintr-o telina fiarta si un cartof fiert pisate bine si frecate cu mustar si ulei. Nu inghite asa mult ulei ca maioneza din oua, daca va trebuie mai multa mai bine puneti mai multe legume.
Eu am facut reteta de mai sus si mi-a placut mult.

eu am gasit in practic o reteta de maioneza cu pufuleti!cica inmoi pufuleti ii storci bn si apoi continui ca pe cea cu ou acu nu bag mana in foc ca iese nu am incercato pt ca eu nu tin post si nu am avut nevoie
eu am incercat sa fac maioneza de post din tofu. reteta am gasit-o pe site-ul de culinar al cotidianului BUNA ZIUA IASI.