Fecundarea in vitro este cea mai cunoscuta metoda folosita in cazul infertilitatii din diverse cauze. Aceasta metoda presupune fecundarea ovulului în afara organismului. Astfel, prin laparoscopie, se preleveaza ovulul din ovarul femeii. Sperma se obtine direct de la barbat, sau in multe cazuri, de la bancile de sperma, unde materialul seminal este congelat. Pe un teren de cultura se provoaca fecundarea ovulului de catre spermatozoizi. Zigotul uman
</br></br>Citeste articol complet
Sunt o femeie insarcinata si ma comport asa cum trebuie pentru a avea un copil sanatos. Am renuntat la tigari si toate chestiile de acest gen in aceasta perioada. Totusi, diagnosticul prenatal are un rol foarte important in ceea ce inseamna soarta copilului meu, asa ca vreau sa spun ca mi-am facut testele necesare pentru a fi impacata cu mine insami. Foarte multe femei se tem sa-si faca aceste teste din motive diverse: cum ca ar fi prea scump, cum ca in Romania nu exista cabinete dotate cum aparatura sofisticata, capabila sa faca aceste teste, cum ca doctorii nu ar fi seriosi... si tot asa. Dragele mele viitoare mamici, va spun cu toata seriozitatea din lume, lasati la o parte aceste temeri si faceti-va testele pentru ca nu aveti ce pierde - de altfel, aveti numai de castigat. La randul meu am fost foarte negativista, insa sotul meu a intervenit si m-a trezit la timp. Mi-am facut aceste teste intr-o ambianta placuta, inconjurata de caldura si oameni capabili - profesionisti. Fata de clinicile obisnuite, tarifele au fost ieftine. Aparatura ultra-moderna. Academica-Medical este locul de care m-am atasat si despre care vorbesc aici, fara gandul ca as putea face reclama.