am comandat si eu un parfum de pe net... dar inca ma indoiesc de originalitatea lui, mirosul nu persista pana seara. (am mai avut acelasi parfum primit din italia si mirosul persista o zi intreaga).

Falsificarea parfumurilor este o mare problema la nivel mondial, milioane de parfumuri contrafacute sunt vandute in fiecare an in toata lumea. Se estimeaza ca 10% din parfumurile aflate pe piata mondiala sunt falsuri. In Romania acest procent este cu mult mai mare. Totusi cum putem sti daca un parfum este original sau contrafacut, cum putem face deosebirea intre ele.
</br></br>Citeste articol complet
am comandat si eu un parfum de pe net... dar inca ma indoiesc de originalitatea lui, mirosul nu persista pana seara. (am mai avut acelasi parfum primit din italia si mirosul persista o zi intreaga).
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie de unde sa-mi achizitionez un parfum ORIGINAL . Ma chinuie gandul ca as putea sa dau o gramada de bani pe unul contrafacut si parca n-as prea vrea, ca sunt bani munciti din greu. Pe la noi la serviciu vine un tip cu o geanta plina cu parfumuri, toate la 100 ml, cica originale, toate casele posibile. Multe colege si-au luat si sunt multumite. Si totusi...
Buna!
Nici eu nu sunt tocmai adepta achizitionarii parfumurilor din magazine din cauza preturilor. De aceea, de cativa ani imi cumpar parfumuri de la o singura persoana. Nu pot sa spun ca sunt la jumatate de pret sau alte aiureli dar sunt mai ieftine intr-adevar. Preturile difera si la el, dar iti gasesti si la 150 lei un parfum bun, EDP 100 ml. Depinde de casa. De ex Chanel-ul meu preferat Mademoiselle m-a costat 200 lei fata de magazin unde e aproape 400 lei. Daca vrei, iti dau nr. lui de telefon.
In general parfumurile bune sunt putin uleioase comparativ cu falsurile,este recomandat sa cumparati parfumuri din magazine specializate,dar nici acolo nu garantez ca sunt chiar originale. Exista magazine care vand parfumuri bune in ambalaj de fabrica si la preturi foarte accesibile,dar aici intervine tara de provenienta,indicat ar fi sa provina de la o firma bulgareasca.Legat de persistenta parfumurile orientale sunt cele mai persistente dar si putin mai grele,mai conteaza si ph-ul organismului…
Ca sa te convingi daca este sau nu original, pulverizeaza pe un geam.Daca parfumul se scurge pe geam inseamna ca este contrafacut.Deasemenea, sticlele parfumurilor originale sunt gravate cu numele modelului
Eu cred ca cele mai sigure locuri de a achizitiona un parfum original sunt magazinele de specialitate (care cred ca sunt prezente in majoritatea oraselor). Sau... va indoiti de originalitatea lor?
O alta varianta ar fi (daca nu-ti arde buza) sa prinzi pe cineva care pleaca afara si trece printr-un duty-free.
pentru a descoperi un parfum original de unul fals am descoperit ca, la o simpla pulverizare pe o coala de hartie, cel original se evapora si lasa in urma un parfum care se simte de la o oarecare distanta fata de nas. In schimb, cel fals (am eu unul d-asta acasa si stiu sigur ca e fals) nu se evapora de pe hartie, hartia se uda si se inmoaie, se pateaza ingrozitor, iar pentru a putea simti mirosul trebuie sa bagi hartia in nas, altfel nu simti miros decat de hartie uda, imbibata cu ceva parfum...