Rezultate de la 1 la 6 din 6

Subiect: Educatia sexuala la copiii, cand?

corynica este offline Banat
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Varsta
    27
    Posturi
    5.935

Implicit Educatia sexuala la copiii, cand?

Parintii se feresc din ce in ce mai mult sa le ofere copiilor informatii despre sex, si mai ales sa ii educe in acest mod. Daca ar face acest lucru, i-ar pregati pe pe viitor si ar stii, cat parintii/parintele, atat si copilul, la ce sa se astepte.
    Copiii, curiosi, incep cu intrebari de genul, "cum se fac copiii?", iar parintii, de obicei, le raspund cu barza. Cand sunt mici, aici ma refer la 4-10 ani, ca mai in jos nu cred ca se pun astfel de intrebari, merge cu barza. Insa, mai in sus... este deja vrajeala adevarata si cu siguranta copiii, mai putin sau mai mult, stiu ce este acela prin intermediul internetului, copiilor, prietenilor, televizorului, si de ce nu, a adultilor.
    Cand considerati ca este varsta potrivita pentru a da copiilor o educatie sexuala, sa le explicati, mai pe intelesul lor, ce este acela sex, de ce trebuie sa se fereasca, de ce nu, cand este momentul potrivit? Daca va bombardeaza cu intrebari, in ce mod ii veti raspunde, si cum?

Lalira Avatar
    Lalira este on-line acum Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.860

Implicit Re: Educatia sexuala la copiii, cand?

Hmm, varsta ideala nu exista.

Cred ca educatia in general si cea sexuala in particular, incepe de mic copil, de cand se naste, fara sa ne dam seama.

Copiii percep destul de repede diferentele de sex.
    La inceput ei se multumesc cu raspunsuri simple, mai tarziu cer explicatii din ce in ce mai complexe.

Daniel avea vreo 2 ani (atunci incepuse sa vorbeasca) cand m-a intrebat de ce eu nu am cuc, vazandu-ma la dus, s-a multumit cu raspunsul ca eu fiind "fetita" nu am cuc, numai baietii au.

Intrebarea de unde apar copiii la noi a venit automat cand am ramas insarcinata.
    I-am spus ca am un bebe in burtica si a fost foarte curios sa afle cum a ajuns el acolo.
    I-am explicat mai pe intelesul lui faza cu mama+tata - samanta, care se transforma in bebe. A acceptat raspunsul fara alte comentarii.
    Cred ca urmatoarea intrebare va fi - cum iese bebe din burtica.

Parintii sunt obligati sa-i pregateasca pe copii pentru viata adulta, care implica obligatii si responsabilitati, inclusiv si in domeniu sexual.

Cu cat va fi un copil mai informat, informat corect si sub supravegherea parintilor nu de la prieteni sau de pe strada, cu atat vor fi mai protejati.

Nu e o noutate ca generatia adolescentilor de azi isi incep viata sexuala foarte repede si ar fi de datoria parintilor sa vorbeasca despre contraceptie nu sa o faca pe mortul in porumb si sa ignore faptul ca copilul l,or ar putea fi activ sexual.

Offf, e mult de spus si de comentat.

Aaaa, mi-am mai amintit ceva, fetele care au deja copii - voi va dezbracati/ imbracati de fata cu copiii, sotii vostri o fac ?

Cory, nu poti include si un sondaj pentru o statistica din asta cu dezbracatul ?

Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Varsta
    27
    Posturi
    5.935

Citat Citat din Lalira Vezi post

Aaaa, mi-am mai amintit ceva, fetele care au deja copii - voi va dezbracati/ imbracati de fata cu copiii, sotii vostri o fac ?

Cory, nu poti include si un sondaj pentru o statistica din asta cu dezbracatul ?
    Lali, daca stii cum, poti deschide tu - daca nu, deschid eu. Sa imi zici daca nu stii, daca stii - deschide!

Lalira Avatar
    Lalira este on-line acum Moderator
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    8.860

Incerc maine sa deschid un sondaj, sper sa reusesc.

AnaLori Avatar
    AnaLori este offline Membru
    Data inscrierii
    decembrie 2010
    Posturi
    4.525

am si eu o intrebare cory..cand va veni pe lume cel mic daca va fi baietel...cand va fi suficient de mare adica pe la 2 anisori(sau mai devreme) il vei lasa sa faca baie cu soricica?
    FARA LIKE-URI PLS!

...va veni si vremea mea.....

Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Varsta
    27
    Posturi
    5.935

Citat Citat din AnghelLor Vezi post
    am si eu o intrebare cory..cand va veni pe lume cel mic daca va fi baietel...cand va fi suficient de mare adica pe la 2 anisori(sau mai devreme) il vei lasa sa faca baie cu soricica?
    Nu. Daca va fi fetita, mai merge. Insa daca va fi baietel nu sunt de acord cu acesta pentru simplul fapt ca soricica o sa fie mai mare, el mai mititel, si chiar de eu sunt langa ei, vad ce fac, nu sunt de acord la o varsta atat de mica sa isi vada organele intime si mai ales cand vor creste, in nici un caz.

Subiecte Similare

1. Copiii alaptati la san NU au nevoie de apa
    De Lalira in forum Alaptarea si diversificarea
    Replici: 5
    Ultimul post: 19 iul 2011, 12:40
  2. Viata sexuala dupa nastere - 5 metode de a regasi dorinta
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 10 feb 2010, 09:41
  3. Bolile cu transmitere sexuala (BTS)
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 08 ian 2010, 22:03
  4. e boala cu transmitere sexuala?
    De Ludmila in forum Viata de cuplu
    Replici: 5
    Ultimul post: 08 dec 2009, 12:44
  5. Ce este mai importanta educatia sau mostenirea genetica
    De Floricia in forum Psihologia si educatia copilului
    Replici: 3
    Ultimul post: 04 nov 2008, 14:09

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44