Hmm, varsta ideala nu exista.
Cred ca educatia in general si cea sexuala in particular, incepe de mic copil, de cand se naste, fara sa ne dam seama.
Copiii percep destul de repede diferentele de sex.
La inceput ei se multumesc cu raspunsuri simple, mai tarziu cer explicatii din ce in ce mai complexe.
Daniel avea vreo 2 ani (atunci incepuse sa vorbeasca) cand m-a intrebat de ce eu nu am cuc, vazandu-ma la dus, s-a multumit cu raspunsul ca eu fiind "fetita" nu am cuc, numai baietii au.
Intrebarea de unde apar copiii la noi a venit automat cand am ramas insarcinata.
I-am spus ca am un bebe in burtica si a fost foarte curios sa afle cum a ajuns el acolo.
I-am explicat mai pe intelesul lui faza cu mama+tata - samanta, care se transforma in bebe. A acceptat raspunsul fara alte comentarii.
Cred ca urmatoarea intrebare va fi - cum iese bebe din burtica.
Parintii sunt obligati sa-i pregateasca pe copii pentru viata adulta, care implica obligatii si responsabilitati, inclusiv si in domeniu sexual.
Cu cat va fi un copil mai informat, informat corect si sub supravegherea parintilor nu de la prieteni sau de pe strada, cu atat vor fi mai protejati.
Nu e o noutate ca generatia adolescentilor de azi isi incep viata sexuala foarte repede si ar fi de datoria parintilor sa vorbeasca despre contraceptie nu sa o faca pe mortul in porumb si sa ignore faptul ca copilul l,or ar putea fi activ sexual.
Offf, e mult de spus si de comentat.
Aaaa, mi-am mai amintit ceva, fetele care au deja copii - voi va dezbracati/ imbracati de fata cu copiii, sotii vostri o fac ?
Cory, nu poti include si un sondaj pentru o statistica din asta cu dezbracatul ?

LinkBack URL
About LinkBacks

Daniel 03.07.2006