Pagina 4 din 4 PrimulPrimul 1234
Rezultate de la 37 la 40 din 40
Like Tree21Likes

Subiect: Mama la 18 ani sau mai in jos de aceasta varsta

andreeea este offline Membru
    Data inscrierii
    ianuarie 2012
    Posturi
    6

Implicit Raspuns Mama la 18 ani sau mai in jos de aceasta varsta

mult noroc! e super ca vrei sa-l pastrezi!

Ramoneee este offline Membru
    Data inscrierii
    octombrie 2011
    Varsta
    18
    Posturi
    444

cryss ... vreau sa iti spun in primul rand ca te admir foarte mult pentru decizia luata si te felicit din toata inima. si eu sunt o viitoare mamica ... tocmai am implinit 18 ani acum 2 saptamani ... si la fel ca si tine nici o clipa nu m-am gandit sa fac avort .... sunt constienta ca va fi greu dar nu imposibil . eu am fost foarte hotarata in fata tuturor ...pana la urma toata lumea m-a sustinut si acum este foarte bine. prietenul meu este si el langa mine , el are 23 de ani ... parintii ne sustin din toate punctele de vedere. stiu sigur ca o sa fie bine. si acum parca viata mea a devenit cu un sens . daca vrei sa imi lasi o adresa la care te pot contacta si putem vorbi mai multe. chiar as avea anumite intrebari daca nu te deranjeaza desigur. din moment ce deja ai nascut as fi foarte curioasa in privinta multor lucruri. apropo eu am doar 20 de saptamani ... suntem inca la jumatatea drumului.
    te pup si pe tine si bebe si va doresc numai bine.

cryss4 Avatar
    cryss4 este offline Membru
    Data inscrierii
    noiembrie 2010
    Posturi
    4.619

Citat Citat din Ramoneee Vezi post
    cryss ... vreau sa iti spun in primul rand ca te admir foarte mult pentru decizia luata si te felicit din toata inima. si eu sunt o viitoare mamica ... tocmai am implinit 18 ani acum 2 saptamani ... si la fel ca si tine nici o clipa nu m-am gandit sa fac avort .... sunt constienta ca va fi greu dar nu imposibil . eu am fost foarte hotarata in fata tuturor ...pana la urma toata lumea m-a sustinut si acum este foarte bine. prietenul meu este si el langa mine , el are 23 de ani ... parintii ne sustin din toate punctele de vedere. stiu sigur ca o sa fie bine. si acum parca viata mea a devenit cu un sens . daca vrei sa imi lasi o adresa la care te pot contacta si putem vorbi mai multe. chiar as avea anumite intrebari daca nu te deranjeaza desigur. din moment ce deja ai nascut as fi foarte curioasa in privinta multor lucruri. apropo eu am doar 20 de saptamani ... suntem inca la jumatatea drumului.
    te pup si pe tine si bebe si va doresc numai bine.
    Buna!ma bucur sa vad ca ai luat aceasta decizie de al pastra pe bebe,felicitari!! Iti dau un mesaj privat cu adresa mea,, sa discutam pe messenger !
    David Andrei -13 septembrie-Ora 21:20

Rahell Avatar
    Rahell este offline Membru
    Data inscrierii
    martie 2012
    Varsta
    27
    Posturi
    12

Impresionant
    Sunt atatea fete tinere care aleg sa-si pastreze copiii. Sunteti foarte curajoase si va admir mult.

Acum sa va povestesc. Mai on topic

Strabunica mea a fost maritata (de parinti) la 16 ani. A avut 4 copii. Doi dintre ei au murit pt ca pe vremea aceea nu existau nici penicilina, nici antibiotice. Toti 4 s-au nascut perfect sanatosi. Pana la 24 de ani avea deja 4 copilasi. Primul nascut la 17 ani. Din pacate a ramas doar cu doi.
    Femeile la tara de sute si mii de ani (si pe tot globul pamantesc) nu asteptau varsta de 18 ani sau mai mult ca sa faca copii.

Sunt de acord. Erau diferente mari.
    1. Erau ajutate si sprijinite de barbat, familie, societate (mentalitate)
    2. Din nenumarate cauze, femeile pierdeau foarte multi copii. Fie prin avort spontan, fie la nastere, fie ulterior.
    3. Pentru ca nu exista tehnologia de astazi si nu erau monitorizate si ingrijite de medici, femeile erau mult mai expuse la avorturi spontane, la complicatii la nastere si chiar la moarte.

Generalizez putin, asa ca imi cer scuze daca spun prostii. Cred ca din punct de vedere fiziologic/biologic, etc....o femeie/fata care poate sa faca dragoste cu cineva.....ar trebui sa poata duce si o sarcina. Sigur. Cazuri sunt multe si persoanele sunt diferite. Dar sunt multe fete care la 16 sau 17 ani sunt dezvoltate (fizic) intr-atat incat sa nu isi puna viata in pericol cu o sarcina. Repet, sunt cazuri si cazuri. Din pacate, nu sunt suficient de pregatite psihologic (si asta din cauza societatii, familiei, barbatului). De obicei baiatul se sperie si o ia la goana, parintii sunt disperati si speriati, societatea blameaza si arata cu degetul. In conditiile astea, cele mai multe (din nefericire pentru sufletul lor) ajung la avort.

Intrebarea mea este: Este mai bun un avort la 16/17 ani? Este mai putin traumatizant/ dureros/ periculos decat o sarcina?

Sunt oameni si oameni, situatii si situatii. Dar in general, consider ca mentalitatea joaca un rol foarte important.
    Daca as fi ramas insarcinata la 18 ani....pot sa jur ca as fi preferat sa pastrez sarcina, sa fiu ajutata de parinti si inteleasa de prieteni, colegi, profesori. Peste un avort nu stiu daca as fi putut sa trec. Stiu ca mi-ar fi lasat rani adanci pe care nici parintii, nici iubitul, nici prietenii nu le pot vindeca.

Cred ca e mai bine sa previi decat sa tratezi. Si cand ma gandesc la a preveni o sarcina la o copila de 16 ani (sau 18) nu ma refer la anticonceptionale si prezervative. Ma gandesc ca o fata trebuie sa fie informata, sa stie la ce se expune in momentul in care face dragoste/sex cu barbat. Si la placeri, dar si la consecinte. Nu poti sa opresti o fata/ o copila sa iubeasca. E absurd. Dar nici sa o inveti sa ia conceptionale si sa ii dai bani de prezervative - adica sa ii dai unda verde pentru cat mai multe experiente sexuale (eventual cu parteneri multipli).

Cunosc multe femei care au facut primul copil la 18 ani. Au familii superbe! Au fost ajutate (de sot, parinti) si au invatat sa se descurce si sa faca fata. Adica au fost incurajate si sprijinite.
    Am avut si o colega la liceu care a ramas insarcinata in clasa a XI-a. Avea 17 ani. Acum baietelul ei a intrat la scoala...e deja voinic
    Sunt multe fete care isi asuma faptul ca si-au inceput viata sexuala si .... isi asuma atat placerea, cat si sarcina.

Nu cred ca trebuie sa fim noi insine atat de speriati. Adultii sunt astazi mai speriati decat copilele insarcinate. Un parinte model isi sprijina si isi ajuta fiica chiar si intr-o astfel de situatie. Si o sprijina sa ia decizii corecte fata de viata. Nu o sprijina ducand-o la avort. Asta e ce cred....si asta cred ca ar fi facut mama cu mine. Si asta cred ca as face eu cu fiica mea (daca voi avea o fiica).

Pagina 4 din 4 PrimulPrimul 1234

Subiecte Similare

1. Replici: 2
    Ultimul post: 26 feb 2011, 13:21
  2. stabilire varsta sarcina
    De adania in forum Sarcina
    Replici: 5
    Ultimul post: 06 nov 2009, 13:50
  3. Saptamana aceasta s-a lansat un nou magazin online pentru fe
    De profesionalcosmetics in forum Sunt femeie
    Replici: 0
    Ultimul post: 31 aug 2009, 10:29
  4. La ce varsta il intarcam?
    De Cristiana in forum Alaptarea si diversificarea
    Replici: 7
    Ultimul post: 26 oct 2008, 16:51
  5. La ce varsta il intarcam?
    De Cristiana in forum Bebelusi 0-12 luni
    Replici: 7
    Ultimul post: 26 oct 2008, 16:51

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44